...::Ogród Marii Cześć 2::...
Re: ...::Ogród Marii Cześć 2::...
Witaj Alu niestety nie drgnęłam w ogrodzie .Marzenie o ziemniakach nadal jest.Dzisiaj miałam uroczystość 80 lecie Szkoły, którą kiedyś ukończyłam i jako absolwentka zgłosiłam udział. Ogromne przeżycie .Zbiórka w szkole i z grupą pięknie tańczącej młodzieży i orkiestrą do kościoła potem powrót i całość części oficjalnej z poczęstunkiem był w sali gimnastycznej .Wróciłam do domu po 17 tej. Bardzo fajne wspomnienia co prawda z niewielką ilością osób mojego roku powspominaliśmy. Tak że nie zawsze trzeba żyć działką,roślinami bo coś dla odskoczni też się należy.Myślę że w tygodniu ruszę przygotowania do zimy. pozdrawiam

- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lubimy nasze ogrody...ale, nie tylko ogrodem się żyje.
. Fajnie tak po latach spotkać znajomych, powspominać..oj kiedy to było.
. Najważniejsze że spotkanie się udało a w ogrodzie się zrobi.
Pozdrawiam. 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To super spędziłaś dzień. Zapewne przeżycie super.
Ja zeszły weekend spędziłam z koleżankami ze szkoły średniej. Taki babski wypad trzydniowy. Byłam w świętokrzyskim. Nawet grzybobranie zaliczyłam. Też miło spędziłam czas. A ogród jak jest to też trzeba w nim zrobić.
Miłej niedzieli.
Miłej niedzieli.
dzisiaj było jeszcze pogodnie a późnym popołudniem zaczęło padać a teraz już pada . Nie mam jeszcze uporządkowanej działki mam wrażenie że znajdzie się kawałek dnia że dokonam przygotowanie na zimę. 
-
Magdula141

- Od: 7 mar 2007, o 13:21
Witaj
Marysiu - jak duże jest Twoje drzewo pigwy? i ile ma lat?
Czy dużo miejsca zajmuje w ogrodzie?
Na pewno pachnące są przetwory z pigwy.Czy dodawałaś je do jabłek na szarlotkę?
Mniam, mniam
Pozdrawiam

Marysiu - jak duże jest Twoje drzewo pigwy? i ile ma lat?
Czy dużo miejsca zajmuje w ogrodzie?
Na pewno pachnące są przetwory z pigwy.Czy dodawałaś je do jabłek na szarlotkę?
Mniam, mniam
Pozdrawiam
Witaj Wando tą pigwę mam drugi rok i rośnie nie duża i zaraz w pierwszym roku miała kilka owoców a w tym roku 13 ale jeszcze nie robiłam .Na obecną chwilę rodzina kilka musiała dostać
kilka bo im posmakowała w ub.roku. A ja teraz nie wiele mogę robić bo rozszalała mi się ręka prawa i robię badania a jutro idę na USG prywatnie.Coś muszę robić bo to może dolegliwość cieśni .zobaczymy. pozdrawiam
kilka bo im posmakowała w ub.roku. A ja teraz nie wiele mogę robić bo rozszalała mi się ręka prawa i robię badania a jutro idę na USG prywatnie.Coś muszę robić bo to może dolegliwość cieśni .zobaczymy. pozdrawiam
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu to polecam mój szpital. Cieśn nadgarstka jeśli się potwierdzi to robią dwa odziały. Neurochirurgia i ortopedia.
-
Magdula141

Marysiu - może przeciążyłaś rękę? Ach, w naszym wieku to wszystko się człowieka czepia. Też dzisiaj byłam u neurologa
Jak wygospodaruję miejsce,to wiosną kupię sobie pigwę
Pozdrawiam cieplutko

Jak wygospodaruję miejsce,to wiosną kupię sobie pigwę
Pozdrawiam cieplutko
Witaj Wando u mnie też nie było miejsca ale posadziłam koło rabarbaru i rośnie ponad rabarbarem i dobrze pigwie jest. nie jest to duże drzewko zresztą delikatnie przycinam i jest ok. Ja też jeszcze dodatkowo robię badania co wyjdzie ??????? zobaczymy.

W sobotę popracowałam kilka godzin na działce łącznie z wyciągnięciem 2-letniego kompostu.Część poszło pod łopatę na warzywny zagonik a resztę posypię pod kwiatowy "areał". Kompost był jak czarnoziem dobrze ugnity i poprawi to strukturę gleby. Tak że tylko zrobić kopczyki przy różach i może być zima. A teraz będą wspomnienia bo latem nie ma czasu i siły może teraz przy dłuższych wieczorach będzie lepiej do usłyszenia.

-
Magdula141

Sporo zrobiłaś na działce Marysiu
Ja już mam róże obsypane.A jesienią posadziłam z pomocą wnuczka kilka róż.
Dzisiaj posadziłam trzy rhododendrony impeditum - różowy,niebieski i biały.Kupiłam je na wyprzedaży taniutko
Mają rosnąć do 80 cm.
Trzeba będzie je okryć na zimę. Jeszcze muszę obsypać trochę torfem hortensje.
Pozdrawiam życząc dużo zdrowia

Dzisiaj posadziłam trzy rhododendrony impeditum - różowy,niebieski i biały.Kupiłam je na wyprzedaży taniutko
Trzeba będzie je okryć na zimę. Jeszcze muszę obsypać trochę torfem hortensje.
Pozdrawiam życząc dużo zdrowia