Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

O jakie piękne różane łany!!! Chyba się pozarażam od Was mocniej. Aniu zachwyciłaś mnie!
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale już różano się u ciebie Aniu zrobiło....Przepięknie. ;:138
A ostróżki jakie już mają pączki!!!!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Wiesz, Annes, w Twoim ogrodzie panuje taki klimat, rosną takie rośliny i tak skomponowane, że mogłabym go spokojnie uznać za swój. Tak się dobrze w nim czuję. A kiedy przeczytałam jak chętnie opowiadałabyś o nim, zachciało mi się przysiąść w pobliżu tego lasku ostróżek i słuchać, i słuchać Twoich opowieści o różach, szałwiach, ostróżkach, piwoniach, rozśpiewanym lesie w tle, wesołym piesku i o Twoim zachwycie otaczającym Cię światem... ;:224.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, ta trawka pokręcona to sit spiralis Juncus Filiformis :) Miałam kiedys na balkonie. Wdzięczna roślinka, potrzebuje wilgoci w podłożu.

Pięknie różami niedługo będzie pachniało. Goździki, piwonie - symfonia zapachów :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, nie byłam u Ciebie cały miesiąc, więc Twoje pytanie o pierwszego paka różanego chyba niekatulane, kiedy tyle róż juz szaleje na całego
Masz cudowne kwitnienie.
Az żal, że możesz je oglądac tylko z doskoku
Czy macie jakiś domek na działce, żeby przynajmniej przenocować?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Moje ostrozki jeszcze nie jwitna6.Z
Za to twoje ładnie.
Nie tylko masz dużo powojnikow pięknych ale i bardzo dyzo6 cudnych róż.
Trudno byłoby wybrać 3 medalowe ;:173
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Aniu, tak się martwiłaś o swoje róze tej wiosny,a tu proszę... Moje niby dobrze przezimowały, ale Garden of Roses, Stephanie, Jalitah i Rosarium wciąz w pąkach, a Twoje w rozkwicie ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Annes 77 pisze: Eyes z goździkami miodzio

