Dziękuję za informacje ja swoje bezpośrednio do ziemi włożyłam może trzeba było do wody pierw włożyćeffa pisze:Ewuniu końcem sierpnia wsadziłam listek do wody, trzymałam jakieś 2-3 tygodnie aż pojawiły się takie białe niteczki, ale żeby to korzenie przypominało to nie bardzoNie wiedziałam, co robić, więc wsadziłam go do ziemi tak w połowie września. Tak więc po miesiącu listek "ruszył"
![]()
Rośliny doniczkowe - effa
-
3wa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Jadziu pewnie że się nie gniewam i również się z Tobą witam
Dopiero teraz, bo nie wiem czemu nie podświetliło mi że mam jakieś nowe posty w wątku
Wiedziałam, że zakochasz się w wnuczce, no bo kto by się nie zakochał w takim maleńkim szkrabku
Cieszę się, że w końcu do nas wracasz
Pozdrawiam gorąco 
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Widze,że też lubisz obserwowac i rozmnażac młode roslinki,to takie ekscytujace,czy nam się uda czy niestety...Jeśli masz ochotę na sansewerkę z żółtymi paskami -mogę Ci podesłac,jest takiej samej wielkości jak te dwie co pokazałam w wątku,nie wiem czy masz taka pileę jak u mnie ,bo też ukorzeniłam ,to moge Ci razem wysłac.Jeśli będziesz miała coś w nadmiarze czego z kolei ja nie mam to mi kiedyś podeślesz .Jak Cię to interesuje to podaj adres na pw.
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu Wyskokowo tu przez chwilę było u Ciebie
Nie mogłam się oderwać od Twojego wątku. Roślinki ciekawe i różnorodne. Maluszki urocze. Zauważyłam, że tak jak i ja lubisz cieszyć się widokiem zdrowej roślinki, która rozwija się niemalże od podstaw . To jest niesamowite widzieć jak z brzydkiego kaczątka powstaje łabądź.Dlatego ja wolę zdobuwać szczepeczki, czy nawet siewki i czekać.
Pozdrawiam cieplutko
Kaśka
Pozdrawiam cieplutko
Kaśka
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- effa

Dzięki Kasiu za odwiedzinki
Masz rację najbardziej cieszy widok malutkiej roślinki jak z dnia na dzień zauważamy, że staje się coraz większa i ładniejsza. I każda rzecz jaką zauważymy, czy to nowy pęd czy listek potrafi przysporzyć tyle radości
Podlewajcie proszę drzewko
- effa

Witaj Jadziu
dziękuję i również życzę Tobie jak i innym miłego dnia
Ależ bym się z Tobą zamieniła, też bym sobie z miła chęcia w ogrodzie posiedziała
ale na szczęscie jeszcze niecałe póltora godzinki pracy mi zostało 
Kotek śliczny
i jak słodko wyglada w tym koszyku
Kotek śliczny
idzie wiosna :P