Moja działeczka :)
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działeczka :)
Gdyby nie data, to ze zdjęć możnaby wywnioskować że jest wiosna
gratuluję dobrze wykonanej roboty 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- buum

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Blueberry
Dokładnie Natalia
Dziś pojechałem na działkę z rodzinką i pieskami. Planowaliśmy spędzić z godzinkę lub dwie na działce bo nie padało. Ale niestety było za zimno. Wilgoć i zimno to złe połączenie
A gdy człowiek pomyśli jak fajnie było dwa dni temu.....
Niestety ale najbliższe dni nie wyglądają za ciekawie pod względem pogody. Więc na razie działeczki nie planuje odwiedzać.
Dokładnie Natalia
A gdy człowiek pomyśli jak fajnie było dwa dni temu.....
Niestety ale najbliższe dni nie wyglądają za ciekawie pod względem pogody. Więc na razie działeczki nie planuje odwiedzać.
- buum

- Kontakt:
- buum

- Kontakt:
I mamy nowy rok 2018
Oby nie był gorszy niż 2017 !!! We wszystkich dziedzinach życia
Mamy styczeń więc zaczynamy powoli myśleć o działeczce
Naszych roślinkach 
Ja jak co roku znowu coś pozmieniam, coś udoskonalę. Bo zawsze jest coś do roboty. Teraz będę jeździć na działkę w składzie zmienionym bo z dwoma pieskami
Ten starszy to grzeczny jest, nie psoci....gorzej z młodziakiem
ale damy radę.
Miałem ochotę dziś podjechać na działkę ale niestety znowu mokro, szaro,chłodno..... jutro jeszcze gorzej. Najwcześniej chyba w weekend tam zawitam. Już człowieka ciągnie
Pierwsze co planuję to wziąć się za kosiarkę. Trzeba naostrzyć nóż, wyczyścić, posmarować, wymienić olej. Niech wszystko ładnie później działa. Tym bardziej, że jak tylko pojawi się przedwiośnie a prognozy nie będą mówić o powrocie zimy to biorę się za trawę
najpierw wertykulacja, grabienie, nawożenie i może walcowanie
i w mig się zielono zrobi
Czeka mnie tej zimy jeszcze bielenie drzew
nie lubię tego
czasochłonne i łapa boli od machanie pędzlem
ale za to fajnie później to wygląda.
Również przycinka drzew. Jak zwykle zleci cały dzień przy tym.... Ale to bardzo ważne by dobrze przyciąć.
Jak zawsze sporo pracy przed nami ale pracy która przynosi sporo radości
Czego Wam życzę 
Oby nie był gorszy niż 2017 !!! We wszystkich dziedzinach życia
Mamy styczeń więc zaczynamy powoli myśleć o działeczce
Ja jak co roku znowu coś pozmieniam, coś udoskonalę. Bo zawsze jest coś do roboty. Teraz będę jeździć na działkę w składzie zmienionym bo z dwoma pieskami
Miałem ochotę dziś podjechać na działkę ale niestety znowu mokro, szaro,chłodno..... jutro jeszcze gorzej. Najwcześniej chyba w weekend tam zawitam. Już człowieka ciągnie
Pierwsze co planuję to wziąć się za kosiarkę. Trzeba naostrzyć nóż, wyczyścić, posmarować, wymienić olej. Niech wszystko ładnie później działa. Tym bardziej, że jak tylko pojawi się przedwiośnie a prognozy nie będą mówić o powrocie zimy to biorę się za trawę
Czeka mnie tej zimy jeszcze bielenie drzew
ale za to fajnie później to wygląda.
Również przycinka drzew. Jak zwykle zleci cały dzień przy tym.... Ale to bardzo ważne by dobrze przyciąć.
Jak zawsze sporo pracy przed nami ale pracy która przynosi sporo radości
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Dziękuję za piękne noworoczne życzenia.
Dni coraz dłuższe. Zimy nie widać. Przy takiej pogodzie ni to jesień, ni to wiosna, można w ogródku zawsze coś zrobić. Zajęcia na świeżym powietrzu, trochę ruchu to zawsze korzyść dla organizmu. Niby praca, w właściwie wypoczynek, tak to jest w naszych ogrodach.
Przegląd narzędzi ogrodniczych, porządki w składziku to dobre zajęcia na styczeń. Można też zadbać już o pszczoły i inne owady oraz zwierzątka niezbędne dla ogrodowego ekosystemu. Dla owadów można zrobić domki lub pozostawić trochę bałaganu w postaci ściętych konarów, patyków, liści, wysokiej trawy, aby miały gdzie się rozmnażać. Dla ptaków napełnić karmniki energetycznym pożywieniem.
Ptaki, owady, płazy, gady są potrzebne dla naszych ogrodów, a ogrody są dla nich dobrym schronieniem i miejscem do życia, którego mają co raz mniej w dzisiejszych czasach.
Dni coraz dłuższe. Zimy nie widać. Przy takiej pogodzie ni to jesień, ni to wiosna, można w ogródku zawsze coś zrobić. Zajęcia na świeżym powietrzu, trochę ruchu to zawsze korzyść dla organizmu. Niby praca, w właściwie wypoczynek, tak to jest w naszych ogrodach.
Przegląd narzędzi ogrodniczych, porządki w składziku to dobre zajęcia na styczeń. Można też zadbać już o pszczoły i inne owady oraz zwierzątka niezbędne dla ogrodowego ekosystemu. Dla owadów można zrobić domki lub pozostawić trochę bałaganu w postaci ściętych konarów, patyków, liści, wysokiej trawy, aby miały gdzie się rozmnażać. Dla ptaków napełnić karmniki energetycznym pożywieniem.
Ptaki, owady, płazy, gady są potrzebne dla naszych ogrodów, a ogrody są dla nich dobrym schronieniem i miejscem do życia, którego mają co raz mniej w dzisiejszych czasach.
-
beacik78
- 50p

