piękna róża... wow..kiedy tak u nas będzie Halinko...
Ogród - hal1959 - cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko dawno mnie tu nie było . Po tych wszystkich zmianach już też będę znów mogła śledzić Twój wątek . Musiałam zmienić pocztę ,bo inaczej się nie dało . Teraz już wszystko w porządku . Trochę ta zima za długo trwa jakoś nie spieszno jej odejść . U mnie też są takie wysokie tulipany też kupiłam dużo nowych odmian i już nie mogę się doczekać kiedy zakwitną
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu fajnie ,że możesz śledzić wybrane wątki,miło mi u siebie Cię zawsze gościć
.Cebulki wychodzą,ale i mały mrozik u nas jest w nocy,w dzień nawet wiosennie.Rano dzisiaj znów było biało,ale w południe już go nie było.Coś nie bardzo pogoda się chce ustabilizować
.Wydaje mi się,że moje cebulki wyszły wszystkie,ale czy zakwitną wszystkie
,mam nadzieję 
- hal1959

Jadziu do 1m sięga,raczej się pokłada,ja podwiązuję ,bo mam ją w kąciku(nie wiedziałam jaka urośnie jak sadziłam),nie chcę jej przesadzać,dlatego ją przycinam mocno i jak pisałam podwiązuję żeby mi nie zasłaniała innych roślin.Zobaczę w tym roku jak urośnie po przycięciu.Jeśli posadzisz ją osobno i niczemu nie będzie przeszkadzać ,to nie podwiązuj ,niech sobie swobodnie rośnie,masz jeszcze młodą ,moja ma 4 lata.
- hal1959

Haniu u mnie róże nie zakwitną wcześnie jak w czerwcu ,chyba ,że mnie zaskoczą,bo w tamtym roku u mnie zakwitły najpóźniej
,a wiosna to już w marcu na pewno
Izuniu to nie Bonica tylko NN,ale też fajna i zdrowa róża,a ciepło już się robi,słonko zaraz wyjdzie,bo widać,że ma wielką ochotę i na południe je skieruję ,w te zimne strony

Izuniu to nie Bonica tylko NN,ale też fajna i zdrowa róża,a ciepło już się robi,słonko zaraz wyjdzie,bo widać,że ma wielką ochotę i na południe je skieruję ,w te zimne strony