Zakątek na Debowym
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątek na Debowym
Aniu Ty do późnej jesieni to z pół ogrodu zdążysz obsadzić, jak się ma coś nowego to się bardzo chce zobaczyć jak to będzie 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wciąż pięknie i kolorowo
Czy z hibiskusów u nas hodowanych można robić suszonki na herbatkę?
Czy z hibiskusów u nas hodowanych można robić suszonki na herbatkę?
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie dorodne winogrona
Mniam, mniam, pewno pyszne
A Eden Rose w tej fazie rozwoju najbardziej mi się podoba
A Eden Rose w tej fazie rozwoju najbardziej mi się podoba
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witajcie
Kochani potem odpowiem
Jeszcze raz zapytam was:
Kupiłam polepszacz glebowy Humus Active.I mam pytanko. Kiedy go teraz stosować??
Można jeszcze na roślinki dać ?Chcę go dać wszędzie , na trawę też.I na Dębowym też
Czy macie jakieś z nim doświadczenia ?
Na wiosnę dam druga dawkę .Tak będzie dobrze??

Hortensja Diamant Rouge

Moja Vanilka w tym roku bardzo biedna, przypalona słońcem, pogubiła listki od suszy

hortensja bukietowa Kyushu na pierwszym planie za nią hortensja limelight

Kochani potem odpowiem
Jeszcze raz zapytam was:
Kupiłam polepszacz glebowy Humus Active.I mam pytanko. Kiedy go teraz stosować??
Można jeszcze na roślinki dać ?Chcę go dać wszędzie , na trawę też.I na Dębowym też
Czy macie jakieś z nim doświadczenia ?
Na wiosnę dam druga dawkę .Tak będzie dobrze??

Hortensja Diamant Rouge

Moja Vanilka w tym roku bardzo biedna, przypalona słońcem, pogubiła listki od suszy

hortensja bukietowa Kyushu na pierwszym planie za nią hortensja limelight

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu ja kupowałam ale dawałam od wiosny, więc nie podpowiem czy teraz można też 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu hibiskusy bylinowe pięknie kwitną, szkoda, że tylko jeden dzień kwiat żyje. Hortensje przy tarasie wyjątkowo śliczne, zdrowe.
Humus stosowałam latem na niektórych rabatach, na razie efektów specjalnych nie zauważyłam.
On nie zawiera azotu, nie jest nawozem, to pewnie jeszcze można go dać do gleby. Zamierzam resztkę, która mi została dać na nowo tworzoną rabatę.
Aniu!
Tutaj znajdziesz wyczerpujące informacje na ten temat
http://blog-ogrodniczy.pl/porady-ogrodn ... prawdziwy/
Tutaj znajdziesz wyczerpujące informacje na ten temat
http://blog-ogrodniczy.pl/porady-ogrodn ... prawdziwy/
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu tu jest wątek o humusie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=8&t=38525
Pewnie ciągle będziesz porównywać nowy ogród z już zagospodarowanym, a myślę że powinnaś wykorzystać doświadczenia
Ciekawa jestem jak długo będziesz mieć obydwa ogrody. Czy jeden i drugi jest poza miastem?
Pewnie ciągle będziesz porównywać nowy ogród z już zagospodarowanym, a myślę że powinnaś wykorzystać doświadczenia
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Aniu Ty już szalejesz z ogrodem
?Proszę Cię jeszcze dobrze nie rozpakowana,ale kwity przesadzasz
oj to już na wiosnę będzie kolorowo.Ja pod orzechem myślałam ,że wsadzę szafirki bardzo mi się podobają szafirki pod drzewami 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- anabuko1

Witajcie.
Dziękuję za wpisy , odpowiedzi, linki o humusie,przeczytałam wszystko
Teraz jeszcze dorzucę ogrodowe ,a potem wszystkim odpowiem i pozaglądam do was

Charlotte

BoBo

Hortensja ogrodowa Bavaria

Hortensja Diamant Rouge - zmienia kolorki

Moja Dębolistna w tym roku jeszcze nie zakwitła .Sadzona jest z ubiegłego roku.ale była malutka.w tym roku ładnie podrosła

