Jak pudełko zapałek...
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak pudełko zapałek...
Współczuję, człek się napracuje, dba, opiekuje roslinkami a tu wpada jakiś.....i bierze co nie jego. Brak słów. Chyba bym drucik z pastuchem podłączonym rozciągneła, niech kopie....

Agnieszko i co tam U Ciebie 
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszka wczoraj przeleciała przez wyspę i do siebie nie zajrzała 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
To jak znowu na wyspę trafi a tu nie to
albo powiedz, że tęsknimy 
- Maska

- Kontakt:
Przekażę! 
-
Agapa

- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Oj dziewczyny
Zaglądam tu, tylko nie bardzo mam co napisać
.
Pewnie będzie trzeba zamknąć ten rozdział a wiosną może wrócić do dalszych rozważań.
Na ogrodzie rośliny zasnęły snem przedzimowym, plony posprzątane, cebulki, karpy, bulwy wykopane, a inne te wiosenne posadzone
Powolutku szykujemy się do zimy. Czekamy jaszcze tylko na pierwsze poważniejsze mrozy, coby pokopczykować róże, bo teraz, to wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie.
Co prawda mój eM miał ochotę wykorzystać nędzne prześwity słońca na pomalowanie drewnianych płotków, nic z tego, jest i mokro i zimno
Zdjęć nie zrobiłam, bo ani wczoraj, ani dziś nie wzięłam telefonu. A aparat jak zwykle ma rozładowane baterie
W środę zwieziemy resztę dalii i mieczyków, wypiorę poduszki i można będzie zamknąć ogródek do marca
Spokojnego "krótszego" tygodnia
Zaglądam tu, tylko nie bardzo mam co napisać
. Pewnie będzie trzeba zamknąć ten rozdział a wiosną może wrócić do dalszych rozważań.
Na ogrodzie rośliny zasnęły snem przedzimowym, plony posprzątane, cebulki, karpy, bulwy wykopane, a inne te wiosenne posadzone
Powolutku szykujemy się do zimy. Czekamy jaszcze tylko na pierwsze poważniejsze mrozy, coby pokopczykować róże, bo teraz, to wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie.
Co prawda mój eM miał ochotę wykorzystać nędzne prześwity słońca na pomalowanie drewnianych płotków, nic z tego, jest i mokro i zimno
Zdjęć nie zrobiłam, bo ani wczoraj, ani dziś nie wzięłam telefonu. A aparat jak zwykle ma rozładowane baterie
W środę zwieziemy resztę dalii i mieczyków, wypiorę poduszki i można będzie zamknąć ogródek do marca
Spokojnego "krótszego" tygodnia
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- iwona0042

No dobra, wybaczam, ale czasem nam się pokaż gdziekolwiek Agusiu 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Agnieszko zamkniesz wątek...
to na wyspie częściej pojawiaj się... 
-
Agapa

Witam niedzielnym popołudniem
Chłodno i smutno - listopadowa aura nie sprzyja ani spacerom, ani pracom ogrodowym
A my nie zwieźliśmy jeszcze wszystkich naszych ogrodowych rzeczy. Trudno za gapiostwo się płaci
- myśmy z eM się troszku nadźwigali, z obawy przed mrozami
W tym tygodniu umówiłam się z panem gospodarzem, że będziemy mogli wjechać autkiem i zabrać to, co jest ciężkie.
Wczoraj przywieźliśmy poduszki z krzeseł i ławki, coby myszom nie zostawiać tekstyliów na posiłki w zimowe wieczory
Przy okazji jedno nieżywe truchło dość skutecznie zasmrodziło właśnie pokrowce z ławkowych poduszek
I nie było rady, musiałam wyprać 
Zdjęć nie było
Pozytywną wiadomością, jest oznaczenie kolejnych szczepek pelargonii: mam już
Salter Bevis
,
Appleblossom

ciemno bordową "wycyganioną" na stacji benzynowej
prawdopodobnie Tommy

i Meadowside orange. tu zdjęcie kwiatka z miniaturowymi różyczkami, które kwitły sobie całe lato