Obrazek

[u.
oj tak, miodzio ;:167 Miałam kupić ale już miałam za dużo róż w doniczkach, czekających na posadzenie ;:306 A teraz jak już się ogarnęłam to żałuję, że jednak nie wzięłam bo ma przygotowaną miejscówkę ;:224 Trochę boję się zamówić róże w doniczce, już kwitnące.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, róże to niezwykle silny akcent. No mają w sobie niezaprzeczalnie jakiś taki magnetyzm. Ale jak pokazałaś ostróżki, to powiem Ci, że robią wrażenie! Pewnie dlatego, że rosną w takiej masie blisko siebie i są takie dorodne. Naprawdę konkurują uroda z różami jak równy z równym. Śliczne masz ostróżki.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dobrze mieć takiego czworonożnego przyjaciela, który poprawi humor ;:108 . Artemis ma piekne te swoje kwiaty i ma ich sporo ;:138 . Z niecierpliwością będę czekała aż urośnie. Czy on dorośnie do metra czy będzie wyższy ?? Jak z nim jest u Ciebie ?? Połączenie goździków z różami zjawiskowe ;:167 . Czarnuszkę będę podziwiała u Ciebie bo ja wysiałam w tym roku po raz pierwszy i zerowe wschody ;:222 . No szkoda bo tak chciałam ją mieć :roll: . Ostróżki wyglądają świetnie ;:108 . Pozdrawiam i pogodnego długiego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Aniu nacieszyłam oczy rożanymi kwitnieniami u Ciebie i nie tylko różanymi ... z rana, z wielką przyjemnością w przerwie pakowania obejrzałam. Ostatnie miesiące mnie nie było bo zastępowałam koleżankę w pracy, która była w szpitalu. Jest już poprawa i wróciła do pracy a ja wyjeżdżam na wekend na Wyspę Kwiatów Mainau nad Jezioro Bodeńskie - 44ha roślin... tylko 1100km autokarem. Obiecuje relację i teraz po powrocie już częściej będę bywać na FO. Miłego wekendu ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Co za czerwiec cieplutki...miałam ogromną przyjemność spędzić większość dnia na działce.
Sucho bardzo,latałam z konewkami,a w międzyczasie podziwiałam róże w blasku słońca.
To najpiękniejszy okres,no napatrzeć się nie mogę,ostróżki dumnie stoją jak strażniczki swoich kolczatych koleżanek. Po południu,gdy słonko obniżyło się znacznie, zapanował taki obraz i światło,że wszystko wokół iskrzyło. A ja stałam tak z rozdziawioną buzią,a łzy stanęły mi w oczach. Cały rok na to czekałam, potem po przymrozkach miałam wątpliwości co do róż i ich kondycji. Jakie to silne bestie,ile w nich energii i mocy,by po dość trudnych ostatnich miesiącach zachwycić swoją właścicielkę. Tak mnie wzięło na osobiste odczucia i zdarzyło mi się to teraz,nigdy wcześniej nie doświadczyłam takiego uczucia szczęścia. Na zdjęciach jest tylko cząstka,jakaś kopia tego co widziałam na żywo. Migające światło przebiegające po liściach,lekko kołyszące się kwiaty, a do tego śpiew ptaków.
Jutro i pojutrze w prognozach deszcz,bardzo szkoda,bo chętnie bym pojechała pooglądać rozwijające się róże. Teraz jest bardzo intensywny czas,a Jalitah ćwiczy moją cierpliwość. Pąki z dnia na dzień coraz grubsze,no czekam na nią bardzo i na Chagalla i jeszcze na Golden Zest,a może zobaczę już wkrótce Foxy Flower Circus? Najwyżej w niedzielę podjadę na chwilkę.
Dosyć mocno mi się spieszy,bo niedługo wyjeżdżamy na wakacje i już mi smutno,że trochę przegapię.

Małgosiu ja ostróżki również uwielbiam i mogłabym mieć ich cały ogród. Na szczęście same się wysiewają i z roku na rok jest ich więcej. Czasem dokupuję w szkółce lub na giełdzie odcienie,których nie mam.

LO

Obrazek

Aneczka ja też tak odczuwam,ekscytacja,drżenie serca co za emocje.
Lavender Ice mam dwie,jedną muszę koniecznie przesadzić,bo rośnie w półcieniu,a druga młodsza w słońcu i ta lepiej kwitnie. Marc ma nabrzmiałe pąki także to kwestia dwóch,trzech dni. Jadę w niedzielę to pstryknę foty. Veilcheblau stopniowo się rozkręca,partiami,ale już jest piękny widok:)

Agnes S

Obrazek

Moniko dziękuję i zapraszam na spacerki ;:108

Anna...

Obrazek

Olu to najpiękniejszy czas,róże,ostróżki ach cudnie ;:167

Obrazek

Jagi masz rację,wiele rzeczy mamy podobnych,tylko mi domku własnego na działce brakuje i tarasu,by rano wstać i wypić kawkę w porannym brzasku...
Pięknie napisałaś o swoich odczuciach i to prawda,że mogłabym godzinami snuć opowieści różane.
Dziękuję za to...

WS2000

Obrazek

Iza dziękuję za nazwę trawki. Zapachy roznoszą się po działce,róże się rozkręcają,jest coraz lepiej :D

Obrazek

Małgosiu niestety nie mogę spać na działce,nie czułabym się tam bezpiecznie ;:224
Wolę jechać do domku, ale umówiłam się z mamcią,że jednego dnia pojedziemy tam z samego rana i zobaczę w końcu o świcie mój kawałek ogrodu w innym świetle.

