Pięknie u Ciebie i zimowity takie piękne.
Moje kwiaty od A do Ż cz.6
- zlotko73
- 100p

- Od: 30 mar 2015, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.6
Witaj Reniu
Pozdrawiam,Danusia
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
Mój jest ten kawałek ...ogródka, czyli u Danusi
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
nabuko1a..Aniu..Oj masz rację nie musowo:)))
leszczyna..Witaj racja bardzo dawno
..a dobieram i dobieram..az sama zła jestem..kręgosłup wywaliło..własnie na rehabilitacje chodzę oczywiście prywatnie bo na fundusz to wcześniej bym umarła niż bym się doczekała
Ale i tak jeszcze dość nie mam..sadzę i przesadzam:)
zlotko73..witaj Danusiu
dziękuję;;
Po nocnym Orkanie Ksawery,,noc nie przespana...wzięło mnie dzisiaj na przesadzanie...chyba te nerwy trzeba odreagować
Musiałam przesadzić hibiskusa bo marniał w cieniu...i tak zaczęła się seria przesadzania ...ale dobrze bo mi zaraz podlało..

wykopałam hibiskusa..wsadziłam hortensję bukietową..

Na miejsce Języczki przesadziłam czerwone maki..odsłoniłam białego żylistka i piwonie żółtą,teraz mają więcej światła

nowe funkie o małych listkach..posadziłam koło studni..

wykopałam hortensję bukietową..wsadziłam Języczkę:)hortensja potrzebowała więcej światła..

Nowo zakupiona trawka znalazła tutaj miejsce..

leszczyna..Witaj racja bardzo dawno
zlotko73..witaj Danusiu
Po nocnym Orkanie Ksawery,,noc nie przespana...wzięło mnie dzisiaj na przesadzanie...chyba te nerwy trzeba odreagować
Musiałam przesadzić hibiskusa bo marniał w cieniu...i tak zaczęła się seria przesadzania ...ale dobrze bo mi zaraz podlało..

wykopałam hibiskusa..wsadziłam hortensję bukietową..

Na miejsce Języczki przesadziłam czerwone maki..odsłoniłam białego żylistka i piwonie żółtą,teraz mają więcej światła

nowe funkie o małych listkach..posadziłam koło studni..

wykopałam hortensję bukietową..wsadziłam Języczkę:)hortensja potrzebowała więcej światła..

Nowo zakupiona trawka znalazła tutaj miejsce..

- Reni4

Zapomniał że byłam w Boguchwale na targach i znowu przytargałam...Stopowca,nowa odmianę borówki ma być różowa o smaku lemoniady:)Jakieś trzy kolory irysa pełnego ma być różowy ,łososiowy i pomarańczowy..okaże się..trawkę niską nazwy zapomniałam):i róże Pashmine..niską odmianę żurawki...niską odmianę funki o drobnych liściach..irysa o białych brzegach..

No oczywiście już wszytko posadzone...
))))

No oczywiście już wszytko posadzone...
- Reni4

posadzone,..tu większość poszła ..po wyrwaniu pomidorów ,papryk..aksamitki zrobiło się miejsce...tam gdzie czarna ziemia tam są cebulowe...:)każdy centymetr wykorzystany,,,zlitowałam się jeszcze nad jedną aksamitka..kleome i kosmosami pełnymi niech zawiążą nasiona..a później na ich miejsce jeszcze coś dosadzę:))))

funkia odmiana niska

dosadziłam kolejną różę Pashmine i żurawkę..w czarnej ziemi tulipany ,,irysy i przebiśnieg pełny

Irys..i ślaz piżmowy..cebule

cebule..pierwiosnek..ciemierniki,,przetacznik srebrne liście

Stopowiec,funkia o białych liściach wiosną,,niska jeżówka..cebule...jarzmianka

masa tulipanów..irysy ,żonkile..krokusy.,szafirki...czosnek..co się dało to weszło..

w ciemnym miejscu niskie żółte Narcyze Golden Bells

takie nowe wsadziłam

funkia odmiana niska

dosadziłam kolejną różę Pashmine i żurawkę..w czarnej ziemi tulipany ,,irysy i przebiśnieg pełny

Irys..i ślaz piżmowy..cebule

cebule..pierwiosnek..ciemierniki,,przetacznik srebrne liście

Stopowiec,funkia o białych liściach wiosną,,niska jeżówka..cebule...jarzmianka

masa tulipanów..irysy ,żonkile..krokusy.,szafirki...czosnek..co się dało to weszło..

w ciemnym miejscu niskie żółte Narcyze Golden Bells

takie nowe wsadziłam

Ja też byłam w Boguchwale. Kupiłam sobie hortensję na pniu, oraz 2 cebule szachownicy perskiej. Zobaczymy co wyrośnie, bo cesarska korona to u mnie nie chce rosnąć. A jeszcze goryczkę ,teraz kwitnącą, ale nie tą o wąziutkich liściach. Niestety dorwały się do niej ślimaki, obsypałam ją granulkami .
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu ale miałaś napęd.
Tyle roślin wykopać i wsadzić w nowe miejsca, a jeszcze kolejne nowości upychać.
Cebulowe sadzimy i narzekamy na kręgosłupy, ale wiosną oczy nam się śmieją, jak zakwitną.
Też kupiłam dwie paczki tych krokusów w B.
Mam nadzieję, że warto je było sadzić. 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Reniu ja też przeżyłam Xawerego, było ciemno i chyba się bałam.
Przed domem mamy starusieńkiego orzecha...ma ponad 50 lat....przy takich wiatrach ja się boję na niego spoglądać jak pracuje, jak by runął to na sąsiadów a u nas podniósł by dom z fundamentem. Zawsze jak zapowiadają wiatry to my podejmujemy decyzję o jego wycięciu....potem nam mija i żal się go pozbyć.
Zaszalałaś
u mnie to niemożliwe zeby dzialać w glebie...mokro.
Przed domem mamy starusieńkiego orzecha...ma ponad 50 lat....przy takich wiatrach ja się boję na niego spoglądać jak pracuje, jak by runął to na sąsiadów a u nas podniósł by dom z fundamentem. Zawsze jak zapowiadają wiatry to my podejmujemy decyzję o jego wycięciu....potem nam mija i żal się go pozbyć.
Zaszalałaś
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Reni4

Witajcie..miło ze odwiedzacie
leszczyna.ja też pozbyłam się ogromnej lipy koło domu ,,..bo zawsze straszyła a wiatry z roku na rok coraz mocniejsze
Ziemia u mnie też mokra co chwilę przelewa..ale udało się wsadzić wszystko:)
cyma2704..masz rację Sonia..ta wiosna to największa radość
Tyle ze teraz muszę zabastować..chodzę prywatnie na rehabilitację ..bo nic nie da rady zrobić
nerina..witam
Piękne zakupy zrobiłaś ..
Korony są piękne ale kapryśne..Goryczki tez...więc życzę powodzenia w ich uprawie..
A tak mi ładnie przebarwia się jedna z bukietowych..to kwiaty na jednym krzewie ..w różnych odcieniach..

leszczyna.ja też pozbyłam się ogromnej lipy koło domu ,,..bo zawsze straszyła a wiatry z roku na rok coraz mocniejsze
Ziemia u mnie też mokra co chwilę przelewa..ale udało się wsadzić wszystko:)
cyma2704..masz rację Sonia..ta wiosna to największa radość
nerina..witam
A tak mi ładnie przebarwia się jedna z bukietowych..to kwiaty na jednym krzewie ..w różnych odcieniach..

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Reniu ładną kolekcję host masz.
Na czwartym zdjęciu z dużą ilością jasnego śliczna.
Moje ubiegłoroczne nabytki jakoś słabo rosną, a starszych trochę się pozbyłam, bo stale miały przypalone liście.
Czeka nas parę ciepłych dni, niech świeci słońce na jesienne porządki w ogrodzie. 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Pójdę za Sonią i też pochwalę kolekcję host...ładne a jak stworzą dużą kępę to dopiero nam
otworzą.
U mnie w tym roku ślimaki bardzo je zniszczyły.
pozdrawiam
U mnie w tym roku ślimaki bardzo je zniszczyły.
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- Reni4

Ewiczka52..
dziękuję
Soniu....mnie tez jedną przypala więc ją przesadziłam bo rosła w słońcu,,one jednak lepiej w półcieniu sobie radzą..gdyby nie ślimaki to byłyby bezobsługowe..
jesień jak na razie piękna..aż szkoda sprzątać w ogrodzie...wyciełam już wszystkie liście funki..bo nie lubie jak zaczynają gnić..tak jak Ty:))
leszczyna..wiesz ja mam niektóre już bardzo ogromne mimo że dzielę co roku..a ślimaki to ich zmora..
Piękny mamy czas ..ale już powoli się kończy ta wspaniała pogoda...
i nastaną te najbardziej paskudne dni..
jakoś trzeba będzie przetrwać
u mnie dzisiaj mgła zasłoniła świat od rana ..i do teraz trzyma..ale ponoć popołudnie znowu piękne..

Na ogrodzie jeszcze trochę kolorów..róże się obudziły znowu w pakach..najgorsze jest to że wiosenne pchają się na świat..poczuły ciepło..
urwałam już cztery czubki lilii..nie wiem czy dobrze ale i tak by zmarzły w zimie...
ze sprzątaniem ostatecznym czekam na przymrozek..teraz tylko liście grabię..i obcinam przekwitnięte kwiaty...

dziękuję
Soniu....mnie tez jedną przypala więc ją przesadziłam bo rosła w słońcu,,one jednak lepiej w półcieniu sobie radzą..gdyby nie ślimaki to byłyby bezobsługowe..
leszczyna..wiesz ja mam niektóre już bardzo ogromne mimo że dzielę co roku..a ślimaki to ich zmora..
Piękny mamy czas ..ale już powoli się kończy ta wspaniała pogoda...

Na ogrodzie jeszcze trochę kolorów..róże się obudziły znowu w pakach..najgorsze jest to że wiosenne pchają się na świat..poczuły ciepło..