Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
Moniko trzeba szybko łapać aparat i cykać zdjęcia bo te widoki szybko się zmieniają niestety a naprawdę pięknie to wygląda.Uwielbiam robić zdjęcia a jeszcze bardziej je oglądać.Oglądam je codziennie w kółko i te letnie i te zimowe.
- beacia0088

- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale widoki .
Nie musisz używać samolotu , żeby robić zdjęcia z góry .
Karmnik przepiękny . 
- matt55

- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Widzę, że pogoda u Ciebie szaleje. Tak jak i u mnie.
Domek piękny
Domek piękny
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
- beacia0088

Koleszko Pawle dobrze,że mam możliwość zrobić zdjęcia z góry,wtedy widać całą moją działkę i ogród.
matt 55 oj szalej pogoda,ale dziś jest cudnie i oby już tak dalej.
Ja ,że ładna pogoda to załapałam wenę i posiałam w końcu trochę nasion bo już od dawna nosiłam się z tym zamiarem,ale ciągle coś no i nareszcie się wzięłam .Teraz zobaczymy czy coś z tego wyjdzie,czas pokaże.
Tu są moje nasionka wsiane(część)

To mój liliowiec z nasionka wsadzony do doniczki

A tu moje fuksje były w wodzie,ale puściły korzonki i poszły do ziemi ,z moich zimujących testuję szczepienie bo nigdy jeszcze tego nie próbowałam

I nowe nasionka i ostatnie bo ...

matt 55 oj szalej pogoda,ale dziś jest cudnie i oby już tak dalej.
Ja ,że ładna pogoda to załapałam wenę i posiałam w końcu trochę nasion bo już od dawna nosiłam się z tym zamiarem,ale ciągle coś no i nareszcie się wzięłam .Teraz zobaczymy czy coś z tego wyjdzie,czas pokaże.
Tu są moje nasionka wsiane(część)

To mój liliowiec z nasionka wsadzony do doniczki

A tu moje fuksje były w wodzie,ale puściły korzonki i poszły do ziemi ,z moich zimujących testuję szczepienie bo nigdy jeszcze tego nie próbowałam

I nowe nasionka i ostatnie bo ...

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko,czy Twój mąż ma jakąś pracownię stolarską?czy po prostu taka złota rączka ,ja też bym chciała taki piękny karmnik
,pozdrawiam 
- beacia0088

Nie Marto sam tak sobie robi ,nie ma stolarni jak jest dłużej w domu i ma czas to tak dłubie .Co mi pasuje bo zawsze coś mi wystruga,tylko szkoda,że tak rzadko jest w domu.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Beatko, widzę , że kupiłaś niezapominajkę, ja też ją kupiłam, ale ponoć kwitnie w roku następnym, a wiesz czy możę potem sama się wysiewa? Zastanawiam się czy jej nie posiać w miejscu po tulipanach niedaleko śliwki.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko
Widzę,że juz pełno masz wysiewów kwiatowych.
Ja tylko 2
I nasionka kupujesz i ja zaczynam.
Właśnie zobaczyłam zatrwian u ciebie i przypomniałaś mi ,że muszę i go sobie zakupić w końcu,chyba zacznę zapisywać co mi się zachciewa z nasiona itp,itd
Widzę,że juz pełno masz wysiewów kwiatowych.
I nasionka kupujesz i ja zaczynam.
Właśnie zobaczyłam zatrwian u ciebie i przypomniałaś mi ,że muszę i go sobie zakupić w końcu,chyba zacznę zapisywać co mi się zachciewa z nasiona itp,itd
Beatko
No to Cię zasypało
Piękna taczka i karmnik- to prawdziwa ptasia restauracja
Moje nasionka trafiły do lodówki bo wymagają stratyfikacji. Za miesiąc dopiero wysiew do doniczek. Ale pomidorki już siedzą w doniczkach na parapecie
Pozdrawiam cieplutko
No to Cię zasypało
Piękna taczka i karmnik- to prawdziwa ptasia restauracja
Moje nasionka trafiły do lodówki bo wymagają stratyfikacji. Za miesiąc dopiero wysiew do doniczek. Ale pomidorki już siedzą w doniczkach na parapecie
Pozdrawiam cieplutko
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Ale masz hektary w doniczkach
Bardzo mnie zainteresował ten liliowiec z nasionka, może wyjdzie jakiś ciekawy mieszaniec ?
Muszę poczytać o uprawie liliowców z nasion
Pozdrawiam Dorota
Muszę poczytać o uprawie liliowców z nasion
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- beacia0088

