Tajemniczy ogród Joli i Adama
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama
Masz, dziewczyno, cierpliwość do nas, tak tłumaczyć szczegółowo sposób postępowania, żeby wszystko było zrobione jak należy. Wielkie dzięki

- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jola, ja wiem ze chwasty na piachu rosna ale mi chodzilo o piach pod wloknina .... to jest warstwa wyrownujaca tz bylo wykorytowane, pozniej poszedl piach zeby poziom zlapac, pozniej wloknina i na to otoczaki.
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
kropka010
tak ,tak pokazywałam kiedyś swoje zakupy żurawkowe
ponieważ nie mam czasu na fotografowanie pojedynczych roślinek to fotki zaraz po zakupie:
to z ubiegłego roku:

to z tego roku:

aage Proszę bardzo - miło jeśli mogłam coś podpowiedzieć
kropka010
jola z izer
Ale jak by nie było to jestem z takiego rozwiązania zadowolona.
Jule To z piachu przerosły Tobie chwasty przez włókninę
chyba nie
- to raczej narosły na kamieniach z nasionek nawianych przez wiatr- ale takie chwastki to się paluszkami wybiera
no chyba ,że dużo się nasiało to chemia wskazana
Pozdrawiam Jola.
to z ubiegłego roku:

to z tego roku:
aage Proszę bardzo - miło jeśli mogłam coś podpowiedzieć
kropka010
Bogunia odsypia bo do 24 w nocy u mnie siedziałakropka010 pisze:A gdzie nasza Bogusia,
jola z izer
Joluś ja nie wiem czy taki jest sposób - ja opisałam tylko jak ja to zrobiłamjola z izer pisze:... sposób postępowania, żeby wszystko było zrobione jak należy..
Jule To z piachu przerosły Tobie chwasty przez włókninę
Pozdrawiam Jola.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Nie, nie przez wloknine, tylko wiatrem i takie male badziewia, ze wyrywac nie mam natchnienia hihi wlasnie chemia traktuje notorycznie 
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Ja kiedyś podjechałam pod dom obładowana totalnie chabaziami (jak to mówi mój M) cały samochod miałam w krzaczkach (siostra likwidowała działkę) mina mojego M - bezcenna
, a jak bym tak zajechała ze sklepu -reanimacja
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Jolu ja przepraszam że tak dociekam A czy ten żwirek ma jakąś nazwę i czy mogłabyś zbliżenie zrobić czy on jest łupany i czy jest w różnych kolorach
Na ścieżki chciałam taki żeby nawet po zmoczeniu był jasny i szukam czegoś co by się nadawało.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Zrobiłaś jak należy, czego dowodem są zachwyty nad Twoim - Waszym - ogrodem i możesz być z siebie dumna

Dziewczynki jestem, jestem, a żeby nie było głupi, że przychodzę na sępa to przyniosłam coś ze sobą, oby nam się te ścieżki nie rozeszłykropka010 pisze:A gdzie nasza Bogusia, przydałoby się obgadać te piękne ścieżki

A to jest krzaczysko jałowca( chyba),którego chcę przyciąc, ale nie mam siły walki prowadzić z m
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jolu, ileż ty tych żurawek masz
Cały długi wijący się szpaler. Chyba już wszystkie odmiany zdobyłaś? No nie powiem, ja też nakupowałąm w tym roku sporo, ale gdzie mi tam do ciebie 
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Joluś
pięknie u Ciebie , dużo fajnych pomysłów......
piękne zestawienia...robią naprawdę wrażenie.....
Joluś gdzieś na którymś zdjęciu zauważyłam że nie obcinasz wierzby Hakuro (ładnie wygląda ) tak naturalnie.......pewnie celowo nie obcinasz jej ?
Joluś gdzieś na którymś zdjęciu zauważyłam że nie obcinasz wierzby Hakuro (ładnie wygląda ) tak naturalnie.......pewnie celowo nie obcinasz jej ?
- jola1010