Ale tegoroczna- Hortensja bukietowa Sundae Fraise tak.Chociaż była kupowana i nie widać było paczków.ale sadzonka była spora.

jeszcze trochę i będą ciemne- a są pyszne

Dziękuję za wpisy , odpowiedzi, linki o humusie,przeczytałam wszystko
Teraz jeszcze dorzucę ogrodowe ,a potem wszystkim odpowiem i pozaglądam do was

Charlotte

BoBo

Hortensja ogrodowa Bavaria

Hortensja Diamant Rouge - zmienia kolorki

Moja Dębolistna w tym roku jeszcze nie zakwitła .Sadzona jest z ubiegłego roku.ale była malutka.w tym roku ładnie podrosła

Ale tegoroczna- Hortensja bukietowa Sundae Fraise tak.Chociaż była kupowana i nie widać było paczków.ale sadzonka była spora.

jeszcze trochę i będą ciemne- a są pyszne

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu, w ubiegłym roku wiele czytałam co posadzić pod orzechem, z opisów nie było miodziku, ale zaryzykowałam i mam tam sporo roślin, które od razu się przyjęły i radzą sobie świetnie. Orzech jest wielki, korona w linii prostej tj ok 10 metrów szerokości... A tam jest płot i musiałam coś posadzić. Dobre jest to, że owa potęga zbytnio nie zacienia, bo rośnie od wschodniej części ogrodu. Więc bezpośrednio pod orzechem mam maliny, winobluszcz pięciolistkowy, tawuły, agrest, jeżynę, młode hibiskusy, forsycję, agrestoporzeczkę. 2 metry od pnia mam berberysy, 2 juki, rudbekie, brzózkę, małe sosny (brzózki i sosny będa prowadzone w wersji mini). To właśnie pod orzechem forsycja z patyka przyjęła mi się najszybciej, podobnie było z winobluszczem
Mam nadzieję, że to dobre wieści dla Ciebie.
Życzę smacznych orzechów, też byłam przerażona jak zobaczyłam tak wielkie drzewo ale teraz przez smak i ilość tych orzechów uwielbiam go niezmiernie.... Będzie dobrze!
Mam nadzieję, że to dobre wieści dla Ciebie.
Życzę smacznych orzechów, też byłam przerażona jak zobaczyłam tak wielkie drzewo ale teraz przez smak i ilość tych orzechów uwielbiam go niezmiernie.... Będzie dobrze!
Aniu!
Masz tyle kolorków w ogrodzie. Czy to wszystko jeszcze kwitnie u Ciebie?
Masz tyle kolorków w ogrodzie. Czy to wszystko jeszcze kwitnie u Ciebie?
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu ogrodowe piękne ,winogronka smaczniutkie
Ten bioaktiw też stosowałam ,ale u mojej koleżanki bo mnie prosiła ,żeby jej pomóc szczerze to myślę ,że lepiej kupić obornik kompostowany w workach i wiosną rozłożyć .Jego nie trzeba przekopywać bo nieźle wygląda i stopniowo dostarcza pokarmu ,a jeszcze chroni ziemie przed wysychaniem ,A i nie śmierdzi bo jest przekompostowany wygląda jak czarna ziemia .A te komórki to bym chętnie obejrzała przecież to nasza historia
.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja jestem ciekawa tego nieciekawego miejsca
Pokaż
Pokaż
- anabuko1

