Mój ogród wśród łąk
Re: Mój ogród wśród łąk
Ten strach to twoja robota? Piękny jest!!
Jejku, wszyscy już wiosnę wyciągają do ogródka, a ja tylko z siewami łażę w tę i z powrotem... Ania pewnie widziała moje schody i ich dekorację ;)
Jejku, wszyscy już wiosnę wyciągają do ogródka, a ja tylko z siewami łażę w tę i z powrotem... Ania pewnie widziała moje schody i ich dekorację ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale cudowna pelargonia.
Też bym się nie oparł. 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam
Dzisiaj był piękny, słoneczny dzień. Wybraliśmy się na wycieczkę rowerową po najbliższej okolicy. Było cudownie. A po powrocie spotkała mnie miła niespodzianka. Teściowa przywiozła mi białe i bordowe floksy, oraz jakieś ozdobne czosnki ( nie wiem jakie, ale liście mają spore).
Aniu - tak już mają maniacy
A my do takich się zaliczamy, trzeba sobie to powiedzieć. Na szczęście ta choroba jest miła, jej efekty podziwiają wszyscy, i dzięki naszemu uzależnieniu świat jest piękniejszy. To jedyne uzależnienie jakie mam, więc uważam że wydawanie na nie troszkę grosza, nie jest wielką szkodą. A z ryneczku w Grudziądzu też korzystam, ale pośrednio...moja koleżanka mieszka niedaleko, ostatnio przywiozła mi sadzonki hortensji bukietowych. Wspaniałe sadzonki, nie widziałam takich w naszym ogrodniczym.
Beatko - takie są trudne w uprawie angielskie pelaśki?? Cóż im jest, że tak się z nią cackałaś?
Edytko - pasztet wyszedł ....no cóż, wspaniały po prostu. Moi domownicy za pasztetem przepadają. Z ogóreczkiem, mniam...
Te pelaśki mam pierwszy raz. Do tej pory omijałam, ale widocznie dojrzałam do nich, żeby je mieć. Plany wekendowe realizujemy spontanicznie.
Dzisiaj była wycieczka rowerowa, jutro śmigamy na spacer do Gdyni. Uwielbiam to miasto.
Jadziu - dziękuję za ciepłe słowa, moje kwiecie w niewielkich ilościach, ale jak cieszy
Aguś - Athshe - stracha zrobiła mi znajoma, do tej pory nie miałam koncepcji na niego, więc będzie straszył na tarasie. A moje zasiewy, nie wszystkie też dzisiaj wyniosłam na taras. I chyba przesadziłam....bo heliotrop jakiś marniawy się zrobił. Może to stres?
Krystian - to jest takie trudne prawda?? Oprzeć się pokusie....Muszę skoczyć do Ciebie, i zobaczę ilu kwiatom Ty się nie oparłeś..
Las jaki jest każdy wie...Mnie najbardziej urzekają polany w lesie, takie jak ta

a tutaj widać most kolejowy w Kozłowie, był na trasie wycieczki

kaczorki próbowały uciekać, ale zdążyłam im cyknąć fotkę, a właściwie jednemu...reszta w szuwary czmychnęła
rodzinka p.l

majestatyczny, dumny, piękny...

wspaniały

tu pewnie jakiś diabeł mieszka....

a tą piękność prawie przejechałam....strasznie przestraszona żaba...a może królewicz
nie dowiem się, nie sprawdziłam

i oznaki wiosny, czyli łąka podbiału

te kwiatki rosną na mojej rabacie, nie mam pojęcia co to za kwiatuszki, bo ja ich nie sadziłam....raczej

i droga do...

Miłego wieczoru

Aniu - tak już mają maniacy

Beatko - takie są trudne w uprawie angielskie pelaśki?? Cóż im jest, że tak się z nią cackałaś?
Edytko - pasztet wyszedł ....no cóż, wspaniały po prostu. Moi domownicy za pasztetem przepadają. Z ogóreczkiem, mniam...
Te pelaśki mam pierwszy raz. Do tej pory omijałam, ale widocznie dojrzałam do nich, żeby je mieć. Plany wekendowe realizujemy spontanicznie.

