Marysiu mam 3 epimedia, fiolet, żółty i pomarańczowy - to odmiana Orange Konigin, możemy się wymienić (czerwonego nie mam) jeśli chcesz

Karolinko dziękuję minęło już sporo czasu (okłoło 13 lat) od moich pierwszych nasadzeń i mimo że co roku ubywa roślin (np. po zimie, ostatnio jednak częściej wczesną wiosną, gdy za szybko robi się ciepło, a potem wracają przymrozki) to i tak co roku sadzę nowe, czasem takie same (np. w tym roku posadziłam żagwiny które mi wypadły w tym roku wczesną wiosną).
Krysiu dziękuję

1 etap ścianki z pnączy z własnej rozsady (głównie mina lobata, tunbergia, jeden chmiel, jutro posieję jeszcze fasolkę, groszek i dynię ozdobną) rozpięte będą na linkach. Kwitnąca robinia akacjowa (za płotem) po wycince przez drogowców dwóch potężnych robinii, kilka odrostów korzeniowych (z tego kilka nawet około 15 m dalej) pojawiło się w ogrodzie.

Gorczyca, winobluszcz Fenway Park

Dereń Spethii, formowany przeze mnie na krzaczek na nóżce (odpory na cięcie bardziej od Aurea, którego też przycinam, oba rosną między cebulowymi, krzewinkami i bylinami). Pięciornik Lovely Pink mocno podmarzł w tym roku, dwa na razie mniejsze, inne, w jego sąsiedztwie wcale, on był największy - najstarszy.

Żylistek Nikko i obiela która już przekwitła.

Kolkwicja

Lilak Palibin

Piwonia, być może drzewiasta.

Ogromny kwiat maka wschodniego i drobny jaskra

Bodziszki - pierwszy kwitnie obficie, a drugi mimo ciekawej barwy - marnie.

Mydlnica i kocimiętka Fassenna