Zielone mroofki
- chan-dzia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielone mroofki
Kasiu tarasowce prześliczne ,zazdroszczę zapachu gożdzików
lantana,też chyba pachnie?nie pamiętam
Łosie rogi ogromne a fiołek prześliczny 
Mam takie skromne pytanie:mroofka pisze:Zakwitł mi też fiołek Tomorrow Pink Ice:
Obfociłam też trochę balkon, chociaż pogoda nie sprzyjała. Udało mi się w tym roku posadzić na balkonie chyba wszystkie roślinki, które sobie wymarzyłam...
Goździki, które posadziłam głównie dla zapachu - i nie zawiodłam się...
Lantana...
I kilka fotek zbiorowych...
CZY JA MOGĘ TAM ZAMIESZKAĆ?
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam takie skromne pytanie:
Ja tez?

Ja tez?
- rumiankowa
- 100p

- Od: 30 maja 2011, o 16:46
- Kontakt:
Pięknie, goździki cudowne, muszę na przyszły rok o nich pomyśleć ;)
- Ganesh
- 200p

- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
kilka dni nie zaglądałam do Ciebie a tu takie piękności
jak się nazywa ten kwietuszek na przed ostatnim zdjęciu, taki pomarańczowy obok dali i pelargonii
Śliczny jest 
-- 14 cze 2012, o 18:52 --
tomorrow pink ice

-- 14 cze 2012, o 18:52 --
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
Aniu M Te łosie rogi dorwałam gdzieś kiedyś na jakiejś przecenie i to za grosze. Może Tobie też się takie trafią
Próbowałam odszczepiać i nawet się udało, bo sadzonka się przyjęła, ale od kilku miesięcy nic nie rośnie
Adamie Dzięki
Karolino Co do goździków, to ja nawet nie wiem, czy są dwuletnie, bo i tak co roku kupuję nowe sadzonki na balkon, więc dla mnie to bez znaczenia (nie mam ich gdzie przechowywać przez zimę). Co do dalii, to nie wiem, czy to jakaś miniaturowa odmiana - w mojej okolicy sprzedają tylko takie, więc chyba nie. Ostatnio zauważyłam na niej mszyce, co mnie oczywiście totalnie podkurzyło. Potraktowałam je odpowiednimi specyfikami w ilości stosownej do mojego wkurzenia, więc pewnie się już więcej nie podniosą.
chan-dzia Dzięki serdeczne. Co do zapachu lantany, to muszę się przyznać, że jej nie wąchałam i nawet nie wiem, czy ona pachnie. Jak przestanie padać, to sprawdzę.
Takhisis, doromichu Jasne, że możecie u mnie zamieszkać, chociaż nie wiem, czy to pytanie dotyczyło mieszkania, czy tylko samego balkonu
Ja i moje rośliny, będziemy zaszczyceni
rumiankowa Polecam Ci goździki serdecznie. Ja też w zeszłym roku zbierałam balkonowe inspiracje na ten rok i wszystkie zrealizowałam.
Sylwio To lantana. Ona właściwie zakwita początkowo na żółto i każdy poszczególny kwiatuszek z biegiem czasu robi się coraz bardziej pomarańczowy, potem różowy, aż do fioletowego, a potem opada. Super wygląda to przechodzenie jednego koloru w drugi...
Adamie Dzięki
Karolino Co do goździków, to ja nawet nie wiem, czy są dwuletnie, bo i tak co roku kupuję nowe sadzonki na balkon, więc dla mnie to bez znaczenia (nie mam ich gdzie przechowywać przez zimę). Co do dalii, to nie wiem, czy to jakaś miniaturowa odmiana - w mojej okolicy sprzedają tylko takie, więc chyba nie. Ostatnio zauważyłam na niej mszyce, co mnie oczywiście totalnie podkurzyło. Potraktowałam je odpowiednimi specyfikami w ilości stosownej do mojego wkurzenia, więc pewnie się już więcej nie podniosą.
chan-dzia Dzięki serdeczne. Co do zapachu lantany, to muszę się przyznać, że jej nie wąchałam i nawet nie wiem, czy ona pachnie. Jak przestanie padać, to sprawdzę.
Takhisis, doromichu Jasne, że możecie u mnie zamieszkać, chociaż nie wiem, czy to pytanie dotyczyło mieszkania, czy tylko samego balkonu
rumiankowa Polecam Ci goździki serdecznie. Ja też w zeszłym roku zbierałam balkonowe inspiracje na ten rok i wszystkie zrealizowałam.
Sylwio To lantana. Ona właściwie zakwita początkowo na żółto i każdy poszczególny kwiatuszek z biegiem czasu robi się coraz bardziej pomarańczowy, potem różowy, aż do fioletowego, a potem opada. Super wygląda to przechodzenie jednego koloru w drugi...
Ja już się pakuje 
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ślicznie kolorowo u Ciebie, tak właśnie lubię, pozostaje mi tylko zyczyć długiego lata, aż do listopada 
- Ganesh
- 200p

- Od: 25 kwie 2012, o 19:09
czyli rewelacyjna jest ta lantana
na przyszły rok będę musiała ją sobie sprawić 
Pozdrawiam serdecznie:)
Sylwia
Sylwia
Takhisis Zapraszam, zapraszam - każda dodatkowa para rąk do pielęgnacji moich doniczkowców się przyda
Aga Dziękuję, dziękuję
A takiego lata, to życzę nam wszystkim
Sylwio Polecam ją z czystym sumieniem. No i goździki - siedzę teraz w mieszkaniu, a przez otwarte drzwi balkonowe dochodzi mnie ich zapach. Miło, naprawdę.
Aga Dziękuję, dziękuję
Sylwio Polecam ją z czystym sumieniem. No i goździki - siedzę teraz w mieszkaniu, a przez otwarte drzwi balkonowe dochodzi mnie ich zapach. Miło, naprawdę.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Lantana jest piękna, w cieplejszym klimacie to całkiem wysoki krzew. Gdy byłam w Hiszpanii zdobiła pobocza dróg i skwerów. Gdy jest sadzona w dużych skupiskach wygląda bajkowo, kiedy to każdy kwiatek ma inną barwę: pomarańczowo, żólto, fioletowo, a nawet podchodzi pod czerwień. Szkoda, że u nas nie może rosnąć w gruncie przez cały rok.
Aguś A ona w ogóle nadaje się w Polsce do gruntu, choćby jako roślina jednoroczna?
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
no Kasiu - kusicielko przejrzałam wszystkie fotki jak na razie i MUSZĘ stwierdzic, że masz niesamowicie zadbane kwiaty 
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
te piękności utrzymane - przyjemnie sie na nie patrzy.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
mroofko masz przecudne fiołeczki i skrętniki a skrzynki balkonowe, to nic tylko fotografować i w magazynach ogrodniczych umieszczać
Moje biedulki może wreszcie doczekają końca rewolucji budowlanych w domu i wokół domu i będą choć w połowie tak śliczne jak twoje
Pozdrawiam serdecznie
Moje biedulki może wreszcie doczekają końca rewolucji budowlanych w domu i wokół domu i będą choć w połowie tak śliczne jak twoje
Pozdrawiam serdecznie
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1