Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

Obrazek Obrazek
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Alexia...ale mnie dawno nie było :wit
A tu różyczki w moich kolorach ;:173
Cudnie u Ciebie jak zwykle na balkoniku.... ;:138
A wiesz zamawiałyśmy rok temu z sasiadką Lavender Ice ;:167 ...ja mam kompaktowy mały krzaczek a u niej jest dwa razy większa(60 cm wysokości ma na pewno) i rośnie w donicy.Ja tam ją kocham nawet jak zostanie knypkiem...ale może trochę podskoczy do góry nie ;:4 :uszy Fakt ,ja mocno ją jednak ciachnęłam ..może ją oszczędzę trochę na przyszły rok :wink:
Hej a gdzie Ty dostałaś Lavender Flower Circus ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit normalnie nie wytrzymam.... :;230 Ventilo ;:167 od razu.... kolor ;:215 już sobie wyobrażam nieco ciemniejszy z tym
jaśniejszym przebarwieniem na płateczkach.... c u d n y ;:180

Twoja nn reanimowana ;:173 a wygląda super ;:215
Nie uwierzysz co mi się przytrafiło.... na krzaczku młodego Chippendale ma jeden kwiat w kolorze kremowym ;:306
Jutro cyknę mu zdjęcie ;:306
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 Dorotko , milo, ze zabladzilasdo mnie ;:108
Widuje Cie ostatnio na FO.....
;:oj , te nasze Lavender Ice, ze kwiaty ma super, to wiadomo, z kszaczkiem to juz gorzej. Tez rok temu kupilam 2 sadzonki, byly razem posadzone w donicy. Byla tak w porywach do 30 cm. , moim zdaniem ma brzydkie liscie. Teraz rosna w prawdziwym ogrodzie.........
U mnie sa mlodziutkie sadzonki, po pare listkow, ale buduja paki kwiatowe.
Lavender F.C. kupilam u Agel´a , ta dla odmiany buduje super kszaczek , kwiaty ma mniejsze i mniej napakowane. Kolor bardziej jagodowy. ;:215

majka , ciesze sie, ze podoba Ci sie moj "wentylek" ;:306 . Musi dostac wieksza doniczke, ale nie chce go stresowac w czasie kwitnienia.
Wiesz nn-ka , tez do zakochania...., pozostajac przy deserowych porownaniach, wyglada jak kisiel malinowy ze smietana..... :;230 :;230 .
Kremowy Chippcio , ciekawe, oczywiscie Ci wierze....., moze ciachnac, ukorzenic....... Moze byl by sport... :tan
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj przeciez robiłyśmy zamówienie w Angel ;:14 ze tez nie wyłowiłam gapa tej róży.... ;:223
Przeoczenie trzeba będzie poprawić w tym sezonie ;:306
Miłego weekendu, u was tez tak gorąco ;:3
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, przeciez, to nie ostatnie zamowienie.......... , kupisz ja i pewnie kilka innych......... ;:306

Kilka foteczek , z dedykacja dla kolezanki zachwyconej Ventilo...... ;:108
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oho...Ventilo rządzi ...wlazła nawet w avatarek ;:138
No prawdziwa z niej piękność ....doprawdy...a jak pachnie :?: Opowiedz :wink:
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odlotowo,ale tylko wieczorem..... ;:131
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Alexio, :wit przyszłam z wizytą do Twojego różanego królestwa. Jestem pod wielkim wrażeniem pięknych róż jakie posiadasz ;:333 Szczególnie przypadła mi do ;:167 Lavender Ice. Kolor i kształt kwiatu ;:oj Druga piękność jaka wpadła mi w oko to Ventilo. Ciekawa jestem do jakiej wysokości dorośnie? Ja też w tym roku posadziłam cztery róże do donic. Niestety nie przewidziałam ich rozmiarów :oops: i jesienią będę je wysadzać do gruntu.
Czy możesz napisać jakie zimy są u Ciebie? I jak zimują Twoje róże? Jak je zabezpieczasz?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale foteczki ;:167 , to tak specjalnie w kolejności ułożone te zdjęcia.... ;:306
a, czy na drugim zdjęciu czyżby, to była piękna nieznajoma ;:oj
To ja dorzucę powabną Chantal Thomass :;230 :;230 będzie chyba ślicznie pasować do pięknej nieznajomej ;:138

