Jadziu, cóż Ci mogę powiedzieć, jak patrzę na różyczki w Waszych ogrodach, też mam ochotę mieć je u siebie. Pojemność jednak naszych rabat jest taka jak jest i trudno ją bez końca powiękaszaćJAKUCH pisze:Ależ masz obłędny widok u mnie mało na wyżynach i nizinach.Zastanawiam się dlaczego nie dałam się skusić na Francois ,ale już nie mam miejsca na tak potężna różę .U mnie Westerland w tej chwili zaczyna pokaz i z utęsknieniem czekam na kwiaty Klosterrose i Alpenfee. Rhapsody wciąż kwitnie pojedynczymi kwiatami.Dalej Daysy możesz nas nękać takimi widokami
![]()
Beatko moja róża jest po przejściach, trafiła do mojego ogrodu ładnych ponad 20 lat, nigdzie nie mogła znaleźć sobie miejsca, kilkakrotnie przesadzana z miejsca na miejsce. W końcu kilka lat temu przed budową domu, przesadziłam ją i Flammentanz w miejsce, które zjamuje aktualnie. Pozostawione same sobie, rosły jak chciały. Nie było czasu na zajmowanie się nimi. Kwitnąć zaczęła rok po wprowadzeniu się do domu, czyli godnie nas powitały i to obie naraz.beatris pisze:Daysy toja pomaranczowa juz mi skradla serduszko. Napisz cos o niej, wiem, ze to rambel i nie powtarza.
Jak dlugo ja masz i ile zajela miejsca w ogrodzie. Gdzioe ja ja wepcham
mati1999 pisze:Piękny Journawilleteraz rozumiem dlaczego tak go chwalisz
Masz rację Dorotko, że to wielkoludy, a w tym roku kwitły faktycznie przepięknie, szkoda tylko, że jest bardzo sucho i zrobiło się gorąco. Nie sprzyja to długiemu kwitnieniu tych delikatnych kwiatów.dorotka350 pisze:Daysy widok kwitnących Nevady i M Hilling![]()
![]()
![]()
Coś niesamowitego. U mnie niestety nie ma już miejsca na takie wielkoludy, ale popatrzę sobie na Twoje i nacieszę oczy![]()
Masz może zbliżenie samego kwiatu Francois Juranville? Czy ona zmienia barwę z morelowego na różowy?
Zakwitła właśnie moja pnąca nn i w pierwszej fazie jest łudząco podobna do Francois J Wrzuciłam u siebie zbliżenie kwiatu. Może mamy te same róże?
Annar13 pisze:Dzięki fotkom - Nevada i M. Hilling już są na mojej liście zakupowej!
Cudne!
Te zdjęcia są po to, by utwierdzić Was w podjęciu zakupowej decyzjiewka36jj pisze:Zdecydowanie przyłączam się do zachwytów dziewczyn. Nevada i M Hilling robią wrażenie. A że nie mam ani jednej ani drugiej, wpisuję ich nazwy do zeszytu, który czasami spełnia marzenia
Daysy, te zdjęcia to dla mnie tortura - nie mam absolutnie miejsca na takie różycedaysy pisze:Te zdjęcia są po to, by utwierdzić Was w podjęciu zakupowej decyzji![]()
Georginia pisze:Daysy,dasz zbliżenie samego kwiatka Francois, i pączka tak na pół rozwiniętego,śliczny układ płatków i ten kolorek.
Alu zbliżenia kwiatów Francois Juranville pokazywałam wcześniej Dorotce. Spójrz na zdjęcia wyżej, bo nie chcę powtarzać tych samych ujęć.Georginia pisze:Daysy ,tylko nie wiem czy to na pewno ta róża. http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 2838&tab=1