Aniu, jak Twoja róża sadzona zimą? Poradziła sobie? O ile dobrze pamiętam, była to chyba Rosarium Uetersen?
Między blokami
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Między blokami
Nie wiem, jak Ani, ale mi mentalnie bliżej do Świecia
Prymulkę doniczkową jeszcze przetrzymuję w domu, choć już przekwitła. Jesienią zarezerwowałam sobie łyszczaki. Choć są przepiękne, zrezygnowałam ze względu na cenę.. 30 zł za sztukę wydawało mi się drogo..
Aniu, jak Twoja róża sadzona zimą? Poradziła sobie? O ile dobrze pamiętam, była to chyba Rosarium Uetersen?
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla zainteresowanych: targ w Lipniku jest przy przystanku PKP Lipnik, czyli jadę Michałowicza, 1 Maja, w kierunku PCK, ale za wiaduktem skręca w prawo. Targowisko jest po prawej stronie. Wybór dużo mniejszy niż w Centrum, ale dla mnie wystarczy i jest gdzie zaparkować. I można kilka razy przejść się do samochodu z zakupami, a nogi nie odpadną.
Ewuniu, głowę i u nas urywało.
Mandragora, róże jeszcze pod stroiszem, dzieku czemu nie pomarzły im liście, jak tym pozostałym. Na ziemniaki mam 3 duże donice po kolejnych choinkach na Boże Narodzenie. O workach też słyszałam, że się udają, albo w wiadrach bez dna, które nakłada sie na siebie. Też chcę na parę obiadów, dla zabawy. Szkółka jest na ul. Kochanowskiego - skręcasz z Karpackiej za lecznicą dla zwierząt. W zeszłym roku nawet tam nie byłam.

Oto kolejne przemeblowania drzewek.
Ewuniu, głowę i u nas urywało.
Mandragora, róże jeszcze pod stroiszem, dzieku czemu nie pomarzły im liście, jak tym pozostałym. Na ziemniaki mam 3 duże donice po kolejnych choinkach na Boże Narodzenie. O workach też słyszałam, że się udają, albo w wiadrach bez dna, które nakłada sie na siebie. Też chcę na parę obiadów, dla zabawy. Szkółka jest na ul. Kochanowskiego - skręcasz z Karpackiej za lecznicą dla zwierząt. W zeszłym roku nawet tam nie byłam.

Oto kolejne przemeblowania drzewek.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Witaj krajanko.
Do pomysłów na ziemniaki dodam, że udają się nawet w oponach nakładanych na siebie.
Od środka wykłada się je gazetami / nie kolorowymi / i zasypuje ziemią.
A w miarę wzrostu łodyg przysypuje ziemią i dokłada opon.
Tak samo można w nich hodować truskawki, które nie stykają się wtedy z ziemią i nie zagniwają.
Do pomysłów na ziemniaki dodam, że udają się nawet w oponach nakładanych na siebie.
Od środka wykłada się je gazetami / nie kolorowymi / i zasypuje ziemią.
A w miarę wzrostu łodyg przysypuje ziemią i dokłada opon.
Tak samo można w nich hodować truskawki, które nie stykają się wtedy z ziemią i nie zagniwają.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
akl62

Ewelino te mniejsze, czyli i ta pomarańczowa też, mają zimować w gruncie.
- Ewelina7
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 23:28
O, i to jest świetna wiadomość. Jeszcze zapytam, w które dni ten targ? Tradycyjnie w środy i soboty?
Ewelina
Mój mały ogród...
Mój mały ogród...
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
sweety pisze:Widać Aniu, że jesteś napływowa. Bo u nas to zdanie znaczy tyle, że groził Ci szpital dla wariatówmało brakowało, a wylądowaąłbym dziś w Rybniku
No proszę a u mnie ,prawie Rybnik, mówi się zadzwoń pod 555.
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Aniu ja kupione w marcu kwitnące prymulki po przekwitnieniu posadziłam do gruntu do ogrodu ale następnej zimy nie przeżyły po prostu zmarzły. więc się wyleczyłam. Ładnie ci kwitnie ciemiernik ile ich masz?.
-
akl62

Halinko ciemierniki 2. A moje doświadczenia z kupionymi pierwiosnkami są podobne. Albo padły, albo nie były już takie ładne. Ale Sweety pisała, że przeżywają.
Ewelina7, z tego co wiem oprócz sobót, czwartek chyba. Ale w czawrtek byłam tam tylko raz i to konkretnie po ... kury mięsne. Wpadłam jak po ogień, nawet nie wiem co tam było więcej.
Ewelina7, z tego co wiem oprócz sobót, czwartek chyba. Ale w czawrtek byłam tam tylko raz i to konkretnie po ... kury mięsne. Wpadłam jak po ogień, nawet nie wiem co tam było więcej.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu pierwsze zdjęcie z drzewkiem na skale bardzo ładne
Mam trochę wiader po tynkowaniu
muszę poczytać o tej hodowli ziemniaków i może spróbuję 
Mam trochę wiader po tynkowaniu
-
akl62

Maska, Twoje nasiona częściowo wysiane, częściowo rozdane. Malwy i dalie pięknie powschodzily. Werbena po drugim podejściu też, choć wyrywna nie jest.
Mandragoro, pytałaś o kolory sasanek. Poza białą kwitną teraz:

Cebulice syberyjskie chyba odnalazły się na swoim miejscu. Jest ich na razie kilka, ale przybyło od zeszłego roku.
Moi rodzice mieli je na działce, ale napawdę zakochałam się w nich w Łodzi, przejeżdżając obok Parku Klepacza.
Mandragoro, pytałaś o kolory sasanek. Poza białą kwitną teraz:

Cebulice syberyjskie chyba odnalazły się na swoim miejscu. Jest ich na razie kilka, ale przybyło od zeszłego roku.
Moi rodzice mieli je na działce, ale napawdę zakochałam się w nich w Łodzi, przejeżdżając obok Parku Klepacza.
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Moje sasanki jeszcze w puchatych pączkach. A cebulica się wysiewa, od pewnego czasu mam po jednym kwiatku na całym ogrodzie. 
-
akl62

Iga, na kwitnięcie czeka jeszcze granatowa sasanka od Ciebie. Ale dopiero się zbiera.
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Aniu takie ładne kolorki sasaneczek a moje nie wylazły chyba zgniły
musze sobie kupic nowe gdzies widziałam chyba w kwiaciarni.
-
akl62

Halinko, ale chyba wytrzymasz do "po remoncie". Może się zadeptały.
-
akl62