Veilchenblau

Obrazek

Aniu-anabuko ostróżki z dnia na dzień coraz bardziej bujne,one szybko rozkwitają,pewnie i Twoje już kwitną,kiedy ja odpisuję. Z powojnikami mi nie idzie niestety. Albo ja im nie potrafię dogodzić,a może po prostu mam sobie z nimi dać spokój?
Ostatnio stanęłam i patrzę wkoło, najlepszą i najbardziej widowiskową różą zostaje Gertrude Jekyll.
Tak się prezentuje z ostróżkami u boku,że szczęka opada ;:oj

Dieter Muller

Obrazek

Aniu róże chyba nadrabiają stracone dni,pędzą jak szalone,tworzą pąki,jedno otwarte ,inne pękające,a jeszcze inne mocno ściśnięte.

Obrazek

Jolu zamów ją,zobaczysz,że Cię zachwyci. Ja nie zamawiam róż w donicach,wolę kupować z gołym korzeniem. Fakt,że trzeba trochę poczekać na kwitnienie.

Dolce Vita mnie zachwyciła,co za energia z niej bije

Obrazek

Kasiu corocznie jestem zachwycona,kiedy ostróżki kwitną. Górują nad różami i są doskonałym towarzystwem. Jak przekwitną ścinam do parteru,a one znów w późniejszym czasie kwitną ;:167

Obrazek

Ewelina Artemis potrafi tak do 2 metrów urosnąć,zależy jak go na wiosnę przytniesz. Ja swojego skracam o połowę. A może czarnuszkę wypieliłaś? Spróbuj znów ją wysiać teraz....

Obrazek

Anetko ja ostatnio myślałam o Tobie gdzie zniknęłaś,ale dobrze,że się odezwałaś ;:196
Super,że kontynuujesz pasję zwiedzania. Daleko się wybierasz. Na pewno przywieziesz ze sobą sporo zdjęć w wakacyjnych wojaży,czekam na relację. Buziaki kochana i wracaj na forum ze swoją piękną działeczką.

Obrazek

Jalitah w takim stadium,już prawie ...

Obrazek

Olivia Rose ma przepiękny jaśniutki róż płatków

Obrazek

James g jak talerz naleśników ;:303

Obrazek

Pashmina w pąkach

Obrazek

Marc Chagall

Obrazek

Eyes For You

Obrazek

Purple Lodge

Obrazek

Crocus Rose

Obrazek

Obrazek

Gertrude Jekyll,a z przodu Winter Lodge

Obrazek

Obrazek

Goździki ...czemu dopiero teraz je mam?

Obrazek

Szałwie z przywrotnikiem

Obrazek

Obrazek

Cudne błękity ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego,długiego i słonecznego week :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, jak zwykle prezentuejsz śliczne czerwcowe widokówki ;:138 . Zastanawiasz się dlaczego dopiero teraz masz goździki a ja się zastanawiam dlaczego ja nie mam ani jednego. :roll:
Twój wpis pełen emocji. Wiem dokładnie o czym piszesz, bo ja też taka wariatka, że popłakałam się na widok pierwszej rozwiniętej róży w tym roku. Nie była to moja róża ale mijana w drodze do pracy. Ona jest co roku taka prędka, bo rośnie w zaciszu. Dla mnie jej kwitnienie zapowiada najpiękniejszy czas w roku.
Aneczko, jedź koniecznie na działkę rano, bardzo rano. Zobaczysz, jak wszystko inaczej wygląda, inne światło, specyficzna poranna cisza, rosa. Jestem pewna, że będziesz zachwycona.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Przepiękne róże i ostróżki wspaniałe. James Galway jest niesamowity, ale i Dolce Vita apetyczna.
Gratuluję cudnego, czerwcowego ogrodu ;:138 .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu piękna, ;:oj A z goździkami wyjątkowo jej do twarzy. ;:215

Obrazek

Ostróżek masz tyle i tak wysoko rosną. :shock: Naoglądam się tyle róż, że mam ochotę zaorać rabaty i zacząć od nowa. :roll: Zazdroszczę deszczu, u nas susza od ponad dwu tygodni. Dużo czasu życzę, żebyś mogła często podziwiać różane piękności. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”