Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Masz rację Marysiu :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,rozprawiacie o chorobach ogrodowych ,żeby wszyscy takie mieli to świat byłby lepszy ,ale tak na poważnie to ja też zwariowałam kupiłam w tym roku już tyle roślin,i jeszcze mają dojechać ,że chyba naprawdę rozum postradałam ,i teraz mam wszystko na raz wysyłki i sadzenie nie mówiąc o sprzątaniu ogrodu i tylko sie denerwuję ,że nie zdążę ,a dzisiaj przyszło zaproszenie na wystawę i pewnie jak zdrowie pozwoli to pojadę,ale jeszcze muszę przygotowac rośliny,nie jest to dobry czas z tym wiatrem ,bo rośliny strasznie więdną z owiania ,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Rany, jakiego masz ślicznego pierwiosnka ząbkowanego! Mój kolorek. ;:108

A u mnie był jeszcze 3 tygodnie temu, rósł sobie, a teraz znikł - są dwie możliwości, albo kury sąsiadki rozdrapały, albo owa jędza mi wyrwała. Zaginęły mi też w tym samym miejscu 3 miodunki i dwa żywokosty z ładnymi ozdobnymi listkami.

Mój M nie rozumie mojej choroby, nie rozumie, że ja nie mogę się skupić tylko na tym, co już mam, muszę kupić czasem to, co mi się strasznie podoba.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Co ja tu dodam o tej chorobie,jestem uzależniona i nie pokonam tego nałogu, czas na odwyk ale czy dam radę ;:145
Moje żurawki też zdrewniały, muszę je odnowić ;:108
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aga no!

Martusiu spokojnie nie wpadaj w panikę tylko pomalutku realizuj po kolei co najpilniejsze ;:215 Nowe rośliny to nie tylko posadzenie, ale i nowe grządki do wyplewienia ;:oj Nie masz jeszcze roślin przygotowanych na wystawę? pewnie już coś masz ;:108 przecież tam ludzie przyjdą specjalnie dla Ciebie :lol: Może ktoś Ci pomoże? Dobrego dnia i ściskam ;:196

Dario panowie tego nie rozumieją, mój M zakładał winnicę i wtedy kupował coraz to nowe sadzonki, a teraz przestał i jedynie czasem coś ze starych sprawdzonych rozmnoży ;:oj Zresztą zauważ ilu mamy panów na FO i żadem nie kupuje tak jak my :( Kury jak najbardziej mogły wydrapać ;:108 Kładź gałęzie na grządki gdzie masz kwiatki, tak robi moja sąsiadka jak puszcza kury.

Irenko eee tam odwyk...nie przesadzaj ;:306 i będziesz tylko siedziałam i patrzyła na to co masz a co z poprawianiem sobie humoru ;:168 U Ciebie też wyrosły w drzewka, a masz stosunkowo młode żurawki ;:224
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu uzależnienia ogrodowe też mi nie obce, właściwie rabaty mam zapełnione ale pod folią nasiałam jednorocznych a na targach ogrodniczych kupiłam nowe roślinki ;:223 Ale myślę .ze takie uzależnienie nie jest groźne. Gorzej mają wydający na inne używki.
Ja nie piję, nie palę hazardu nie uprawiam tylko upiększam otoczenie :;230 A pieniądze rzecz do nabycia raz się je ma raz nie. A odłożonych i tak do grobu nie zabiorę . :lol:
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ludzie zabijają się za pieniędzmi, żeby kupić nowe auto, nowy telewizor czy inny gadżet, a potem pewnie nie mają czasu tym się cieszyć. My kupujemy kolejną roślinę do kolekcji, chodzimy po ogrodzie szukając jej dobrego miejsca, potem dbamy, przesadzamy dzielimy i oczywiście rozpaczamy jak się nie przyjmie ...czyż to nie piękne ;:167 W moim tunelu też mnóstwo siewek, sadzonek a martwić się będę po 15 maja gdzie to posadzę ;:306
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu ja też miałam kilka takich żurawek. Obcięłam te kikuty, zanurzyłam w ukorzeniaczu i do doniczek. A mateczna roślina się zregeneruje od dołu.
Pierwiosnki śliczne. U mnie słabo rosną. Kupiłam Zuzi kilka do jej mini ogródeczka i szału nie ma.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Tak wiem , ze tak się dzieje ale całe życie niewiele miałam to po co mi teraz., głodna nie chodzę długów nie mam żyję spokojnie .
a siewek sporo jak co roku porozdaję i inni tez się ucieszą ;:7
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu pewnie pierwiosnki mają preferencje glebowe, ale może się rozrosną po lepszym ukorzenieniu?
No to dzisiaj biorę się za żurawki ;:215

Julciu to jesteś szczęśliwym człowiekiem, teraz szukać ludzi bez długów ze świeczką szukać ;:306 nawet ja na stare lata wpadłam, ale na krótko i przyrzekłam sobie że nigdy więcej ;:185
A jeszcze będziesz rozdawać ;:306
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Zakupoholizm roślinny to choroba, czy raczej zaraza, która opanowała całą Polskę :lol: Dzisiaj w odrodze do pracy stałam w korku, w związku z ... dniem tragowym. Tłumy ruszyły po zakup roślinek. Cześć osób już wracałą ze zdobyczami ;:108 .
Pozdrawiam Iwona
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

Jak tu ładnie :) ja mam też ogród pełen gruzu i śmieci, pozostałych po ekspresowej budowie kotłowni :wink: na kanalizację nie mam co liczyć ;:306 też hoduję kurki :heja które mi się psocą czasami, ale im wybaczam, bo jaja produkują pierwszorzędne ;:138
Pozdrawiam serdecznie i będę częstym gościem ;:108 :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Jedni wydają krocie na spa i siłownię, tracą tam mnóstwo czasu, a my mamy gratis siłownię i kąpiele słoneczne, tlenu pod dostatkiem i jeszcze z tego wysiłku naszego jest co do garnka włożyć, nie trzeba po zakurzonych bazarach latać i do wazonu co rusz coś świeżego się znajdzie i domową apteczkę można uzupełnić. Same korzyści z takiego uzależnienia.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Niemal darmowe SPA :wink: ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold