Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ja też jestem ciekawa , mam nadzieję że nie przegapię tym razem kolejnych kwiatów.
z tą studnią to rzeczywiście coś jest- u mnie jak widziałaś stoi na środku, jakby w przejściu, miałam coś z nią robić - kamieniami obmurować , ale za dużo tego kamienia bym miała w jednym miejscu , pod jednym drzewem , drugim i na środku ;:131
Przy niej też się odbywa życie towarzyskie- służy jako dodatkowy stół przy grilowaniu ;:306
Tak naprawdę to nie mam zupełnie pomysłu na nią, kwiatów w doniczkach też nie postawię(trzeba być na miejscu żeby podlewać) , obsadzić- też nie bardzo(cień, przejście) . U Ciebie powstał fajny kącik
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Celinko dziękuję ;:196
Lilijki zapowiadają się pięknie, już nie mogę doczekać się, kiedy inne odmiany zakwitną :lol:
Łodygi po kwitnieniu nie wyglądają atrakcyjnie, niestety. Bardzo kusi , żeby obciąć je wcześniej, ale jednak warto się powstrzymać :lol:

Dorotko bardzo jestem ciekawa co wymyślisz ze studnią :D U mnie nie było innej opcji, tylko stół . Tak mi najbardziej pasowało :D

Ogrodowe obrazy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Piękne kwiatowe obrazy ;:138 Hortensja pięknie się przebarwia.Jaka to odmiana?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też lubię na dobranoc nasycić oczy takimi widokami.
Piękne kompozycje, wszystko starannie dobrane z gustem....... ;:108
.......jest na co popatrzeć. :D
Sprawdż liliowce czy nie masz zdeformowanych pąków.
Jeśli tak to zrywaj i miażdż, nie wyrzucaj na kompost, bo w środku pewno będą larwy muchówek, które niszczą pąki. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu bardzo dziękuję ;:196
Niestety nie znam odmiany hortensji, ale to taka popularna, babcina, którą widuje się w wielu ogrodach :D Jest niezawodna w kwitnieniu :D

Grażynko dziękuję bardzo ;:196
Niestety sporo pąków musiałam oberwać.... wszystkie zostały zniszczone. Każdego dnia kontroluję, czy kolejne nie ulegają deformacji, ale na razie, na szczęście jest ok. Żałuję bardzo , że to paskudztwo pojawiło się, zapowiadało się bajeczne kwitnienie.... Tego robactwa przeróżnego jest coraz więcej :evil:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie już kwitną u Ciebie tawułki ;:oj Moje dopiero powolutku zaczynają. Niestety w poprzednim sezonie zapomniałam, że miałam dokupować kolejne odmiany :( Bardzo lubię je - są takie delikatne i skromne, ale jednocześnie eleganckie. Lilie to zupełnie inna bajka. Podoba mi się ta Italia. Miałam ciut podobną. Niestety miejsce wybrałam jej kiepskie i chyba została pożarta. Za to Brunello mam od ładnych kilku lat i jej kolor co roku mnie zaskakuje, powodując ból zębów ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aga widzę u Ciebie połacie pięknych tawułek. Powiedz jakie mają stanowisko? Ja też mam kilka sztuk posadzonych przy wschodniej ściance altany. Zrobiło się tam dość gęsto. Planuję je przesadzić na stanowisko gdzie jest cały dzień rozproszone słońce. Cieniowały by je powojniki. Sama nie wiem czy im nie zaszkodzę. :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś faktycznie tawułki ładnie już wystartowały i ja bardzo lubię te roślinki :D Mam jedną rabatkę do przerobienia. Rosną na niej światłolubne kwiaty, a zrobiło się cieniście. Więc pomyślałam, że posadzę tam tawułki z żurawkami :D
Mnie od pomarańczu zęby nie bolą :lol: bardzo lubię ten kolor :wink: :lol: A Brunello faktycznie z daleka przyciąga wzrok :D

Aniu tawułki najlepiej się czują w półcieniu, albo świetlistym cieniu pod drzewami. Muszą mieć sporo wilgoci, wtedy najpiękniej rosną i kwitną. Jeśli mają mokro, to i na słońcu są w stanie świetnie sobie poradzić :D Myślę, że na stanowisku o którym mówisz będzie im dobrze, tylko trzeba pamiętać o nawadnianiu :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dziękuję Aga za słowo. Tak chyba zrobię. Tym bardziej, że mam już tam trawy i żurawki, myślę że ładnie by się komponowało.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na pewno będzie ślicznie. Ja też łączę je z żurawkami i trawkami.... mam też z różami, na słońcu i tam sobie radzą, ale więcej podlewam :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Tawułki są śliczne, czy ja widziałam fioletową? Piękna. Hosta zakwitła różowymi kwiatkami. Czarodziejka z Ciebie :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

AGNESS pisze:Geniu ja w tym roku mam problem z liliowcami, pojawiła się muchówka, która składa jaja w pąkach i larwy je niszczą.... Musiałam całe mnóstwo pąków wyłamać, a byłoby takie piękne kwitnienie ;
Szkoda liliowców bardzo się boję że kiedyś i moje zaatakuje , nie wiedziałabym jak się tego pozbyć.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moje tawułki w tym roku w ogóle nie kwitną. Chyba mają za sucho. Niestety nie maiłam kiedy zadbać o podlewanie. A tak lubię ich kwiatostany.
Przepiękny masz kącik z ławkami. ;:173
Cały czas się zastanawiam, czy moja nn, to jednak nie Chipandale. Bardzo podobna, ale w tym roku trochę chora, więc nie mogę porównać, bo pędy jej się pokłądają i w ogóle wygląda nieciekawie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

AGNIESZKO i ja do Ciebie się dopchałam, zarośnieta jesteś przez ogród, że trudno sie przedżeć.Śliczna u Ciebie ta krwista tawułka - ja tez poszukuję miejsca dla moich, ale po spacerze w Twoim ogrodzie już u siebie znalazłam.
Czytam o liliowcach, że je ktoś pożera - o tym nie wiedzialam, jutro zaraz posprawdzam.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu moje tawułki mają po 30 lat i nie było sezonu w którym by nie kwitły, nigdy ich nie podlewam a nawożę raz na kilka lat jak sobie przypomnę :oops: ...ale ja mam stare odmiany a teraźniejsze mogą być inne ;:173 ... uważam je za rośliny całkowicie bezobsługowe... :)
Agnieszko , szkoda Twoich pąków liliowcowych bo mam w pamięci Twoje pokazy od lat ... ale zapewne coś tam zostanie do pokazywania ! Ja mam zaledwie kilka liliowców i szkodników na razie przynajmniej nie zauważyłam...Skojarzyłam sobie,że kwitnąca u mnie lilia to brunello ja już chyba tak namieszałam z moimi liliami,że ich nie nazwę ale wiem przynajmniej jakie nazwy miały moje lilie . Rozpoznać to chyba tylko niektóre potrafię ....SKS :oops: ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”