Są też czerwona - ta bez sesji zdjęciowej i kolejna, opisana jako biała w różowe paski
wg rozpoznania Dylan Cherone

Reszta czeka za swoją nazwą, lub choćby opis kwiatu
. Ale rosną ładnie i śmiem przypuszczać, że wiosną będzie całkiem sporo sadzonek do wysadzenia u mamy na balkonie i u nas na ogródku
A przesadzone miesiąc temu grudniki powoli pokazywać zaczynają nieśmiałe pierwsze pączki
Spokojnego tygodnia
Chłodno i smutno - listopadowa aura nie sprzyja ani spacerom, ani pracom ogrodowym

A my nie zwieźliśmy jeszcze wszystkich naszych ogrodowych rzeczy. Trudno za gapiostwo się płaci
W tym tygodniu umówiłam się z panem gospodarzem, że będziemy mogli wjechać autkiem i zabrać to, co jest ciężkie.Wczoraj przywieźliśmy poduszki z krzeseł i ławki, coby myszom nie zostawiać tekstyliów na posiłki w zimowe wieczory

Zdjęć nie było
Pozytywną wiadomością, jest oznaczenie kolejnych szczepek pelargonii: mam już
Salter Bevis
, Appleblossom

ciemno bordową "wycyganioną" na stacji benzynowej

i Meadowside orange. tu zdjęcie kwiatka z miniaturowymi różyczkami, które kwitły sobie całe lato

Są też czerwona - ta bez sesji zdjęciowej i kolejna, opisana jako biała w różowe paski

Reszta czeka za swoją nazwą, lub choćby opis kwiatu
A przesadzone miesiąc temu grudniki powoli pokazywać zaczynają nieśmiałe pierwsze pączki
Spokojnego tygodnia
- iwona0042

Agniesiu, pelargonie piękne kule mają, podobają mi się te pierwsze dwie, ta ciapata też ciekawa, żebym miała miejsce na przechowywanie, to pewnie bym miała ich więcej, co do spacerów, to my jednak dziś wykorzystaliśmy chwile bez deszczu i byliśmy z wnusiem na spacerku, miłego nowego tygodnia Agniesiu 
Aga
pelaśki masz cudne
a poza tym jak Ci tam .......
a poza tym jak Ci tam .......
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
-
Agapa

Dziewczyny
dzięki
Ja właściwie pierwszą zimę będę mieć z pelasiami na oknie. W ubiegłym roku próbowałam ukorzeniać szczepki, z dość mizernym skutkiem. Ciekawe czy w tym roku coś z nich będzie
Iwonko nasz mały wrócił do domku dopiero niecałe pół godziny temu
A mój synek zgniewał się na mnie troszku, bo jak wracał z kościółka, to mu zimno było, a moja wina była w tym, że nie dałam mu kalesonów
Reniu dzięki, jakoś powoli idzie to wszystko
. Ale jeszcze miesiąc i będę coś więcej wiedzieć. Oby na
a nie 
Pozdrawiam
dzięki
Ja właściwie pierwszą zimę będę mieć z pelasiami na oknie. W ubiegłym roku próbowałam ukorzeniać szczepki, z dość mizernym skutkiem. Ciekawe czy w tym roku coś z nich będzie
Iwonko nasz mały wrócił do domku dopiero niecałe pół godziny temu
Reniu dzięki, jakoś powoli idzie to wszystko
Pozdrawiam
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu!...
...nadrobiłam zaległości. Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Agnieszko
mam nadzieję że pelaśki pięknie utrzymają się ...już w kolejce ustawiam się do he, he sadzonek...
one są śliczne...
- Maska

- Kontakt:
Agnieszko nie wiedziałam, że tak lubisz pelargonie jak moja sławetna przeżyje zimę to poślę Ci piękną białą
piszesz, że mały zmarzł, nie miej wyrzutów bo dzieci zawsze ubiera się lżej niż dorosłego, bo one są bardziej ruchliwe i szybciej się rozgrzewają.
piszesz, że mały zmarzł, nie miej wyrzutów bo dzieci zawsze ubiera się lżej niż dorosłego, bo one są bardziej ruchliwe i szybciej się rozgrzewają.