Rozana Marto kupiłam niezapominajkę ,ale powiem ci szczerze,że nie mam pojęcia czy ona w tym samym roku kwitnie ,ale sądząc po terminie siania to raczej nie.Ja ją wysieję w takim miejscu,gdzie będę pewna,że jej nie wyrwę albo wykoszę.Muszę pomyśleć o najlepszym dla niej miejscu.Po tym jak się przyjmie i zakwitnie powinna się sama wysiewać.
anabuko 1 Aniu wysiałam,ale po zeszłorocznym wysiewie to nie wiele mi wyszło.Mam nadzieję,że tym razem choć troszkę mi coś wyjdzie bo jak nie to będzie mój ostatni raz.Czas pokaże
Michasia 1 Żanka ja jak już parę razy wspominałam to średnio mam rękę do wysiewów,ale raz kozie ... Co ma być to będzie.Jak guzik z tego będzie to kupię gotowe już sadzonki i tyle.
Danio Dorotko ja tak przez przypadek znalazłam to nasionko i tak odruchowo wsadziłam do pierwszego lepszego kwiatka,który był pod ręką.Nie sądziłam,że coś zacznie z niego wychodzić.Teraz się okaże co z niego będzie,kwiaty tego nasiona były pomarańczowe. Będę wam co jakiś czas pokazywać i ocenimy .
anabuko 1 Aniu wysiałam,ale po zeszłorocznym wysiewie to nie wiele mi wyszło.Mam nadzieję,że tym razem choć troszkę mi coś wyjdzie bo jak nie to będzie mój ostatni raz.Czas pokaże
Michasia 1 Żanka ja jak już parę razy wspominałam to średnio mam rękę do wysiewów,ale raz kozie ... Co ma być to będzie.Jak guzik z tego będzie to kupię gotowe już sadzonki i tyle.
Danio Dorotko ja tak przez przypadek znalazłam to nasionko i tak odruchowo wsadziłam do pierwszego lepszego kwiatka,który był pod ręką.Nie sądziłam,że coś zacznie z niego wychodzić.Teraz się okaże co z niego będzie,kwiaty tego nasiona były pomarańczowe. Będę wam co jakiś czas pokazywać i ocenimy .
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Beatko Twój parapetowy ogródek robi wrażenie
Ja mało wysiewam jednorocznych a jeśli już to sieję w marcu, dni są wtedy dłuższe i coraz więcej słonka. Zawsze lepiej mi rosły roślinki wysiewane później. Ale każdy ma inne doświadczenia i warunki takich upraw. 
- beacia0088

anastazja B Beatko ja z tymi wysiewami to tak sobie czas zabijam bo mnie roznosi.Szczerze mówiąc to wolę kupić sadzonkę i wtedy mam pewność,że coś mam a te nasiona to co wyjdzie,to jak loteria.W zeszłym roku wysiałam jeszcze wcześniej bo bodajże już chyba początkiem stycznia i powiem szczerze,że troszkę kwiatuszków ku mojemu zdziwieniu wyszło.Na pewno dużo więcej nie wyszło niż wyszło,ale i tak byłam zadowolona z tego.Teraz też co wyjdzie to wyjdzie a co nie to kupię gotową sadzonkę i będzie 
Teraz mam w chłodniejszym miejscu ,ale za to dużo widniejszym niż poprzednio więc zobaczymy czy lepiej czy gorzej,człowiek na błędach się uczy.
Teraz mam w chłodniejszym miejscu ,ale za to dużo widniejszym niż poprzednio więc zobaczymy czy lepiej czy gorzej,człowiek na błędach się uczy.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja też już trochę wysiałam, bo też mnie nosi. Co wyjdzie to wyjdzie, a wiosną pojadę na targ i coś na pewno kupię co zobaczę ciekawego.
Ale też sama chciałam poeksperymentować.