Jadziu - dziękuję za ciepłe słowa, moje kwiecie w niewielkich ilościach, ale jak cieszy

Aguś - Athshe - stracha zrobiła mi znajoma, do tej pory nie miałam koncepcji na niego, więc będzie straszył na tarasie. A moje zasiewy, nie wszystkie też dzisiaj wyniosłam na taras. I chyba przesadziłam....bo heliotrop jakiś marniawy się zrobił. Może to stres?

Krystian - to jest takie trudne prawda?? Oprzeć się pokusie....Muszę skoczyć do Ciebie, i zobaczę ilu kwiatom Ty się nie oparłeś..

Las jaki jest każdy wie...Mnie najbardziej urzekają polany w lesie, takie jak ta

a tutaj widać most kolejowy w Kozłowie, był na trasie wycieczki

kaczorki próbowały uciekać, ale zdążyłam im cyknąć fotkę, a właściwie jednemu...reszta w szuwary czmychnęła

rodzinka p.l

majestatyczny, dumny, piękny...

wspaniały

tu pewnie jakiś diabeł mieszka....

a tą piękność prawie przejechałam....strasznie przestraszona żaba...a może królewicz

i oznaki wiosny, czyli łąka podbiału

te kwiatki rosną na mojej rabacie, nie mam pojęcia co to za kwiatuszki, bo ja ich nie sadziłam....raczej

i droga do...

Miłego wieczoru

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Małgosiu - piekna wycieczka polana też mi sie podaoba
Ale ten wiadukt ze stawem
Roślin na pewno przybedzie

Ale ten wiadukt ze stawem

Roślin na pewno przybedzie

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu piękna okolica i zdjęcia super.A te stworzonka cudnie pozowały do zdjęć,żabka piękna księżniczka:)Miłej nocy.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Też uważam, że jeśli kwitnie podbiał to już wiosna.
Te nieznane kwiatuszki mogły się same zasiać, rosną często w lasach/parkach. 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu,fajna wycieczka,wśród lasów i łąk, takie swojskie klimaty,wszystko budzi się do życia ,można to długo obserwować i ciągle mało ,pozdrawiam

- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Wycieczka super i te widoczki , łabędzie to piękne ptaki często je oglądam na moim jeziorze
często robię sobie wycieczki rowerowe właśnie koło jeziora , a podbiał jak kwitnie to to wiosna na bank......

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaznaczam i zajrzę od czasu do czasu. 
Pelargonie mogłabym kupić co najwyżej mamie, ona nie zmarnuje
Spacer miły i w ciekawej scenerii!

Pelargonie mogłabym kupić co najwyżej mamie, ona nie zmarnuje

Spacer miły i w ciekawej scenerii!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Małgosiu, mieszkasz w pięknej okolicy. Dzięki Twojej relacji mogłam ją pozwiedzać - dziękuję 
A dzisiejsza wycieczka udana?
Pozdrawiam cieplutko

A dzisiejsza wycieczka udana?
Pozdrawiam cieplutko

Małgosiu - dziękuję ci za ten wiadukt - odświeżyłaś mi wspomnienia - szlak z Terespola do Laskowic właśnie przez Kozłowo to mój chyba naj naj bardziej ulubiony ze starych, turystyczno-harcerskich czasów. I ten głaz w Leosi....
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś cudne zdjęcia ze spaceru
zauroczyły mnie łabędzie to takie piękne i majestatyczne ptaki 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Małgoś, piękne fotki , tak blisko siebie mieszkamy i nawet nie wiedziałam o meteorycie ...
miłego dnia
miłego dnia

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś wspaniałą mieliście wycieczkę.... przepiękne tereny i tak niesamowite widoki..... te dzikie ptactwo to naprawdę uroczy obraz
Twoja ogrodowa wiosna też zachwyca
Wspaniała pelargonia..... uwielbiam angielki, a tak rzadko je mam....sama nie wiem czemu ....
Strach wymiata

Twoja ogrodowa wiosna też zachwyca

Strach wymiata