Obrazek

Obrazek
:D co do koloru, to również nie najlepiej pokazany :wink:
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit , Dorotko, milo mi ,ze znalazlas moje krolestewko.........
Kibicuje Tobie i Twojej setce roz, od poczatku........., tak po cichutku, bo ja taka malomowna...... ;:306
Lavender Ice, ma super kwiaty, ale krzaczek i liscie ;:222
Co do Ventilo, to prawie nic nie wiem......... ;:223 , jeszcze. Jedno co jest pewne to ,ze jest piekna, ma sliczne szmaragdowe liscie. Wg., sprzedawcy ma dorastac do 80 cm.
Moj klimat jest podobny do panujacego w Szczecinie. Roze zimuja na balkonie (nie ma innej opcji), stoja w kacie na paletach. Te w plastikowych donicach okrecam folia, albo juta. W razie bardzo silnych mrozow dostaja parawan. Mrozy nie straszne, tylko skoki temperatur.........
Ja wybieram roze takie do 80 cm., ale mozna i wieksze. Kupuje, testuje......., niestety niewiele odmian wytrzymuje moj balkon, beton, szklana balustrada, calutki dzien slonce, no i ciemne donice.... Jak na malomowna to sie rozgadalam..... ;:306

Majeczko, foteczki sa jak lecialo..... :D
Na 2-gim zdjeciu to ani piekna ani nieznajoma to "zelazna" Garden of Roses ;:108
Wielkie Dzięki za zwiewna i powabna.... ;:180
No i na koniec piekna nieznajoma

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 ;:138 ;:138 c u d n a ;:oj nie spodziewałam się takich kwiatów.... :heja :heja :heja
No powiedź sama :;230 czy, tak ją też widzisz ;:162
Czy ona daje sobie radę na słonku? i jak duże kwiaty może mieć ?
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daje rade w ;:3 , a wielkosc 6 , w porywach moze 7 cm. Jest cudniutka ;:138 .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ventilo widziane obiektywem mojego faceta. Robil to dobrowolnie, ja musialam szmate trzymac....... ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jestem pełna podziwu jak potrafisz pięknie zadbać o swoje królewny ;:138 A przecież one mają naprawdę ekstremalne warunki.
Zdjęcia Ventilo ;:224 Dobry fotograf potrafił pokazać piękno kwiatu. A kwiaty są ;:167 Jestem ciekawa jak będzie się sprawować ta ślicznotka. Pisz o niej jak najwięcej i pokazuj zdjęcia.
Ja tak podpytuję o to zimowanie, bo moje donicowe ze względu na wielkość pójdą do gruntu, ale mam zamiar posadzić następne, już trochę mniejsze :) Dobry pomysł te palety. A z czego robisz parawan?
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, Ventilo powalila mnie na kolana, tak urokliej rozy jeszcze nie mialam.......... Kocham , oczywiscie wszystkie, ale zawsze jest ta naj.....
Masz ogrod, wiec z zimowaniem roz w donicach nie ma problemu........, zadolowac, kopczyk, jak gruntowa . Jak masz donice z terakoty, to owinac folia kuchenna.Nie zniszczy sie w ziemi.
Co do doboru odmian, uwazam, za najwazniejszy jest kszaczek, jego budowa, rozkrzewianie sie.
Parawan mam zrobiony z pianki pokrytej folia .
Powodzenia w uprawie doniczkowej..........., ciesze sie, ze jest nas coraz wiecej.
Veniolo, będę pokazywala...... az do bolu ;:306
U nas jest teraz burza, jutro zobacze, co zostalo z moich panienek.
;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”