Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Ewelinko na pewno cieplej psince, dziś był mocny mróz w nocy, rano jak szłyśmy na spacer to tak jej łapeczki marzły.... przydałyby się butki... ;:306 ale to już by u niej nie przeszło.

To moje sieweczki dalii karłowatych... :tan Zaskoczyły mnie bardzo że tak mało czasu potrzebowały aby zakiełkować...

Obrazek

I ja zrobiłam zakupy w Lil...
Oto moje wybranki:
Cogoleto
Elodie
Double Sensation
Annemarie sDream
Black Out
Bellsong
White Planet
Pieton

Mój eM tylko na mnie patrzy litościwie , mówi ze zima za oknem a ja głupieję.... ;:306
Żeby on wiedział że jeszcze powojniki zamówione... ;:224
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

:;230 Mój pyta co juz kupiłam Ja nic oczywiście ale mam dodane do koszyka jakieś specjały rarytasy do ogródka
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu zgodnie z obietnicą zajrzałam do skrzyneczki z daliami, niech rosną pięknie. :) Dobrze, że już kupiłaś co nieco. ;:138 Ja chciałam dokupić niskiej niebieskiej szałwii, niestety już wyprzedane. ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu proszę Ty już masz wysiane :D Ja czekam na luty i wtedy posieję szałwię trio,żeniszka oraz kobeę...trzymam kciuki ;:215
Piesio w sweterku ma cieplej,moja yoraska ma trzy na zmianę i stroję ją co rusz to w inny:)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beciu witam cię u mnie serdecznie, bo chyba nie miałyśmy przyjemności się jeszcze spotkać, wirtualnie oczywiście.No nasi mężowie czujni są , ale mój wie że i tak kupię co będę chciała. W końcu na coś zarobione pieniądze muszę wydawać... :;230

Soniu kontrola musi być... ;:306 Mówisz że tak szybko się ludziska rzucili na roślinki...
No cóż każdy spragniony wiosny... ;:131 Ale to nasiona chciałaś kupić Soniu? Czy już rośliny wyrośnięte co nieco...?

Aniusiałaś już tą szałwię trio? Ja to mam jakieś przekonanie że mi z nią by nie wyszło. Nawet oglądałam nasionka i odłożyłam na półkę... ;:224 Żeniszki miałam w tamtym roku kupione sadzonki, ale coś nie chciały rosnąć. Mimo podlewania zasuszyły się...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Byłam w szoku, jeszcze w ubiegłym tygodniu były. Cena była przyzwoita, a sadzonki ładne, bo już u nich kupowałam.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu mi czasem z całej paczki nasionek tylko kilka siewek wyrośnie,czasami w połowie padają,ale udaje mi się choć 5 dochować,a potem na rabatę.Bardzo lubię tę szałwię ;:215
Lato mieliśmy bardzo suche i mi tez niektóre rośliny jednoroczne pousychały ;:224
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Olu,nasionka juz Ci ładnie wschodzą ,dalie są piękne ,to też moje miłości ,ale ja przechowuję karpy i w tym roku jeszcze dokupię,bo nie wyobrażam sobie ogrodu bez dalii ,a karłowe też są piękne ,piesek zabezpieczony na zimę ,fajny pomysł z ubrankami dla pupilków,pozdrawiam ;:196 łuki z bluszczem super ,ja mam łuki z grabu i buka .
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Pięknie wschodzą siejki. Trzymam kciuki za powodzenie rozsady :D
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu witaj. ;:196
Ja dalie do tej pory też miałam tylko te bulwiaste , ale porozdawałam bo nie mam ich gdzie przechowywać.
Już mnie też to bardzo denerwowało ,te co roczne wkopywanie i wykopywanie. Teściowa moja co roku kupuje właśnie te małe karłowate, ale nigdy nie próbowałyśmy je przezimować.Tu na forum dowiedziałam się że niektóre z nas uprawiają te niskie dalie z nasion i to z pozytywnym skutkiem. Postanowiłam też spróbować...
Zobaczymy co mi z tego siania wyjdzie. ;:224
Obrazek

Agnieszko siewki już duże, ładnie rosną.Ale najlepszy numer wywinęłam przed chwilą. Obok siewek z daliami stoi doniczka z naparstnicą letnią.Tam nic się nie dzieje jeszcze, nadal czarna ziemia. Ale zraszając je bardziej się przyjrzałam, a tam takie cieniutkie zielone niteczki... ;:138 I z tej radości wysypałam sobie całą tą doniczkę... ;:145 ;:306 Nie wiadomo czy płakać czy śmiać się ze swojej zaradności.

Obrazek

A za oknem zrobiło się dosyć ciepło, mrozy na razie się skończyły i jest zero stopni.
Za to pada deszcz, wszystko się topi i śnieg zamieniony w kałuże wlewa się nam do butów.
W nocy natomiast lekko marznie i już jest ślizgawka. Byłam z psem to szłam jak na szczudłach. Trzeba było mnie widzieć... ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Olus, moje siewni takie same jak u Ciebie. Dalie szybko wschodzą, pamiętaj, aby przekręcać je do słonka, bo póki co, roślinki mają jego deficyt :)
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Przekręcam kochana, przekręcam... :heja
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O jakie fajne siewki :tan Ja z moimi się wstrzymuję do lutego/marca, więc chętnie wypatruję u innych żeby się nacieszyć widokiem ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Coraz więcej pokazujecie siewek... :shock: ja jakoś nie czuję jeszcze woli Bożej w tym względzie... ;:oj ;:oj ;:oj

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuzka ja z resztą nasionek też czekam na koniec lutego. To było tylko takie sianie na dobry początek. :uszy No chyba że kupię jeszcze nasionka heliotropa to teraz wysieję. Zastanawiam się jeszcze nad petuniami. W tamtym roku wzeszły bardzo ładnie ale chyba miałam jakąś wysoką odmianę bo rosły na 80 cm a takich wysokich bym nie chciała... ;:185

Maryniu każdy stęskniony wiosny to siewkami sobie umilamy czas oczekiwania... Mnie tylko przeraża fakt jak siewki podrosną i trzeba będzie je przerzedzić , przeflancować i nadal trzymać w domu... Gdzie to poustawiać...... ;:14
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”