Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Mówi się, że kwiaty żurawek nie są ozdobne, ale Twoja Electra kwitnie zjawiskowo
Też czekam na dzień bez deszczu, może to będzie dzisiaj. Doniczkowce już trzeba pochować, bo zapowiadają przymrozki. Szkoda mi fuksji, bo zamierzam ogolić je na łyso. Mączlik tak na nich grasował, że to chyba jedyny sposób. Pamiętam ogród przy domu mojego dzieciństwa-orliki, przylaszczki, różowa serduszka i wielkie piwonie. Na pewno nikt z mojej rodziny nie sadził tych roślin 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nic sobie nie zapisałem, bym miał od Ciebie chryzantemę
Może mi wyleciała nie zakwitając. Więc kiedyś przy okazji poprosiłbym o kawałaczek. Za to zabiera się za kwitnienie ajania od Ciebie
Właśnie wstawiłem zdjęcie
Iza wielkie dzięki za
zrobiłaś mi niespodziankę no i miło było porozmawiać . Zadzwoniłam do szkółki , róż jeszcze nie wykopywał aktualnie siedzi w sadzie, mam zadzwonić w piątek wieczorem wtedy powie czy mam wpaść w sobotę czy początek przyszłego tygodnia . Za bardzo nie wiem co on ma ale według jego słów wybór duży . Przejrzałam też te z podesłanego linka i wiesz ja praktycznie mogła bym przygarnąć większość 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza,
ta Elektra rzeczywiście jest śliczna.
Muszę sie za nią rozejrzeć, może na wiosnę.
U mnie też pogoda chandrowa. A jeszcze ciut ciepełka by się przydało.

Muszę sie za nią rozejrzeć, może na wiosnę.
U mnie też pogoda chandrowa. A jeszcze ciut ciepełka by się przydało.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu - begonie są bardzo kruche i przez są łatwym łupem dla wszelkich mocniejszych opadów. Ja mam je tylko na balkonie i jakoś jeszcze wyglądają, więc dzień wykopek wciąż odkładam. Zastanawiam się czy przechować bulwy do przyszłego roku - w tym nie wyglądały zachwycająco...
Ewo w zasadzie rośliny o pięknych liściach mają raczej niepozorne kwiaty, ale bywają wyjątki. Electra jest jednym z nich choć nie jedynym. Te przymrozki to mogłyby jeszcze troszkę poczekać. U mojej Mamy już dzisiaj był przymrozek - a mówi się, że zimnica najwcześniej przychodzi w góry i do nas
Jacku z chryzantemą nic straconego - możesz liczyć na sadzonkę przy naszej wiosennej wymianie. Ajania ma zamiar kwitnąć u Ciebie?! Moje gratulacje! U mnie nigdy nie zdążyła zakwitnąć
Cieszę się, że tak dobrze sobie radzi u Ciebie. Ja kwiaty widziałam tylko przy zakupie swojej, ale nic to - najważniejsze, że żyje.
Elu dla mnie to też była przyjemność pogadać z Tobą. Jeśli jesteś zdecydowana na róże to szczerze polecam te od Przemka. Sprawdzony dostawca - dużo osób z naszego Forum kupowało u Niego. Ja swoje zeszłoroczne zakupy uważam za najlepsze z najlepszych - choć miałam spore wątpliwości odnośnie jesiennego sadzenia. Do tej pory nie sprawdzało się u mnie. A co do Jego ulotki to też tak miałam. Zapisywałam, skreślałam, znów zapisywałam. Miałam kupić 3, a kupiłam 8. I mocno żałuję, że nie 10 lub 12
Krysiu - Electra warta grzechu
, choć latem wygląda troszkę inaczej. O pogodzie to nawet nie chce się już gadać. Niby nie ma się co dziwić, bo to już połowa października. Faktem jest, że też liczę na kilka jeśli nie ciepłych to chociaż suchych dni. Cebule wciąż czekają
Za to ja nareszcie doczekałam się kwitnienia kolejnej trójsklepki - zachwyciła mnie.

Kolejna chryzantema rozpoczęła kwitnienie:

Samosiejka bratka też nieźle sobie radzi:

Na koniec Pirouette - cudowna róża, która równie świetnie wygląda w wazonie jak i na krzewie:

Ewo w zasadzie rośliny o pięknych liściach mają raczej niepozorne kwiaty, ale bywają wyjątki. Electra jest jednym z nich choć nie jedynym. Te przymrozki to mogłyby jeszcze troszkę poczekać. U mojej Mamy już dzisiaj był przymrozek - a mówi się, że zimnica najwcześniej przychodzi w góry i do nas
Jacku z chryzantemą nic straconego - możesz liczyć na sadzonkę przy naszej wiosennej wymianie. Ajania ma zamiar kwitnąć u Ciebie?! Moje gratulacje! U mnie nigdy nie zdążyła zakwitnąć
Elu dla mnie to też była przyjemność pogadać z Tobą. Jeśli jesteś zdecydowana na róże to szczerze polecam te od Przemka. Sprawdzony dostawca - dużo osób z naszego Forum kupowało u Niego. Ja swoje zeszłoroczne zakupy uważam za najlepsze z najlepszych - choć miałam spore wątpliwości odnośnie jesiennego sadzenia. Do tej pory nie sprawdzało się u mnie. A co do Jego ulotki to też tak miałam. Zapisywałam, skreślałam, znów zapisywałam. Miałam kupić 3, a kupiłam 8. I mocno żałuję, że nie 10 lub 12
Krysiu - Electra warta grzechu
Za to ja nareszcie doczekałam się kwitnienia kolejnej trójsklepki - zachwyciła mnie.

