u mnie ponuro
Ogród Idy74 2009r cz.1
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny CYNTHIA ,TARA ,TESS,GENIA witam was wszystkie CIEPLUTKO I WIOSENNIE
Właśnie wróciłam z ogrodu ,siedziałam tam od rana ,jestem wykończona i szczęśliwa.Pogoda dopisała 10C,bez słońca ,ale było bardzo cieplutko.Walczyłam z orzechem ,wyciełam mu wszystkie konary na wysokości 2,5 ,zrobiło się jakby jaśniej ,posadziłam pod nim kokoryczkę i hosty ,obcięłam róże ,zgrabiłam filc z trawników ,posiałam w foli rzodkiewkę i sałatę,posadziłam czosnek ,przeżuciłam kompost.
Czuje się bosko zmęczona .Na chwilke tylko do was ,bo w domku posprzątać trzeba . 
Właśnie wróciłam z ogrodu ,siedziałam tam od rana ,jestem wykończona i szczęśliwa.Pogoda dopisała 10C,bez słońca ,ale było bardzo cieplutko.Walczyłam z orzechem ,wyciełam mu wszystkie konary na wysokości 2,5 ,zrobiło się jakby jaśniej ,posadziłam pod nim kokoryczkę i hosty ,obcięłam róże ,zgrabiłam filc z trawników ,posiałam w foli rzodkiewkę i sałatę,posadziłam czosnek ,przeżuciłam kompost. - marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam Cię Ido - trochę Ci zazdroszczę tych prac w ogrodzie ,bo u mnie dzisiaj pogoda wcale nie wiosenna była.Ja jeszcze nic nie robiłam.Wszystko przede mną.Ale powolutku nie śpieszmy się,bo to czasem można " przedobrzyć".Jeszcze zima nie powiedziała ostatniego słowa.Byleby nie odkrywać za wcześnie okrywanych roślin ,bo one są dopiero wrażliwe na chłód.!
pozdrawiam Cię serdecznie.
Maryna.
;:54
pozdrawiam Cię serdecznie.
Maryna.
;:54
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
MARPO jesienią miałam remont domu i mam zaległości do nadrobienia w ogrodzie .Wiosny mi zabraknie tyle jest do zrobienia . :lol:CYNTHIO ja mam teraz takie przyjemne bolenie na całym ciele
Za mało tej roboty zrobiłam i tak sobie myślę ,że może jutro jeszcze pośmigam z taczką i grabiami
Tobie również miłego wieczoru. 
Ciekawa jestem Ido skąd dostałaś cynk że jutro też będzie pogodaida74 pisze:MARPO jesienią miałam remont domu i mam zaległości do nadrobienia w ogrodzie .Wiosny mi zabraknie tyle jest do zrobienia . :lol:CYNTHIO ja mam teraz takie przyjemne bolenie na całym cieleZa mało tej roboty zrobiłam i tak sobie myślę ,że może jutro jeszcze pośmigam z taczką i grabiami
Tobie również miłego wieczoru.
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iduś witaj. Za cholerke nie mogę wysyłać postów. Mecze sie już od 2 godzin, cos z forum sie dzieje, bo stronka marolexu cały czs wskakuje. Utrudnia to bardzo pisanie.
Kochanie ciesze sie że doszedł tak szybko.
Zastrzyki o których pisałaś- tak na rozrzedzenie krwi - po zabiegach operacyjnych.
Kochana ciesze sie na wiciokrzewy.
Ja dzisiaj dalej walczylam choc było dżdżysto, ale cieplo. Buziaki i pozdrówka. :P
Zastrzyki o których pisałaś- tak na rozrzedzenie krwi - po zabiegach operacyjnych.
Ja dzisiaj dalej walczylam choc było dżdżysto, ale cieplo. Buziaki i pozdrówka. :P
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iduś witaj. Za cholerke nie mogę wysyłać postów. Mecze sie już od 2 godzin, cos z forum sie dzieje, bo stronka marolexu cały czs wskakuje. Utrudnia to bardzo pisanie.