Ogród na wichrowym cz.10
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Nieustannie zachwyca mnie dbałość o szczegóły w Twoim ogrodzie
dobór kolorów, nie ma przypadkowych nasadzeń, a piesio śliczny 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Warto było poczekać - Twój ogród jest bajkowy. Dopracowany w każdym szczególe. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Fajne kompozycje w doniczkach - to fioletowe z zieloną obwódką to surfinia? Obłędnie wygląda.
A ta różowa róża z takim cieniowaniem w głąb płatków, to co to za cudo? Edit: dopisywałaś nazwy róż? Bo jeśli nie to znaczy, że jestem ślepa jak kret
Camelot się mi bardzo podoba.
A ta różowa róża z takim cieniowaniem w głąb płatków, to co to za cudo? Edit: dopisywałaś nazwy róż? Bo jeśli nie to znaczy, że jestem ślepa jak kret
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
daffodil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moni przepięknie wygląda Twój ogród - jest tak dopracowany i dopieszczony, że trudno znaleźć właściwe słowa zachwytu. Widać u Ciebie przemyślane, konsekwentne działanie
Ale do tego chyba trzeba dorosnąć - ja najchętniej sadziłabym wszystko co mi się podoba, a potem powstaje chaos
Moniko, czy na jednym trejażu masz New Dawn a na drugim Lagunę z jakąś inną różą? Przepięknie oplatają konsrukcję - jakie one są wysokie? U mnie nie mogą "zapleść się" na górze...
Serdecznie pozdrawiam
Moniko, czy na jednym trejażu masz New Dawn a na drugim Lagunę z jakąś inną różą? Przepięknie oplatają konsrukcję - jakie one są wysokie? U mnie nie mogą "zapleść się" na górze...
Serdecznie pozdrawiam
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach jak pięknie
Świetnie wygląda ta duża pergola przy murku, szkoda że mam za mały ogród na podobną... Zauroczyła mnie róża Camelot
A co to takiego?

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Moni fotki super
I proszę, jak cudownie już obrośnięte wszystkie łuki
Uwielbiam Twój ogród o każdej porze, ale teraz jest chyba najpiękniejszy
Twoje ostróżki nic a nic nie tracą na urodzie, nadal czarują cudownym kolorem
Widzę, że masz Lavender Flower Circus. Co o niej sądzisz? Ciekawa jestem czy bardziej przypomina mojego wymoczka czy piękność od Alexii
Widzę, że masz Lavender Flower Circus. Co o niej sądzisz? Ciekawa jestem czy bardziej przypomina mojego wymoczka czy piękność od Alexii
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Świetne fotki
. Jestem zachwycona Twoimi łukami z różami i altaną. Masz wspaniałe krzewy róż a te ogrodowe gadżety dopełniają i stanowią taką wisienkę na torcie
. Donica z surfiniami wygląda bajecznie a zakątek ze stoliczkiem wśród macierzanek jest jak nie z tej ziemi
. Wspaniały masz ogród , gratuluję
.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Moniko Camelot przepiękna, moja nie ma takiego żyłkowania i inny kształt. Róże popodziwiałam szczególnie.
Niby lubię bladawce, ale Minerva jest wyjątkowo urocza.
Chciałabym w realu widzieć twój ogród,
osie widokowe masz z pewnością perfekcyjnie opracowane. 
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Moniczko , też chcę wiedzieć co to za niebieska piękność na zdjęciu powyżej ? Mam nadzieję że ulewy omineły Twój piękny ogród bo u mnie przeszła nawałnica .Nareszcie da się żyć i jest czym oddychać . W ogrodzie masz różany szał i oby jak najdłużej ciszył Twoje i nasze oczy .Pozdrawiam 
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Moni kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzanką
Przepięknie tam jest.
Jaką macierzankę masz posadzoną? Duże przestrzenie między kamieniami?
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz
Murek pięknie się prezentuje, łuki różane zachwycające, wszelkie drobiazgi idealnie dopasowane
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ?
Roślina, o którą pytają dziewczyny to przetacznik, tylko nie jestem pewna jaka odmiana. Czy to Blue Charm?
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzanką
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz
Murek pięknie się prezentuje, łuki różane zachwycające, wszelkie drobiazgi idealnie dopasowane
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ?
Roślina, o którą pytają dziewczyny to przetacznik, tylko nie jestem pewna jaka odmiana. Czy to Blue Charm?
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aga2016 pisze:Nieustannie zachwyca mnie dbałość o szczegóły w Twoim ogrodziedobór kolorów, nie ma przypadkowych nasadzeń, a piesio śliczny
Dziękuję, Aga
- Alania

silvarerum pisze:Warto było poczekać - Twój ogród jest bajkowy. Dopracowany w każdym szczególe. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Fajne kompozycje w doniczkach - to fioletowe z zieloną obwódką to surfinia? Obłędnie wygląda.
A ta różowa róża z takim cieniowaniem w głąb płatków, to co to za cudo? Edit: dopisywałaś nazwy róż? Bo jeśli nie to znaczy, że jestem ślepa jak kretCamelot się mi bardzo podoba.
To surfinia
Tak, dopisałam nazwy róż
- Alania

