Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
- Daria_Eliza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Dziękuję za radę z gałęziami. Przyda się. 
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj Marysiu, fajnie jest pocieszyć się tym, że na tę chorobę choruje kilka (-dziesiąt, -set) osób. Też obiecałam sobie, że na ten rok wystarczy zakupów. Obiecałam, dopóki nie poszłam na ryneczek. A tam moja ulubiona pani ma roślinki po 2-3 zł. Wczoraj kupiłam tylko bratki do skrzynek, ale już sobie powiedziałam, że aby nie szaleć, to co ryneczek jedna roślinka
. Tak miało być, dopóki dziś nie weszłam do jednego ze sklepów, a tam lobelia, jak marzenie. 10 pięknych kępek za grosze. Grzech nie kupić, bo w tym roku nie wysiałam. I jak tu wyzdrowieć, nie da się, żadne leki nie pomagają. eM. tylko się patrzy. Jeszcze nie bije
.
nie ważne, że kurtkę nową trzeba by już kupić i buty, bo ledwo zipią, ważne, że są nowe roślinki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, gdy czytam tę dyskusję na bliski mi temat - miły, choć o chorobie - to cała jestem w skowronkach. Dobrze jest wiedzieć, jak wiele osób ona dotyka. Cieszę się z obecności w tak wspaniałym gronie.
Dzisiaj znowu pozwoliłam sobie na ekstra wydatki. Biedr..... mam 'dwa kroki' od miejsca zamieszkania i praktycznie codziennie mnie do niej niesie. A dzisiaj okazał się duży wybór rozmaitych akcesoriów ogrodowych, no to pomyślałam, że to i owo by się przydało, więc powłaziło do koszyka.
A'propos akcesoriów: m.in. są w B..... znaczniki plastikowe na szpikulcu. komplety po 10 szt.+pisak. Może kogoś z Was zainteresuje to info.
Dzisiaj znowu pozwoliłam sobie na ekstra wydatki. Biedr..... mam 'dwa kroki' od miejsca zamieszkania i praktycznie codziennie mnie do niej niesie. A dzisiaj okazał się duży wybór rozmaitych akcesoriów ogrodowych, no to pomyślałam, że to i owo by się przydało, więc powłaziło do koszyka.
A'propos akcesoriów: m.in. są w B..... znaczniki plastikowe na szpikulcu. komplety po 10 szt.+pisak. Może kogoś z Was zainteresuje to info.
A plocczankaeszcze nakręca
Mój eM po moich ostatnich doniczkowych zakupach, stwierdził, że to nie może być tak, że tylko ja kupuję sobie coś co uwaga: tylko mi, sprawia radość i na dodatek zajmuje tyle miejsca
i wiecie co zrobił?
kupił sobie hoker barowy
jeden z zaznaczeniem, że tylko dla niego
P.S. fajnie sobie przysiąść na nim rano i wypić kawę na rozruch
i P.P.S.
jutro jadę do biedronki
P.S. fajnie sobie przysiąść na nim rano i wypić kawę na rozruch
i P.P.S.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko stojąc w korku trzeba było wyskoczyć i coś zakupić
Witam Cię serdecznie Moniko
w każdym ogrodzie (no prawie) są miejsca mniej ładne tak to określę. A jak jeszcze kupi się dom do remontu i remontuje latami to te miejsca nie znikają tylko zmieniają wygląd
Zapraszam Cię do wiejskiego który bardzo lubi gości
Danusiu ale dzisiaj na mojej siłowni dałam w kość ledwo dowlekłam się do domu. Nawet nie miałam siły zrobić zdjęć, a było co fotografować! Najpierw glebogryzarką wyjeździłam mój warzywnik a potem wytyczyłam trzy śliczne grządki. Posiałam skorzonerę z akcji i mam nadzieję że wyjdzie, bo ta co kupowałam w sklepie miała ciemny kolor, a ta z akcji była jaśniutka. Poza tym cebulka, marchewka i groszek. Przede mną jeszcze parę takich wyczynów. Mam wykupiony karnet
Aga nie wiem jak to nazwać, bo wiatr łeb urywał ale było ciepło...to chyba nie SPA
Jadziu i co piszczało
Dario to szczególnie pomaga na zasiewy i młode sadzonki
Asiu no właśnie najgorsze są te roślinki po 3 zł. Mój pan też takie ma...co to 3 zł ? no to jeszcze to i jeszcze to, uzbiera się
No to nie kupię innych rzeczy
Moniko o strojach już nie wspomnę, jedyne co jeszcze wydaję to na fryzjera tzn najpilniejsza strzyżenie, kolor, a buty miałam kupić zimowe, a co to za zima... potem wiosenne, eee zaraz będzie ciepło, a letnie mam
No bo nie tylko na rośliny, potrzeba ziemię (dużo ziemi) nasiona, doniczki, środki ochrony roślin
Lucynko tylko w tym gronie znajdziesz pełne zrozumienie
Jutro jadę do K. to zajrzę do B. znaczniki mam ale potrzebuję dobry pisak
Moniko to Cię M załatwił
kawę wypijesz ale na wieczornego drinka to siadaj mu na kolana, może kupi drugi 
Witam Cię serdecznie Moniko
Danusiu ale dzisiaj na mojej siłowni dałam w kość ledwo dowlekłam się do domu. Nawet nie miałam siły zrobić zdjęć, a było co fotografować! Najpierw glebogryzarką wyjeździłam mój warzywnik a potem wytyczyłam trzy śliczne grządki. Posiałam skorzonerę z akcji i mam nadzieję że wyjdzie, bo ta co kupowałam w sklepie miała ciemny kolor, a ta z akcji była jaśniutka. Poza tym cebulka, marchewka i groszek. Przede mną jeszcze parę takich wyczynów. Mam wykupiony karnet
Aga nie wiem jak to nazwać, bo wiatr łeb urywał ale było ciepło...to chyba nie SPA
Jadziu i co piszczało
Dario to szczególnie pomaga na zasiewy i młode sadzonki
Asiu no właśnie najgorsze są te roślinki po 3 zł. Mój pan też takie ma...co to 3 zł ? no to jeszcze to i jeszcze to, uzbiera się
Moniko o strojach już nie wspomnę, jedyne co jeszcze wydaję to na fryzjera tzn najpilniejsza strzyżenie, kolor, a buty miałam kupić zimowe, a co to za zima... potem wiosenne, eee zaraz będzie ciepło, a letnie mam
No bo nie tylko na rośliny, potrzeba ziemię (dużo ziemi) nasiona, doniczki, środki ochrony roślin
Lucynko tylko w tym gronie znajdziesz pełne zrozumienie
Jutro jadę do K. to zajrzę do B. znaczniki mam ale potrzebuję dobry pisak
Moniko to Cię M załatwił
Mówił, że z przeceny kupił, więc trochę strach