- Od: 25 sie 2014, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie wiem dlaczego ale zginął mi twój wątek i dopiero teraz go znalazłam więc Zaznaczam by się znów nie zgubił.

- buum

- Kontakt:
Yollanda
Dni coraz dłużesz, lekkie ochłodzenie widać na przyszły tydzień. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Rozmawiałem z meteorologami amatorami i mówili że zima jeszcze da nam popalić. Bo robią się zmiany wysoko w stratosferze czy jakoś tak
Zobaczymy
Dziś u mnie za oknem pada gęsty śnieg z deszczem
zimno.....
Moja działka już pływa na pewno znowu!!! A szkoda bo było już fajnie. Oby mrozu nie przyszły jak woda będzie stała na działce bo powstanie lód i będzie kicha.....szkoda roślinek.
A co do pomocy owadom to muszę kupić/zrobić domek dla nich
Musimy się wzajemnie wspierać
Bez nich nie damy rady przetrwać.... taka prawda.
Miłego dnia Jola życzę
beacik78
Hejka
u Ciebie też taka paskudna pogoda ??? Bo dziś tylko spać i nic więcej....masakra. Wody to już za dużo..... wszystko pływa. Pola zalane, rzeki zrobiły takie rozlewiska że szok.... A to nawet nie połowa zimy.....
Boję się o kwiaty wczesne które mogę już w lutym marcu się pojawić. Jak zalana działka zamarznie to nici z nich będą
raz tak miałem... na wiosnę było bardzo smutno. Oby tak nie było tym razem
Pozdrawiam
Dni coraz dłużesz, lekkie ochłodzenie widać na przyszły tydzień. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Rozmawiałem z meteorologami amatorami i mówili że zima jeszcze da nam popalić. Bo robią się zmiany wysoko w stratosferze czy jakoś tak
Dziś u mnie za oknem pada gęsty śnieg z deszczem
Moja działka już pływa na pewno znowu!!! A szkoda bo było już fajnie. Oby mrozu nie przyszły jak woda będzie stała na działce bo powstanie lód i będzie kicha.....szkoda roślinek.
A co do pomocy owadom to muszę kupić/zrobić domek dla nich
Miłego dnia Jola życzę
beacik78
Hejka
Boję się o kwiaty wczesne które mogę już w lutym marcu się pojawić. Jak zalana działka zamarznie to nici z nich będą
Pozdrawiam
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Wszystkiego co najlepsze w 2018 roku Ci życzę
. Fajnie, że macie teraz dwa psiaki, na pewno razem się nie nudzą. My na razie zwlekamy z tą decyzją. Może za rok, dwa
. Widzę, że już planujesz sporo . Masz rację, zanim się obejrzymy będzie co robić na działkach i w ogrodach
. Jak na razie zimy u mnie nie widać. Była chwilkę w grudniu i poszła gdzieś dalej. Aktualnie mam jakby wiosnę
. Oby tylko ta prawdziwa się nie opóźniła. Pozdrawiam
.
- buum