Jule Ja też wychodzę z tego załóżenia , że jak nie dam sobie rady z chwaścikami na żwrku to potraktuję je chemią.
kropka010 Póki co nie muszę się kamuflować z zakupami. Zawsze mówię , że nie palę fajek ale kupuję roślinki - to też nałóg
kozino Może żwirek ma jakąś nazwę ale ja jej nie znam . My mamy dwa rodzaje; jeden biały ,a drugi mieszany biały z szarym. Ale wpisz w gogle - żwirek biały - i wyświetli się zróżnego rodzaju z nazwami. Tam będzie prościej wybrać
jola z izer
Bogumilka oj jak milutko
wanda7 Do wszystkich odmian to mi jeszcze dużżżo brakuje
jollla500 Joluś
Pozdrawiam Jola.
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Jolu
podoba mi się to strzyżenie hakuro, ładnie wygląda
mam dwa takie drzewka i kto wie czy nie zrobię podobnie z jednym 
- jola1010

Joluś polecam takie zastosowanie.
to się sprawdza , bo ... to coś "innego". Mnie takie rzeczy kręcą ... nie wszystko musi być w/g schematu
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piszesz o słowach krytyki w twoim ogrodzie?To chyba niemożliwe? Najwięcej maja do powiedzenia ci,co najmniej sami stworzyli.U mnie była ostatnio znajoma z zieciem i jak zobaczyli tyle roślin zaczęła się właśnie krytyka,podśmiewywanie,doradzanie.Powiedziałam im tylko,że trudno,żeby wszyscy mieli ogrody czy domy pod wyobrażenie jednej czy dwóch osób,trzeba samemu najpierw coś stworzyć,żeby tak się wypowiadać,a nie siedzieć 3 lata na ugorze i komuś rady dawać.Moje tuje radzili mi przyciąć i zrobić żywopłot,a dla mnie tuja bez czubka to jak płachta na byka,nie lubię przyciętych i już, mam prawo,nie? Miniaturowe berberysy kazali mi w kulkę formować,nie mogłam się doczekać kiedy sobie pójdą.Nastepnym razem bardziej naostrzę sobie język.
- jola1010

Gosiu ...możliwe, możliwe...znamy takich co krytykują ...
jest dokładnie tak jak piszesz... ludzie , którzy nie mają pojęcia o roślinach i ich uprawie , nie wiedzą ile czasu i wysiłku wymaga utrzymanie ogrodu w dobrej kondycji , a co więcej sami nic nie mają - ale zawsze krytykują i pouczają ...
A przecież my tworzymy swój ogród dla siebie i w takim guście jaki nam odpowiada - prawda? On wcale nie musi się podobać innym
A co więcej ... co z tego , że podoba nam się jakaś roślinka , wyszukany okaz , czy coś z architektury ogrodowej... za wszystko trzeba słono płacić - to hobby jest kosztowne
Ludzie tego nie wiedzą
Słyszałam już , że u mnie nic ładnego nie ma... wszystko takie malutkie ... no altanka, mostki i pełno kamieni ... , a to trzeba się znać na tym co z czym może rosnąć i gdzie to posadzić ..., że mam mało kwiatów... albo , że mostek jest źle zrobiony... , na żurawki i hosty pani ostatnio paluszkiem pokazywała to mam ,to mam ,to mam ,a jak powiedziałam ile odmiam posiadam to zamilkła
Gosiu nie strzęp sobie języka na takich gości, szkoda nerwów
Takich ludzi świetnie się "wykańcza" spokojem , a jeszcze lepiej to pokazać co się nowego kupilo , zrobiło albo jak pięknie kwitnie...oni wtedy robią tak
i tak wyglądają
ze złości
Pozdrawiam Jola.
jest dokładnie tak jak piszesz... ludzie , którzy nie mają pojęcia o roślinach i ich uprawie , nie wiedzą ile czasu i wysiłku wymaga utrzymanie ogrodu w dobrej kondycji , a co więcej sami nic nie mają - ale zawsze krytykują i pouczają ...
Słyszałam już , że u mnie nic ładnego nie ma... wszystko takie malutkie ... no altanka, mostki i pełno kamieni ... , a to trzeba się znać na tym co z czym może rosnąć i gdzie to posadzić ..., że mam mało kwiatów... albo , że mostek jest źle zrobiony... , na żurawki i hosty pani ostatnio paluszkiem pokazywała to mam ,to mam ,to mam ,a jak powiedziałam ile odmiam posiadam to zamilkła
Gosiu nie strzęp sobie języka na takich gości, szkoda nerwów
Pozdrawiam Jola.