Nasze wyzwanie działkowe :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze wyzwanie działkowe :)

Post »

Normalnie jak mróweczki ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry ,zaglądam do Was czasem ,ale dziś postanowilam do Was zajrzeć ,gdyż muszę Was pochwalić.Działeczka z dnia na dzień piękniejsza i coraz więcej elementów przybywa .Przeczytałam wcześniej ,że macie watę na świerku .To jest ochojnik .Zawsze bardzo wczesną wiosną trzeba pryskać preparatami na bazie oleju .Na tym etapie ,kiedy jest już wata pozostają opryski takie jak na mszycę .Życzę powodzenia i pozdrawiam Was serdecznie :D
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Szalejecie!! ;:oj
Dziewczyno Ty tego swojego chłopa to zajeździsz!!

Fajna Wam ta studnia wyszła.... ;:215
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudnie sie robi na tej Waszej działeczcze - może studnia i oczko wodne?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Skąd twój małż bierze tyle siły :D Jeszcze wszystko z takim uśmiechem! Z tą studnią to ciekawa sprawa.. Może masz działkę na samych źródłach :) Furteczka pięknie wygląda, studzienka też. Wałek faktycznie do d.... Jak wszystko zrobicie teraz to co będziecie robić później :D
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

:wit Zaglądam do Was od dłuższego już czasu nie spotkałam tu na forum drugiego takiego małżeństwa jak wasze piękna praca która tu widac ;:333 ;:333 ;:333 a taki mąż to SKARB ;:32 działka będzie na medal ;:77 Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

DuczekOSIU pięknie u was praca do przodu idzie migiem fajnie że mąż pomaga mój m to mógł by zamieszkać na działce robi tam od rana do wieczora ekstra ta studzienka ;:7
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Ruda2011 pisze:Chyba przestanę do Was przychodzić - nie mogę patrzeć na tę pracowitą pszczółkę - Twojego Ema ....... ;:306
Żarcik taki ;:224
Fantastyczny jest ten Gość ;:215
Ciekawe, co zacznie wyprawiać, gdy już skończą się Mu prace bieżące ;:oj
hehe małż tak się rozkręcił ogrodniczo że ja to dopiero mam się dobrze nie dość że wszystko porobi to jak jeździmy po rożnych miastach i maseczkach to co jakaś szkółka ogrodnicza sie zdarzy, to mnie wyciąga " kochanie może chcesz sobie coś kupić" ... no i tym sposobem dziś kupił mi dwa kolejne clematisy :heja

jak skończą się sprawy bieżące to będą następne, a potem będziemy leżeć i pachnieć ;:306 nie... to kwiaty będą pachnieć a my będziemy leżeć ... albo jakoś tak :;230

groszek wysiałam wczoraj , dziękuje ;:196
ewa_rozalka bardzo duże dzięki za pomoc ;:180 ;:180 ;:180 już wszystko wiem , poczytałam i trzeba pryskać ;:196

misiaczekm
ja tu tylko podsuwam , pomysły i ewentualnie zatwierdzam plan, ostatnio małż garnie się do wszystkiego sam bo teraz jest jego ulubiona cześć , majsterkowanie :uszy

wielkakulka
- Aniu oczka nie chcemy bo mała jest za mała , musiała bym ja ciągle pilnować żeby nie wpadła ale może jak podrośnie...

MID2006 - sama nie wiem skąd on tę silę bierze ja czasami już padam a on jak się nakręci to końca nie ma, chodz chyba tak naprawdę oboje sie napędzamy , bo w kupie siła :lol:

zuzola11 dziękujemy :) ;:168
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Widzę, że Wasze prace na ukończeniu, to jak już wszystko porobicie to wypożyczam tego Twojego eMa i już.
Może mój się zmobilizuje w międzyczasie ale za bardzo na to nie liczę.
A leżeć i pachnieć to my będziemy - przecież jako kobiety powinnyśmy być do tego stworzone... ;:306

A przy okazji na wątku śląskim wyczytałam, że jest planowany jakieś spotkanie w parku chorzowskim w sobotę 18 maja i właśnie się zastanawiam...
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

My niestety nie damy rade 18 maja bo małż ma inwentaryzacje w pracy i go nie będzie od 8-20
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Bardzo duzo sie u was dzieje- dobrze miec takiego meza buziole
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

No pięknie, pięknie - praca Wam się w rączkach aż pali. Widać, że jest ten wiosenny zapał.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

hehe małż tak się rozkręcił ogrodniczo że ja to dopiero mam się dobrze nie dość że wszystko porobi to jak jeździmy po rożnych miastach i maseczkach to co jakaś szkółka ogrodnicza sie zdarzy, to mnie wyciąga " kochanie może chcesz sobie coś kupić" ... no i tym sposobem dziś kupił mi dwa kolejne clematisy :heja
No to jak mój.. tak się rozkręcił że wszystkie szkółki by odwiedzał :D No ale fajnie by było gdyby pieniążki się jakoś rozciągały a nie chcą. Ale myślę że nie mamy co narzekać. Gorzej by było gdyby byli zrzędliwi ( znowu kase wydałaś...po co ci to itp). My też obydwoje wciągnęliśmy się w działkowanie i niech tak zostanie ;:333
Szkoda że twój M ma całą sobotę pracującą. To jeszcze gorzej niż mój. No ale co zrobić. Teraz pracodawcy ustalają nasz czas wolny.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

MID2006 pisze:
No ale fajnie by było gdyby pieniążki się jakoś rozciągały a nie chcą. Ale myślę że nie mamy co narzekać. Gorzej by było gdyby byli zrzędliwi ( znowu kase wydałaś...po co ci to itp).
masz calkowita rację ;:108

dziękuję Wam za odwiedziny i dzis pokazuję co z rana na działeczce...
przewiozłam pomidory i ogórki na działkę już do posadzenia, bo zaczęły im już w donicach listki żółknąc no i posadziłam, a te co pod osłoną to eksperymentalne posadzone już prawie miesiąc temu pomidory , i o dziwo przetrwała jedna odmiana pomidora wysokiego, trochę trwało jej przystosowanie do warunków działkowych przez 3 tygodnie stalą i nie rosłą i w końcu ruszyła, a pod drugą osłona schery tez przetrwały i rosną na całego :)

Obrazek

pomidor wysoki, eksperymentalny hardcorowiec
Obrazek

schery
Obrazek

w jednym miejscu już myślałam ze zdechły to odkryłam i posadziłam tam seler , patrze, a one między tym selerem wzięły i rosną... ;:oj

ogórki też już posadziłam

Obrazek
pisałam wam o tych Klematisach co małż kupił mi w szkółce w Bytomiu, to są i one :) jeszcze nie posadziłam...

Obrazek
Obrazek

Obrazek
i kwitnie mi ta roślinka od Zeberki :) co to ? bo nie pamiętam ....

Obrazek
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Hej Leosiu, a macie jakąś fajną sprawdzoną szkółkę w Bytomiu?
Wiem, że jeden forumowicz Zibi ma tam szkółkę w okolicach ul. Piekarskiej ale chyba bardziej z jednorocznymi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”