- Maska

- Kontakt:
A Ty przyznajesz się do prawdziwych cen roślinMonikamrk pisze:Mówił, że z przeceny kupił, więc trochę strach![]()
- Margolcia_K
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Uj, oj, aj, to znaczy, że ta "choroba" mocno zakaźna jest i przenosi sie drogą forumową.
Ja też znów wydałam kasę na różne do ogródka, choć juz sobie przyrzekałam, że już nic, ani, ani! I znów kupiłam i znów się motam gdzie posiać i gdzie wsadzić.
To chyba nieuleczalne jest!?
......

Ja też znów wydałam kasę na różne do ogródka, choć juz sobie przyrzekałam, że już nic, ani, ani! I znów kupiłam i znów się motam gdzie posiać i gdzie wsadzić.
To chyba nieuleczalne jest!?
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,żyjesz ,bo ja chyba nie żyję,ale kończę już wysyłki,więc na samą myśl już mi wszystko przechodzi a teraz zabieram sie za wystawę ,jeszcze ni a nic nie mam przygotowanego,ale zdążę ,tylko te wiatry mnie denerwują ,bo strasznie te większe rośliny więdną ,źle się robi,piszesz ,że potrzebujesz dobry pisak ,to na tabliczki?bardzo dobrze sprawują sie olejowe,piszesz jakby farbą olejną, bo nie blakną na słońcu i nie znikają napisy,a zwykłym flamastrem to za chwilę nic nie ma,bo wypłowieje,pozdrawiam i buziaczki 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu , jak ja do miasta wyskoczę to nie interesują mnie sklepy odzieżowe czy obuwnicze, lecz w kręgu zainteresowania są sklepy ogrodnicze, nawet jak nie jest mi do nich po drodze jakoś o nie zahaczę
Ta choroba to chyba już nie jest do wyleczenia
Z glebogryzarką jeździłaś to Ciebie podziwiam
- Maska

- Kontakt:
Moniko nie wiem albo woli nie wiedzieć
Martusiu to już z górki
bo na kiermasz to będzie łatwiej przygotować rośliny
Miałam pisak olejowy kupiony za duże pieniądze w sklepie dla artystów i stale trzeba było nim potrząsać aż któregoś dnia się wytrząsną na spodnie i ...
i mam uraz ! Podaj markę to może się skuszę na kolejny? wbrew pozorom wcale nie jest łatwo kupić dobry pisak
Wypoczywaj po jutro znowu harówka a na tym wietrze bardzo trudno się pracuje i głowa mnie boli od tego wiatru
Dobrej i spokojnej nocy
Ewuniu powiem Ci, że dziwnym trafem wszystkie sklepy oprócz ogrodniczych mnie męczą
I dobrze, że muszę ograniczać wydatki, bo zawsze mam trochę mniej pracy z tworzeniem nowych rabat i sadzeniem
. Jeżdżę z glebogryzarką i na szczęście kupiłam taka samojezdną za całą 13- tkę. A mój pan jedynie widząc mnie przy pracy potrafi skwitować: ty to masz zdrowie
On cały czas uważa, że nie powinnam tego wszystkiego robić i nie daję się wciągnąć w jakąkolwiek pracę, a jak już to jest koszmarnie zły
No to wole sama 
Martusiu to już z górki
Ewuniu powiem Ci, że dziwnym trafem wszystkie sklepy oprócz ogrodniczych mnie męczą
ech te chłopy... mój jest rocznik 75 i ma to samo
ale ja już się pogodziłam
i daję radę
może nie mam takiego super ogródka, jak większość z Was. Chciałabym mieć dużo roślin, ale z każdą muszę kombinować, bo mój eM ma inne priorytety, a ja nie zarabiam, więc mam najmniej do gadania
dlatego zamiast wydawać kasę na ciuchy, buty, torebki, kosmetyki itd. kupuję rośliny do ogrodu i do domu
wyglądam, jak wyglądam
nie zachwycam w każdym bądź razie
, ale mam satysfakcję, jak idę do ogródka i widzę teraz, że mój lilak, którego mam od 7 lat - czyli od początku, ma na każdej gałązce po 2 pąki kwiatowe
, a wcześnie miał 1-2 kwiatki max. itd. 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, my mamy SPA z opcją krioterapii.