Miejsce na ziemi -Ave cz.3
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No to ja też mam 5 z twoich
, Ewuś ja tez laik,bedziemy razem się uczyć od innych 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj udało mi się (przed samym zmrokiem i przed dzisiejszym deszczem) "rozrzedzić" posadzone Westerlandy, teraz bedąmiały wygodniej 
I znalazłam fajny skład w Zierzu, gdzie można kupić korę sosnową w 60 L opakowaniach (na moje oko to raczej 50 L ;)) za 5,- zł !!! U Tracza opak. 80 L jest za 17 zł , więc zysk oczywisty

Oczywiście podsypałam roślinki,

dodałam do tej kory trochę nawozu azotowego (odrobinę), żeby kora nie zabierała go roślinkom
Nie znam nazwy tych białych kwiatków, ale są niesamowite... deszcz im nie straszny, ani gorąco i kwitną baaaardzo długo

Ciekawe, że świecznica o bordowych liściach w końcu zakwitła, a ta o zielonych liściach nawet nie wypuściła pionowej gałazki
a były kupowane razem...

I znalazłam fajny skład w Zierzu, gdzie można kupić korę sosnową w 60 L opakowaniach (na moje oko to raczej 50 L ;)) za 5,- zł !!! U Tracza opak. 80 L jest za 17 zł , więc zysk oczywisty

Oczywiście podsypałam roślinki,

dodałam do tej kory trochę nawozu azotowego (odrobinę), żeby kora nie zabierała go roślinkom
Nie znam nazwy tych białych kwiatków, ale są niesamowite... deszcz im nie straszny, ani gorąco i kwitną baaaardzo długo

Ciekawe, że świecznica o bordowych liściach w końcu zakwitła, a ta o zielonych liściach nawet nie wypuściła pionowej gałazki

- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
A jak chcesz jeszcze ciąć koszty, to z dowolnej stolarni lub tartaku przywieź sobie trocin. Wyściółkuj nimi, a wierzch przysyp korą, lecz cieniej, niż sama kora. Chociaż 5,- PLN to jest dobra cena.
Kim jest ten Tracz, że ma takie kosmiczne ceny?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Trociny nie są zdrowe ze względu na terpeny zawarte w żywicy. Świeże trociny...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Krzysiu - kora ze stolarni (względnie trociny) to nie to samo , co kompostowana. Ilość nie zawsze przechodzi w jakość , niestety.bishop pisze:A jak chcesz jeszcze ciąć koszty, to z dowolnej stolarni lub tartaku przywieź sobie trocin. Wyściółkuj nimi, a wierzch przysyp korą, lecz cieniej, niż sama kora. Chociaż 5,- PLN to jest dobra cena.