Ogródek EdytyB - początki amatora
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
Wiesz Edytko podnieca mnie ten szpaler piwonii . Ja może taka bardziej stroświecka jestem dlatego tak do nich podchodze . Wolna ręka to szerokie zmiany ,oj u Ciebie tez będzie sie działo .
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten szpaler zostajeJAKUCH pisze:Wiesz Edytko podnieca mnie ten szpaler piwonii . Ja może taka bardziej stroświecka jestem dlatego tak do nich podchodze . Wolna ręka to szerokie zmiany ,oj u Ciebie tez będzie sie działo .
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny......ten krąg....
ja Cię
....tyyyyyle przestrzeni...jeszcze pustej 
ja Cię
- EdytaB

jeszcze ....Grzesiu pisze:Piękny......ten krąg....![]()
ja Cię....tyyyyyle przestrzeni...jeszcze pustej
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Edytko :D dawno cię nie odwiedzałam aż do dziś po spaserowałam troszkę
pozdrawiam

pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- EdytaB

Witam Was
Co prawda ogląda nie ma co, fotek nie wstawiłam (muszę chyba coś wpłacić fotosikowi tak?)
Sobota upłynęła mi pod znakiem zgrabiania resztek liści , kopczykowania róż itp.
Kupiłam tez jodłę koreańską w donicy i 2 skimie - i teraz nie wiem czy wsadzić drzewo czyu też do piwnicy z nim a skimie zimować w piwnicy czy w domu

Co prawda ogląda nie ma co, fotek nie wstawiłam (muszę chyba coś wpłacić fotosikowi tak?)
Sobota upłynęła mi pod znakiem zgrabiania resztek liści , kopczykowania róż itp.
Kupiłam tez jodłę koreańską w donicy i 2 skimie - i teraz nie wiem czy wsadzić drzewo czyu też do piwnicy z nim a skimie zimować w piwnicy czy w domu
- roslynn
- 1000p

- Od: 15 lut 2008, o 12:12
Dzień doberek Edytko
Ze skimią raczej nie pomogę bo nie znam się akurat. Osobiście poczekam do wiosny z zakupami. Tak sobie wpadam zobaczyć co słychać, póki czas pozwala
Ze skimią raczej nie pomogę bo nie znam się akurat. Osobiście poczekam do wiosny z zakupami. Tak sobie wpadam zobaczyć co słychać, póki czas pozwala
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Edytko jeśli masz zimne pomieszczenie w domu ,to skimmie można przetrzymać w nim do wiosny ,ja nie mam więc posadziłam w ogrodzie tylko zabezpieczę przed silnymi mrozami 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Korzystniej jest wykupić roczny abonament niż płacić za przekroczenie limitu.EdytaB pisze:Witam Was![]()
- EdytaB

Witam
Panie
Skimia przeniesiona zostanie do piwnicy (teraz nie jest zahartowana i obawiam się, ze by nie przezyła) obok bielunia i olków doczeka wiosny.
Kupiłam też rododendron, azalię i kalikarpę - to wszystko na nową kwaśną rabatę. I oczywiście na tym nie koniec
Coma masz rację tak zrobię. Wstawiła bym kilka fotek, z ogrodu nie bardzo mam co ale pokazała bym nowego domownika - kota Franka Biegusia (nazwany tak przez moją córkę , która uzasadnia to tak- Franek bo czepia się firanek a Bieguś bo ciągle biega
)
Skimia przeniesiona zostanie do piwnicy (teraz nie jest zahartowana i obawiam się, ze by nie przezyła) obok bielunia i olków doczeka wiosny.
Kupiłam też rododendron, azalię i kalikarpę - to wszystko na nową kwaśną rabatę. I oczywiście na tym nie koniec
Coma masz rację tak zrobię. Wstawiła bym kilka fotek, z ogrodu nie bardzo mam co ale pokazała bym nowego domownika - kota Franka Biegusia (nazwany tak przez moją córkę , która uzasadnia to tak- Franek bo czepia się firanek a Bieguś bo ciągle biega
Edytko pokaż Franka
piwonii nie pozbywaj się.. piękny masz szpaler... i wyobrażam sobie zapach
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Edytko ja też kupiłam młodziutka skimię ale jej nie zabezpieczałam ale teraz wyczytałam u Ciebie że trzeba to zrobić
muszę się dzisiaj przejść do ogrodu
Buziaki Edytko
Buziaki Edytko

- EdytaB

Lisko tych , które widać zostają ale mam jeszcze sporo karp, które wykopię. jest ich zdecydowanie za dużo.liska pisze:Edytko pokaż Franka![]()
Czy znacie jakiś nawóz do piwonii? Od kilku lat nic nie było na tę rabatę sypane i chyba czas podkarmić rośliny. A może wystarczy teraz zimą rzucić nawóz tzw. "krowiak" kupiony w ogrodniczym.
Jolu ja właśnie nie ryzykuję i zostawiam w piwnicy, czytałam też na forum , że należy uciąć kwiaty (znaczy te wiechy z kuleczkami), w miejscu, w którym one się kończą, nie za nisko.
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Edytko mój już wkopany...więc zaryzykuje może się uda i Pieris przeżyje. Ponoć dolnośląsk jest jednym z cieplejszych klimatów, więc jest jakaś tam nadzieja