Tak, New Dawn jest na pierwszym przejściu, a w oddali Laguna i Camelot. Laguna mnie zachwyca w tym rokudaffodil pisze:Moni przepięknie wygląda Twój ogród - jest tak dopracowany i dopieszczony, że trudno znaleźć właściwe słowa zachwytu. Widać u Ciebie przemyślane, konsekwentne działanieAle do tego chyba trzeba dorosnąć - ja najchętniej sadziłabym wszystko co mi się podoba, a potem powstaje chaos
![]()
Serdecznie pozdrawiam
Te łuki sa bardzo wysokie, ale dokładnie nie znam wymiaru - musiałabym sprawdzić. Myślę, że jakieś 2,3m wys.
Każdy zachwyca się Camelot, także goście oglądający ją na żywo, a ja jakoś średnio lubię tę różęclem3 pisze:Ach jak pięknieŚwietnie wygląda ta duża pergola przy murku, szkoda że mam za mały ogród na podobną... Zauroczyła mnie róża Camelot
A co to takiego?
To niebieskie to przetacznik, ale nie znam nazwy.
Lavender FL.Circus bardzo mi się podoba do momentu pełnego rozkwitu - ma brzydkie ciemne oko wewnątrz i wygląda "brudno". Poza tym podoba mi się pod względem koloru, zdrowotności i pokroju. Zobaczymy co pokaże za rok, dwa. To u mnie młode róże, bo mam je dopiero od jesieni.Elwi pisze:Moni fotki superI proszę, jak cudownie już obrośnięte wszystkie łuki
Uwielbiam Twój ogród o każdej porze, ale teraz jest chyba najpiękniejszy
Twoje ostróżki nic a nic nie tracą na urodzie, nadal czarują cudownym kolorem
![]()
-
rikkuu
- 200p

- Od: 26 gru 2013, o 16:23
Monika, czy wszystkie gałązki tego przetacznika stoją u ciebie? U mnie co roku część się kładzie, dlatego muszę dawać mu podporę. Na szczęście jest tak śliczny, że wybaczam mu to 
Ula
- Alania

ewelkacha88 pisze:Witaj. Świetne fotki. Jestem zachwycona Twoimi łukami z różami i altaną. Masz wspaniałe krzewy róż a te ogrodowe gadżety dopełniają i stanowią taką wisienkę na torcie
. Donica z surfiniami wygląda bajecznie a zakątek ze stoliczkiem wśród macierzanek jest jak nie z tej ziemi
. Wspaniały masz ogród , gratuluję
.
Dlatego wydaje mi się, ze masz inną różę - może to pomyłka? Camelot hod.Tantau ma właśnie takie plamki/ żyłki.cyma2704 pisze:Moniko Camelot przepiękna, moja nie ma takiego żyłkowania i inny kształt. Róże popodziwiałam szczególnie.Niby lubię bladawce, ale Minerva jest wyjątkowo urocza.
Chciałabym w realu widzieć twój ogród,
osie widokowe masz z pewnością perfekcyjnie opracowane.
Minerva jest śliczna, ale u mnie bardzo źle wygląda po zimie i nie może się odbudować. Mam dwa krzewy - jednakowo mizerne
- Alania

U mnie dzisiaj było ciut deszczu, ale dosłownie parę minut. Za mało - jest bardzo sucho. Jutro idę pielić, póki ziemia choć trochę zwilżona.pela11 pisze:Moniczko , też chcę wiedzieć co to za niebieska piękność na zdjęciu powyżej ? Mam nadzieję że ulewy omineły Twój piękny ogród bo u mnie przeszła nawałnica .Nareszcie da się żyć i jest czym oddychać . W ogrodzie masz różany szał i oby jak najdłużej ciszył Twoje i nasze oczy .Pozdrawiam
Jolciu, nie wiem jak się nazywa ten przetacznik, bo kupiony był jako bezimienny. Bardzo mi się spodobał, więc kupiłam od razu 10szt. Ładnie wygląda na rabatachjol_ka pisze:Moni kolejny raz zachwycam się Twoim ogrodem![]()
Tym razem najbardziej utkwiło mi w głowie zdjęcie kącika z kamieniami i macierzankąPrzepięknie tam jest.
O ile dobrze pamiętam, pergola, która jest dookoła tego placyku powstała jako pierwsza w Twoim ogrodzie![]()
Ogród ogromnie się zmienił od tamtego czasu a róże się ładnie rozrosły. Jeśli dodatkowo pięknie w tym miejscu pachnie to się wpraszam, na drugi koniec Polski pojadę i mnie stamtąd nie wyrzucisz![]()
Nie myślałaś, żeby otworzyć ogród dla zwiedzających ?![]()
Co do macierzanki - mam posadzone kilka odmian, ale oczywiście też nie znam imion

Masz rację - okrągła różanka powstała jako jedna z pierwszych. Ogród w tym czasie bardzo się zmienił, a sama różanka wbudowana została w tę wielką rabatę po prawej stronie