Iwonko0042 ;cyma2704-Soniu;iwek-Iwonko ; alicjad31-Alu Może i do późnej jesieni coś tam obsadzę.Dziś kilka roślin też dosadziłam już
Normalnie nie mogę wytrzymać, teka zieleń mnie mierzi, muszę coś już zmieniać
I hibiskusy bylinowe i syryjskie pięknie kwitną.I dzięki nim i hortensjom sa kolorki w ogrodzie
Kupiłam ten humus, bo tyle o nim w ogrodniczych programach słyszałam.Na działce- Dębowym to jeszcze ta gleba , choć łąkowa ale już jest lepsza,Może dlatego,że przez lata już wyrobiona.
A ta w nowym ogrodzie, jest zbita, straszna.Tutaj cos posadzić, to trzeba bardzo namęczyć się ze szpadelkiem najpierw
Zobaczymy czy ją ten humus activ zmieni. Czytałam,że trzeba kilka razy stosować.Ale kupiłam duże - 20 l opakowanie.To powinno tak wystarczyć, na kilka razy
witch-Aguś Z tych ogrodowych hibiskusów to raczej herbatki nie będzie, nie nadaja się na to
Dorotko350 To bardzo smaczne i ładnie owocujące winogronka.Na razie podskubujemy co dojrzalsze owocki.
Mam ich dwie Winorośle- ciemne.A trzecia zielona.ale miała tylko kilka owocków.
Anna55-Anuś ; Maska-Marysiu Wielkie dzięki za te stronki o humusie.
Przeczytałam wszystko.W tym tygodniu zastosuję go.Potem na wiosnę ze 2 razy .
Zobaczymy co będzie,Czy poprawi ta marną glebę.
Nowy ogród teraz więcej pochłania czasu .coś dosadzam, plewię.ale na razie pomału , bo czasu mało,To wszystko w tak zwanym międzyczasie
Beaby-Beatko No to mnie ucieszyłaś tą wiadomością.To jednak cos rośnie pod orzechem. i to całkiem dużo .
Ja czytam u ciebie ,oj oj dużo pomieściłaś. mój jest też taki ogromny orzech
To mnie cieszy.Ten orzech to wielki z tyłu działki zajmuje prawie cała resztę.
Dziś zaczęłam dosadzać hostki pod nim:)
Ale jak znam siebie, to tez duzo zacznę tam sadzić
Margo2-Gosiu Jutro zrobię fotkę tego miejsca z orzechem.Ale zapewniam nie jest ono ciekawe ani ładne

thuja whipcord

Normalnie nie mogę wytrzymać, teka zieleń mnie mierzi, muszę coś już zmieniać
I hibiskusy bylinowe i syryjskie pięknie kwitną.I dzięki nim i hortensjom sa kolorki w ogrodzie
Kupiłam ten humus, bo tyle o nim w ogrodniczych programach słyszałam.Na działce- Dębowym to jeszcze ta gleba , choć łąkowa ale już jest lepsza,Może dlatego,że przez lata już wyrobiona.
A ta w nowym ogrodzie, jest zbita, straszna.Tutaj cos posadzić, to trzeba bardzo namęczyć się ze szpadelkiem najpierw
Zobaczymy czy ją ten humus activ zmieni. Czytałam,że trzeba kilka razy stosować.Ale kupiłam duże - 20 l opakowanie.To powinno tak wystarczyć, na kilka razy
witch-Aguś Z tych ogrodowych hibiskusów to raczej herbatki nie będzie, nie nadaja się na to
Dorotko350 To bardzo smaczne i ładnie owocujące winogronka.Na razie podskubujemy co dojrzalsze owocki.
Mam ich dwie Winorośle- ciemne.A trzecia zielona.ale miała tylko kilka owocków.
Anna55-Anuś ; Maska-Marysiu Wielkie dzięki za te stronki o humusie.
Przeczytałam wszystko.W tym tygodniu zastosuję go.Potem na wiosnę ze 2 razy .
Zobaczymy co będzie,Czy poprawi ta marną glebę.
Nowy ogród teraz więcej pochłania czasu .coś dosadzam, plewię.ale na razie pomału , bo czasu mało,To wszystko w tak zwanym międzyczasie
Beaby-Beatko No to mnie ucieszyłaś tą wiadomością.To jednak cos rośnie pod orzechem. i to całkiem dużo .
Ja czytam u ciebie ,oj oj dużo pomieściłaś. mój jest też taki ogromny orzech
To mnie cieszy.Ten orzech to wielki z tyłu działki zajmuje prawie cała resztę.
Dziś zaczęłam dosadzać hostki pod nim:)
Ale jak znam siebie, to tez duzo zacznę tam sadzić
Margo2-Gosiu Jutro zrobię fotkę tego miejsca z orzechem.Ale zapewniam nie jest ono ciekawe ani ładne

thuja whipcord