Kolejna chryzantema rozpoczęła kwitnienie:

Samosiejka bratka też nieźle sobie radzi:

Na koniec Pirouette - cudowna róża, która równie świetnie wygląda w wazonie jak i na krzewie:

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Izo,róża w wazonie oczywiście piękna,ale jaki fantazyjny wazon. 
- ewamaj66

Trójsklepka faktycznie zachwycająca
Bulwy przechowaj, jeśli możesz, będą w przyszłym roku większe i mogą obficiej kwitnąć. Jedna z moich zajmuje już całkiem dużą doniczkę i miałabym z niej pociechę, gdyby wiatr jej nie połamał
U mnie jeszcze nie było przymrozku, ale niektórym różom trzeba będzie obciąć kwiaty, bo zmarniały. A niektóre kwitną w najlepsze, np. Mary Rose, Elmshorn, Degenhard i Chopin 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Trójsklepka fantastyczna
Jeszcze nie widziałem czysto białych
Zdjęcie z różą w wazonie-butelce też pierwsza klasa
Jak na pocztówkę imieninową
Już się cieszę na wiosenną wymianę
Zdjęcie z różą w wazonie-butelce też pierwsza klasa
Już się cieszę na wiosenną wymianę
- ewamaj66

Dziękuję za bardzo miłe przyjęcie
Wczoraj zdążyłam tylko posadzić rośliny i padłam
Twój ogród ogromnie mi się podobał. Dobrze, że nie odkładałam sadzenia na później, bo dziś przymroziło.
Odczułam radość oglądając altankę od strony parku, ja Izuniu bardzo lubię oglądać altanki, ale i swoja też pokazuję. Ten piękny wazon z różami przypomniał mi, że mam w piwnicy w kartonie kilka wazonów odłożonych, które nie mieściły się w domu. Jeden jest bardzo podobny do Twojego. Muszę je wszystkie przenieść na działkę do altanki. Będą wykorzystywane na kwiatuszki. Lubię ustawiać na komódce, stolikach parapetach altanowych bukieciki sezonowe.
Pozdrawiam Krystyna
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam miłych Gości!
Małgochna różyczka to zeszłoroczny nabytek i wciąż mnie zachwyca. Wcześniej takich nie miałam. A wazon... No cóż...to po prostu butelka po likierze ( a w zasadzie część butelki
)
Jacku chyba gustujemy w podobnych trunkach skoro bez problemu rozpoznałeś mój wazonik
Dziękuję za uznanie! Też lubię wymiany z Tobą
Ewuniu - miło było Cię gościć
Szkoda tylko, że tak krótko. Dobrze jednak, że pogoda nam sprzyjała. Mam nadzieję, że nie nabawiłaś się kataru przez te mokre nogi
Ja też sadziłam po obiedzie.
Krysiu cieszę się, że spodobała Ci się altanka. To mały domek, ale nowy i w znacznie lepszym miejscu niż poprzedni. Wazony uwielbiam, bo uwielbiam mieć kwiaty w domu. W zasadzie u mnie w każdym pomieszczeniu stoją kwiaty ( nie licząc łazienki - niestety bez okna
)
Wczoraj był pierwszy przymrozek. Mimo dobrych chęci nie miałam czasu by zajrzeć na działkę. Dzisiaj poszłam z planem wykopania dalii i tu szok - moje dalie nie ruszone
- kwitną sobie w najlepsze. O dziwo jak dotąd żadnych strat nie widać. Jakby na działkach nie było przymrozków. Zabrałam się więc za sadzenie cebul i dołowanie roślin w doniczkach. Czasu mi brakło, a roboty wciąż mnóstwo.
Kilka dzisiejszych fotek:

Małgochna różyczka to zeszłoroczny nabytek i wciąż mnie zachwyca. Wcześniej takich nie miałam. A wazon... No cóż...to po prostu butelka po likierze ( a w zasadzie część butelki
Jacku chyba gustujemy w podobnych trunkach skoro bez problemu rozpoznałeś mój wazonik
Ewuniu - miło było Cię gościć
Krysiu cieszę się, że spodobała Ci się altanka. To mały domek, ale nowy i w znacznie lepszym miejscu niż poprzedni. Wazony uwielbiam, bo uwielbiam mieć kwiaty w domu. W zasadzie u mnie w każdym pomieszczeniu stoją kwiaty ( nie licząc łazienki - niestety bez okna
Wczoraj był pierwszy przymrozek. Mimo dobrych chęci nie miałam czasu by zajrzeć na działkę. Dzisiaj poszłam z planem wykopania dalii i tu szok - moje dalie nie ruszone
Kilka dzisiejszych fotek:

- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Trójsklepka biała śliczna 
- ewamaj66

Niemożliwe
W okolicy wszystkie dalie (i inne
) przeszły w stan spoczynku, znajome wykopały wszystkie egzemplarze. Jaki katar-nie ma czasu chorować
Nogi nieważne, gdy spaceruje się w miłym towarzystwie po pięknym ogrodzie
Sprawdzałam dzisiaj, jak wyglądają świeżaki, tylko przetacznik trochę zwichrowany, reszta wygląda tak, jakby wcale mrozu nie było. Wcześniej podarowane przez Ciebie siewki ciemierników robią się naprawdę duże 
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Moje dalie też stoją na baczność.
Trochę ich mam i już powoli je wykopuję,ponieważ na ich miejscu muszę zadołować doniczki.
Trochę ich mam i już powoli je wykopuję,ponieważ na ich miejscu muszę zadołować doniczki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
U mnie już po ptakach jak to mówią.
Czekam na wiosnę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki