Planuję ( jeśli dotrwa ) wysadzić do namiotu foliowego.kajo pisze:Lilu, a ty tego ogórka planujesz zostawić w domu czy będziesz wysadzała?
Tak forumowicz , jest partenokarpiczny.
Planuję ( jeśli dotrwa ) wysadzić do namiotu foliowego.kajo pisze:Lilu, a ty tego ogórka planujesz zostawić w domu czy będziesz wysadzała?
DziekujePelasia pisze:Cukinia ,dynia nie lubią przesadzania,trzeba je wyciągną z doniczki razem z ziemią i razem z bryłą wsadzić do dołka.
![]()
A gdzie będiesz wsadzać cukinie do tunelu,bo jak do gruntu pod chmurkę to rozsadę zaczyna się robić w kwietniu,drugiej połowie
Asia
Tadeuszutadeusz48 pisze:
Jestem pewien że im nic nie będzie, ani rzodkiewka, ani marchewka nie boją się takiego mrozu jaki zapowiadają, z pewnością nie popełniłaśfalstartu
Jest odmiana Tessa, gruntowa, podobna do szklarniowego. Ja właśnie ją sadzę w tym roku w gruncie.babcia360 pisze:Jestem ciekawa ,czy ogórek szklarniowy będzie rósł w gruncie?Może ktoś robił takie doświadczenie?
Nie mam szklarni,a bardzo mi się podoba ta Marta (ten Marta?)
Pozdrawiam babcia
hej Elaelzunia70 pisze:Witamsłonecznie ,choć mroznie
przedwczoraj dosiałam rzodkiewek i marchewki(bo te wcześniejsze myślę ze zmarzły)
okryłam podwójną włókniną a tu znowu mrózczyżby znów falstart ?
dziekuje wszystkim doradzającym przesadzanie poziomkowych niemowlakow przezyły wszystkie i maja sie doskonale wiec tym co sie jeszcze wahaja z roznych przyczyn doradzam "do boju"ostroznie a bez obaw bedzie ok. (ja ziemie wokół sadzonki udeptywałam śrubokrętem
)
wiec korzystając z tego ze jest tu tyle życzliwych duszków
![]()
dla takich jak ja "ogrodników"proszę o przypomnienie
czy cukinia lubi przesadzanie czy też może jak bakłażan można przesadzać tylko raz
czytałam tyle teoretycznych info. ze mi się już wszystko pomieszało![]()
a siewki porosły duuże choć maja tylko liścienie i to w większości jeszcze nie rozłożone na boki
ale myślę ze chyba powinnam je przesadzić żeby uchronić przed wybiegnięciem
pozdrawiam Ela