Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
I to jest świetne stwierdzenie-nie samym forum człowiek żyje !!

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Ależ oczywiście, że 'prawdaż'  , tylko , że ja się martwiłam, czy gdzieś się nie 'zapodziałaś'
 , tylko , że ja się martwiłam, czy gdzieś się nie 'zapodziałaś'  . Dzisiaj był dobry dzień do pracy - przynajmniej u mnie, ale też i chyba przesadziłam z tym przesadzaniem
  . Dzisiaj był dobry dzień do pracy - przynajmniej u mnie, ale też i chyba przesadziłam z tym przesadzaniem  , bo ledwie dycham. Mam nadzieję, że do jutra się 'zregeneruję'
 , bo ledwie dycham. Mam nadzieję, że do jutra się 'zregeneruję'  . Te hortensje są 'całkiem' ładne
 . Te hortensje są 'całkiem' ładne  , muszę pomyśleć, czy ne kupić którejś
 , muszę pomyśleć, czy ne kupić którejś  .
 .

, tylko , że ja się martwiłam, czy gdzieś się nie 'zapodziałaś'
 , tylko , że ja się martwiłam, czy gdzieś się nie 'zapodziałaś'  . Dzisiaj był dobry dzień do pracy - przynajmniej u mnie, ale też i chyba przesadziłam z tym przesadzaniem
  . Dzisiaj był dobry dzień do pracy - przynajmniej u mnie, ale też i chyba przesadziłam z tym przesadzaniem  , bo ledwie dycham. Mam nadzieję, że do jutra się 'zregeneruję'
 , bo ledwie dycham. Mam nadzieję, że do jutra się 'zregeneruję'  . Te hortensje są 'całkiem' ładne
 . Te hortensje są 'całkiem' ładne  , muszę pomyśleć, czy ne kupić którejś
 , muszę pomyśleć, czy ne kupić którejś  .
 .Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych

"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dorciu ,Anusiu serdeczności poranne Wam przekazuję   

Na razie u mnie słońce walczy z chmurami powodując u mnie huśtawkę nastrojową bo jestem duchowo nastawiona na działkowanie oby aura nie spłatała mi figla... 

Dwa dni w domu to jak na tę porę roku trochę za dużo! 

Dobre myśli na dzień dzisiejszy wspieram przeglądaniem fotek i oczywiście coś tam wybrałam... 

rozmyślam... 

przejaśnia się ale chmury też są , ciekawy widok nieba za oknem ...napawam się widokiem i miłego dnia sobie i Wam życzę!

Na razie u mnie słońce walczy z chmurami powodując u mnie huśtawkę nastrojową bo jestem duchowo nastawiona na działkowanie oby aura nie spłatała mi figla...

Dwa dni w domu to jak na tę porę roku trochę za dużo!

Dobre myśli na dzień dzisiejszy wspieram przeglądaniem fotek i oczywiście coś tam wybrałam...

rozmyślam...

przejaśnia się ale chmury też są , ciekawy widok nieba za oknem ...napawam się widokiem i miłego dnia sobie i Wam życzę!

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu ja nie wiem jak ty to robisz, że u Ciebie wciąż lato  moje jeżówki ledwie co zipią a twoje jakby dopiero rozkwitły. Mnóstwo kwiecia jeszcze masz dlatego spacer po Twoich ogrodowych zakątkach to dla mnie sama przyjemność
  moje jeżówki ledwie co zipią a twoje jakby dopiero rozkwitły. Mnóstwo kwiecia jeszcze masz dlatego spacer po Twoich ogrodowych zakątkach to dla mnie sama przyjemność  

Powiedz mi jeszcze co to za trawa za rozchodnikiem o długich, zielonych i sztywno stojących źdźbłach?

moje jeżówki ledwie co zipią a twoje jakby dopiero rozkwitły. Mnóstwo kwiecia jeszcze masz dlatego spacer po Twoich ogrodowych zakątkach to dla mnie sama przyjemność
 Powiedz mi jeszcze co to za trawa za rozchodnikiem o długich, zielonych i sztywno stojących źdźbłach?
- Pulpa222
U mnie świeci słońce  . Co to za roślinka na 2 zdjęciu?
 . Co to za roślinka na 2 zdjęciu?  . A to zdjęcie z brzozą i floksem niesamowite - "zapłakany floks"
 . A to zdjęcie z brzozą i floksem niesamowite - "zapłakany floks"  . Inne obrazki też mi się podobają
 . Inne obrazki też mi się podobają  . Miłego dnia przy wytężonej pracy
 . Miłego dnia przy wytężonej pracy   .
  .

. Co to za roślinka na 2 zdjęciu?
 . Co to za roślinka na 2 zdjęciu?  . A to zdjęcie z brzozą i floksem niesamowite - "zapłakany floks"
 . A to zdjęcie z brzozą i floksem niesamowite - "zapłakany floks"  . Inne obrazki też mi się podobają
 . Inne obrazki też mi się podobają  . Miłego dnia przy wytężonej pracy
 . Miłego dnia przy wytężonej pracy   .
  .Pozdrawiam Ania

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Maryniu,zdjęciami z twojego ogrodu można sobie pozytywnie naładować akumulatory.U ciebie sa przepiekne przebarwienia hortensji,u mnie w tym roku porażka z hortensjami,a tak czekałam na ich kwitnienie.

- marpa
anym Aniu lato w kalendarzu to i lato na rabatach jeszcze...   taki mikroklimat  Cieszę się,że zajrzałaś i miłe słowa zostawiasz!
 Cieszę się,że zajrzałaś i miłe słowa zostawiasz!   

A zielone źdźbła to igły sośnicowego maluszka .
Anusiu ;  w jednym czasie wysyłałyśmy swoje  posty
 ;  w jednym czasie wysyłałyśmy swoje  posty   Miło wiedzieć i czuć,że tam daleko...za  lasami, za  rzekami ...jest taki Ktoś
 Miło wiedzieć i czuć,że tam daleko...za  lasami, za  rzekami ...jest taki Ktoś    Wzruszyłaś mnie ...
  Wzruszyłaś mnie ...  Na drugiej fotce...to pospolity żeniszek .
  Na drugiej fotce...to pospolity żeniszek .  

Dziękuję ,że jesteś !!!!
  !!!!
Małgosiu witaj u mnie! Bardzo dziękuję za miłą wizytę i kojące słowa! Hortensje bukietowe mają się u mnie nieźle poza wiadrem wody raz w tygodniu i wiosennym nawożeniem nie wymagają ode mnie niczego więcej. A ,że nie mam ich wiele to się starają...
 Bardzo dziękuję za miłą wizytę i kojące słowa! Hortensje bukietowe mają się u mnie nieźle poza wiadrem wody raz w tygodniu i wiosennym nawożeniem nie wymagają ode mnie niczego więcej. A ,że nie mam ich wiele to się starają...  

Dorotko dziękuje, bardzo bym chciała !
 dziękuje, bardzo bym chciała !

A zielone źdźbła to igły sośnicowego maluszka .

Anusiu
 ;  w jednym czasie wysyłałyśmy swoje  posty
 ;  w jednym czasie wysyłałyśmy swoje  posty   Miło wiedzieć i czuć,że tam daleko...za  lasami, za  rzekami ...jest taki Ktoś
 Miło wiedzieć i czuć,że tam daleko...za  lasami, za  rzekami ...jest taki Ktoś    Wzruszyłaś mnie ...
  Wzruszyłaś mnie ...  Na drugiej fotce...to pospolity żeniszek .
  Na drugiej fotce...to pospolity żeniszek .  
 Dziękuję ,że jesteś
 !!!!
  !!!!Małgosiu witaj u mnie!
 Bardzo dziękuję za miłą wizytę i kojące słowa! Hortensje bukietowe mają się u mnie nieźle poza wiadrem wody raz w tygodniu i wiosennym nawożeniem nie wymagają ode mnie niczego więcej. A ,że nie mam ich wiele to się starają...
 Dorotko

- Pulpa222
Też to zauważyłam; ten sam czas  .
 . 
Dostałam dzisiaj piwonie krzewiaste, ale się chmurzy i chyba koniec na dzisiaj zabawy w ogrodniczkę . Szkoda, bo dobrze mi szło
 . Szkoda, bo dobrze mi szło  . Nawet grzmi
 . Nawet grzmi  . Wyłączam internet.
 . Wyłączam internet.

.
 . Dostałam dzisiaj piwonie krzewiaste, ale się chmurzy i chyba koniec na dzisiaj zabawy w ogrodniczkę
 . Szkoda, bo dobrze mi szło
 . Szkoda, bo dobrze mi szło  . Nawet grzmi
 . Nawet grzmi  . Wyłączam internet.
 . Wyłączam internet.Pozdrawiam Ania

- marpa
Moja Droga Anuś    witaj o poranku , mam nadzieję,że burza przeszła spokojnie  ich czas już minął podobno ...
  witaj o poranku , mam nadzieję,że burza przeszła spokojnie  ich czas już minął podobno ...  

U mnie był wczoraj słoneczny , ciepły i pracowity do bólu członków dzień! Gleba była idealna do podjęcia prób   pozbycia się z przed ogródka podagrycznika. Widły były w robocie i wybieranie  kłączy  ... Ub. wiosny M tam czyścił bardzo intensywnie i chyba dzięki tej pracy mam taki "urobek" obecnie
 Gleba była idealna do podjęcia prób   pozbycia się z przed ogródka podagrycznika. Widły były w robocie i wybieranie  kłączy  ... Ub. wiosny M tam czyścił bardzo intensywnie i chyba dzięki tej pracy mam taki "urobek" obecnie   ...natomiast wiele innych roślin   przepadło bez wieści ...
 ...natomiast wiele innych roślin   przepadło bez wieści ...     Wczoraj jako zadośćuczynienie ściął potężne konary jabłoni close służącej jako zacieniacz  hostowiska no i słońce zajrzało  tam  ale w umiarkowanym natężeniu co mnie ucieszyło
 Wczoraj jako zadośćuczynienie ściął potężne konary jabłoni close służącej jako zacieniacz  hostowiska no i słońce zajrzało  tam  ale w umiarkowanym natężeniu co mnie ucieszyło  ...Wizja zmiany aranżacji pod nią się narodziła
 ...Wizja zmiany aranżacji pod nią się narodziła   tylko czy zdążę przed zimą...
 tylko czy zdążę przed zimą... 
Jednak słoneczko już jesienne przyświeca, ciepłe barwy w ogrodzie coraz bardziej widoczne szczególnie po południu...

Zapowiada się piękne tym,którzy zamierzają dzisiaj popracować w ogrodzie miłego dnia życzę!
   tym,którzy zamierzają dzisiaj popracować w ogrodzie miłego dnia życzę!

witaj o poranku , mam nadzieję,że burza przeszła spokojnie  ich czas już minął podobno ...
 U mnie był wczoraj słoneczny , ciepły i pracowity do bólu członków dzień!
 Gleba była idealna do podjęcia prób   pozbycia się z przed ogródka podagrycznika. Widły były w robocie i wybieranie  kłączy  ... Ub. wiosny M tam czyścił bardzo intensywnie i chyba dzięki tej pracy mam taki "urobek" obecnie
 Gleba była idealna do podjęcia prób   pozbycia się z przed ogródka podagrycznika. Widły były w robocie i wybieranie  kłączy  ... Ub. wiosny M tam czyścił bardzo intensywnie i chyba dzięki tej pracy mam taki "urobek" obecnie   ...natomiast wiele innych roślin   przepadło bez wieści ...
 ...natomiast wiele innych roślin   przepadło bez wieści ...     Wczoraj jako zadośćuczynienie ściął potężne konary jabłoni close służącej jako zacieniacz  hostowiska no i słońce zajrzało  tam  ale w umiarkowanym natężeniu co mnie ucieszyło
 Wczoraj jako zadośćuczynienie ściął potężne konary jabłoni close służącej jako zacieniacz  hostowiska no i słońce zajrzało  tam  ale w umiarkowanym natężeniu co mnie ucieszyło  ...Wizja zmiany aranżacji pod nią się narodziła
 ...Wizja zmiany aranżacji pod nią się narodziła   tylko czy zdążę przed zimą...
 tylko czy zdążę przed zimą... 
Jednak słoneczko już jesienne przyświeca, ciepłe barwy w ogrodzie coraz bardziej widoczne szczególnie po południu...

Zapowiada się piękne
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Cześć Maryniu -piąteczek   -jak ja to lubię
 -jak ja to lubię   ,u mnie też zapowiada się cudny dzień,oj poszłoby się na działkę ,ale trzeba poczekac do popołudnia -przyjemności
 ,u mnie też zapowiada się cudny dzień,oj poszłoby się na działkę ,ale trzeba poczekac do popołudnia -przyjemności  

-jak ja to lubię
 -jak ja to lubię   ,u mnie też zapowiada się cudny dzień,oj poszłoby się na działkę ,ale trzeba poczekac do popołudnia -przyjemności
 ,u mnie też zapowiada się cudny dzień,oj poszłoby się na działkę ,ale trzeba poczekac do popołudnia -przyjemności  
- Pulpa222
Witaj  .
 .
Pogoda faktycznie się poprawiła, a ja czekam, żeby trochę obeschło i biorę się za szpadel .
 . 
Twoje zdjęcia z trawami i nie tylko, prowokują mnie do szukania nowych miejsc w ogrodzie . Ale podoba mi się to zajęcie. Co do pomocy eM-ów, to wcale mnie to nie dziwi, że tak Ci 'wypielił' podagrycznik
 . Ale podoba mi się to zajęcie. Co do pomocy eM-ów, to wcale mnie to nie dziwi, że tak Ci 'wypielił' podagrycznik  .  Mój nawet gałązki nie obetnie, bo szkoda
.  Mój nawet gałązki nie obetnie, bo szkoda  . A nowe wizje są  wskazane
 . A nowe wizje są  wskazane  .
 .
-- 29 sie 2014, o 07:25 --
Spójrz na czas, dzisiaj tak samo 7.21 .
 .