- Kontakt:
Witaj Ewelinka
Dziękuję za życzenia
U mnie niebo się przejaśnia
Ale radary niestety nie kłamią...i kolejna porcja deszczu mknie na nas.
Tak czy siak cieszmy się i żyjmy nadzieją, że pogoda nas będzie rozpieszczać w tym roku
Miłego dnia
Dziękuję za życzenia
U mnie niebo się przejaśnia
Ale radary niestety nie kłamią...i kolejna porcja deszczu mknie na nas.
Tak czy siak cieszmy się i żyjmy nadzieją, że pogoda nas będzie rozpieszczać w tym roku
Miłego dnia
- buum

- Kontakt:
-
beacik78
- 50p

- Od: 25 sie 2014, o 14:49
Witam
ale u nas to też już starczy tych deszczy, drogą do działki tragedia nie idzie przejechać rozmoczona breja wszędzie .Na szczęście moja działeczka to Piaski więc tam nie jest źle. Ale z tych Piasków to ja się latem nie będę cieszyć bo nie nadążę podlewać. 
- buum

- Kontakt:
beacik78
Jak przestaje padać to woda dość szybko z działki znika, tym bardziej że mam wszędzie trawę i chodnik do altanki. Ale najgorsze jest dostanie się do działki
Rok temu gdy pogłębiano kanał trochę zniszczono drogę od bramy do mojej działki. Niby zarośnięta jest ale gdy popada robi się grząsko i błotko się robi. Muszą korzenie trawy i innego zielska związać tą drogę na nowo. I będzie git.
Jak przestaje padać to woda dość szybko z działki znika, tym bardziej że mam wszędzie trawę i chodnik do altanki. Ale najgorsze jest dostanie się do działki
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Piotrze w nowym roku 2018. Dziękuje za piękne życzenia Tobie również chciałabym złożyć aby w tym roku były obfite zbiory, piękne kwiaty i spełniły się Twoje marzenia. Ja jutro jadę na działkę dokarmić ptaszki i zawieść zakupy które mimo zimy zrobiłam w przygotowaniu do wiosny. 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- buum

- Kontakt:
Witaj Alicja
Dziękuję za życzenia
Ja również dokarmiam ptaszki na działce. Chociaż jedna osoba mi powiedziała, że nie trzeba bo nie ma zimy a ptaki dadzą sobie radę....
Ale ja mimo to zawsze coś zawiozę
W grudniu zawiesiłem te kuleczki w siatce na drzewa i taras. Przyjechałem za jakiś czas to siateczki były puste
Karmnik również
sąsiad mówił, że jak tylko zawiesiłem i pojechałem to od razu zaczęły ptaszki zlatywać się
I super !!!
Ostatnio wsypałem z 0,5kg słonecznika łuskanego do karmnika. Na pewno już pusto jest
Bo jak sypałem to dwa ptaszki siedziały na gałązce i się patrzały
Dziś u mnie już nie pada.... ODPUKAĆ !!! I jest szansa ,że tak zostanie
Kusi mnie dziś pojechać na działkę. Chciałem jutro jechać i pomalować drzewka bo nie zrobiłem tego ale jutro jest święto Trzech Króli więc nie wypada.
Więc może dziś
Miłego dnia
Dziękuję za życzenia
Ja również dokarmiam ptaszki na działce. Chociaż jedna osoba mi powiedziała, że nie trzeba bo nie ma zimy a ptaki dadzą sobie radę....
Ale ja mimo to zawsze coś zawiozę
Ostatnio wsypałem z 0,5kg słonecznika łuskanego do karmnika. Na pewno już pusto jest
Dziś u mnie już nie pada.... ODPUKAĆ !!! I jest szansa ,że tak zostanie
Więc może dziś
Miłego dnia
- Foxowa

- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
My nosimy też ptaszkom,ale gł?wnie jak sypnie śniegiem. Tak to moi rodzice zanoszą na działk? resztki warzyw i owoc?w i ptaszki poddziubują.
Z młodą robiny kule i sypiemy ziarna do butelek. Wszystkie płatki ,ziarna i inne takie mieszamy z tłuszczem i ptaki są mega zadowolone. Ja też uważam,że normalnie one sobie radzą,ale w tym roku u nas jest bardzo mało owoc?w czegokolwiek. Owoc?w żadnych nie zostało ,żadnych kuleczek na drzewach,te ptaki nawet jakby chciały to nie mają co skubać.
Z młodą robiny kule i sypiemy ziarna do butelek. Wszystkie płatki ,ziarna i inne takie mieszamy z tłuszczem i ptaki są mega zadowolone. Ja też uważam,że normalnie one sobie radzą,ale w tym roku u nas jest bardzo mało owoc?w czegokolwiek. Owoc?w żadnych nie zostało ,żadnych kuleczek na drzewach,te ptaki nawet jakby chciały to nie mają co skubać.