.
 .Pogoda faktycznie się poprawiła, a ja czekam, żeby trochę obeschło i biorę się za szpadel
 .
 . Twoje zdjęcia z trawami i nie tylko, prowokują mnie do szukania nowych miejsc w ogrodzie
 . Ale podoba mi się to zajęcie. Co do pomocy eM-ów, to wcale mnie to nie dziwi, że tak Ci 'wypielił' podagrycznik
 . Ale podoba mi się to zajęcie. Co do pomocy eM-ów, to wcale mnie to nie dziwi, że tak Ci 'wypielił' podagrycznik  .  Mój nawet gałązki nie obetnie, bo szkoda
.  Mój nawet gałązki nie obetnie, bo szkoda  . A nowe wizje są  wskazane
 . A nowe wizje są  wskazane  .
 .-- 29 sie 2014, o 07:25 --
Spójrz na czas, dzisiaj tak samo 7.21
 .
 .Pozdrawiam Ania

- marpa
Aniu BINGO!  

Trawom wbrew pozorów trzeba trochę miejsca przewidzieć ..właśnie przyglądam się swoim pierwszym miskantom no i hakusi i się zastanawiam co z nimi zrobię jeszcze za chwilę...
 i się zastanawiam co z nimi zrobię jeszcze za chwilę...  Turzyce wykopuję i odmładzam bez problemu a z miskantami gorsza sprawa! Nie te lata!
 Turzyce wykopuję i odmładzam bez problemu a z miskantami gorsza sprawa! Nie te lata!  

Dorcia no trzeba popracować , żeby potem odpoczywać jak my na emeryturze Mnie zeszło 40 lat...
 Mnie zeszło 40 lat...  

Tobie też zleci ! 

Miłego dnia!

Trawom wbrew pozorów trzeba trochę miejsca przewidzieć ..właśnie przyglądam się swoim pierwszym miskantom no i hakusi
 i się zastanawiam co z nimi zrobię jeszcze za chwilę...
 i się zastanawiam co z nimi zrobię jeszcze za chwilę...  Turzyce wykopuję i odmładzam bez problemu a z miskantami gorsza sprawa! Nie te lata!
 Turzyce wykopuję i odmładzam bez problemu a z miskantami gorsza sprawa! Nie te lata!  
 Dorcia no trzeba popracować , żeby potem odpoczywać jak my na emeryturze
 Mnie zeszło 40 lat...
 Mnie zeszło 40 lat...  
 Tobie też zleci !

Miłego dnia!

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Maryniu,  widzę, że wzięło Cię na porządną rewolucję w ogrodzie   masz rację, niektóre rośliny tak szybko rosną że konieczne jest ich okrojenie co jakiś czas.Zwłaszcza trawy i hosty w tym przodują.
 masz rację, niektóre rośliny tak szybko rosną że konieczne jest ich okrojenie co jakiś czas.Zwłaszcza trawy i hosty w tym przodują.  

Ale bez nich ogród byłby jakiś pustawy, niepełny a poruszające się z wiatrem trawy dodają lekkości i tajemniczości każdemu zakątkowi. Red baron ślicznie Ci się wybarwia a Hakonechloa to moja ulubienica.
 Red baron ślicznie Ci się wybarwia a Hakonechloa to moja ulubienica.  

M już po badaniu z dobrym wynikiem.Ale radocha. Pozdrawiam i Wam też zdrówka życzę.
 Pozdrawiam i Wam też zdrówka życzę.  

masz rację, niektóre rośliny tak szybko rosną że konieczne jest ich okrojenie co jakiś czas.Zwłaszcza trawy i hosty w tym przodują.
 Ale bez nich ogród byłby jakiś pustawy, niepełny a poruszające się z wiatrem trawy dodają lekkości i tajemniczości każdemu zakątkowi.
 M już po badaniu z dobrym wynikiem.Ale radocha.

- 
				kropelka
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ wspaniała porcja zdjęć. Piękny ogród