Tropiki (triki)
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tropiki (triki)
Ładny ten pierwszy muśnięty różem
Zresztą masz masę obfitych kwitnień 
Pozdrawiam - Justyna
Piękna prezentacja Janeczko
Amarantowy śliczny, ilekroć widzę takiego w sklepie, kusi mnie, żeby zabrać go ze sobą, ale mam podobnego lamparcika z wąsikami więc to mnie powstrzymuje
Ten drugi zapewne wie, że tak bardzo Ci się nie podoba, dlatego chce Ci to wynagrodzić swoim kwitnieniem, żebyś przypadkiem nie zechciała go komuś oddać
Ma niesamowicie czerwoną warżkę, która mocno odbiega od koloru płatków
Reanimek kwitnie już prawie 4 miesiące
No widzisz Twój biały ma rekordową ilość korzeni, ale przynajmniej pięknie kwitnie, a mój się obija
Biały z amarantową warżką pięknie rozkrzewiony
Ten biały muśnięty różem najpiękniejszy
Amarantowy śliczny, ilekroć widzę takiego w sklepie, kusi mnie, żeby zabrać go ze sobą, ale mam podobnego lamparcika z wąsikami więc to mnie powstrzymuje
Ten drugi zapewne wie, że tak bardzo Ci się nie podoba, dlatego chce Ci to wynagrodzić swoim kwitnieniem, żebyś przypadkiem nie zechciała go komuś oddać
Reanimek kwitnie już prawie 4 miesiące
No widzisz Twój biały ma rekordową ilość korzeni, ale przynajmniej pięknie kwitnie, a mój się obija
Ten biały muśnięty różem najpiękniejszy
Pati, Alicjo, Justynko, Madziu - dzięki, moje storczyki też Wam dziękują
Przyrzekam, że to ostanie fotki dziś.
ZÓŁTASKI
1. Muśnięty różem ze mną jest 18 miesięcy. Zakwitł na jednym pędzie, tylko 6 kwiatkami. Paków już brak.

2. Taki brudasek... mam go niespełna dwa miesiące, kwitnienie marketowe

3. Golden beauty ma wielu zwolenników, ja też do nich należę

4. Żółta mini nadal ma 5 kwiatów. Może nigdy nie przekwitnie? A może ona sztuczna jest?

5. Ruda mini na koniec, też utrzymuje kwiatuszka.

Z aparatem przez najbliższy czas do storczyków nie podchodzę. Chyba, że zakwitnie biały w fioletowe kropeczki.
Mam nadzieje, że nie przesadziłam z ilością fotek
Oj tam, te 2 czy 3 stronki
To nie moja wina, że wszystkie (15 szt.) w tym samym czasie zechciały kwitnąć?
Przyrzekam, że to ostanie fotki dziś.
ZÓŁTASKI
1. Muśnięty różem ze mną jest 18 miesięcy. Zakwitł na jednym pędzie, tylko 6 kwiatkami. Paków już brak.

2. Taki brudasek... mam go niespełna dwa miesiące, kwitnienie marketowe

3. Golden beauty ma wielu zwolenników, ja też do nich należę

4. Żółta mini nadal ma 5 kwiatów. Może nigdy nie przekwitnie? A może ona sztuczna jest?

5. Ruda mini na koniec, też utrzymuje kwiatuszka.

Z aparatem przez najbliższy czas do storczyków nie podchodzę. Chyba, że zakwitnie biały w fioletowe kropeczki.
Mam nadzieje, że nie przesadziłam z ilością fotek
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Dufin

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
wreszcie nie muszę zazdrościć Ci tej rudej bo mam swoją
widzę, ze to co najlepsze, czyli żółtodzioby zostawiłaś na koniec
Jeszcze zatęsknisz za 15 storczykami kwitnącymi w tym samym czasie 
Mowilam ,ze tak bedzie ,ze wszystkie beda w tym samym czasie kwitly.Zoltki sa cudowne!!!! One i Amarantowe 
Kochana po to zakładamy wąteczki, żeby chwalić się swoimi kwitnieniami
Dla mnie to sama przyjemność oglądać tyle kwitnień na raz
Piękne żółtaski
Ja również tak zaglądam na te Golden Beauty i może w końcu się skuszę
Kaczuszka wyjątkowo pięknie Ci się trzyma
Może rzeczywiście jest sztuczna
Ruda ślicznotka
Również za nią zaglądam 
Piękne żółtaski
- marta325
- 1000p

- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Kwiaty cudne
Ja kocham wszystkie falki
Ale zdjecia to po prostu mistrzostwo

- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Przepiękne kwitnienia
, u mnie zero, za to u Ciebie można oglądać do woli

Pozdrawiam - Justyna
-
Darka89
jeden dzień nieobecności, a tu taka fotorelacja
Przepiękne masz storczyki
ja kocham wszystkie żółcie
chociaż te muśnięte różem też podbiły moje serducho

Przepiękne masz storczyki
ja kocham wszystkie żółcie
Janeczko co za podsumowanie
Kaczucha ciągle w formie widzę
A mam pytanko przy okazji:
Jak u Ciebie z długością kwitnienia Amarantowego? Ten mój coś już dwa kwiaty zrzuca, stanowczo za szybko (chociaż myślę, że to te upały +otwarte okna w nocy
)
A mam pytanko przy okazji:
Jak u Ciebie z długością kwitnienia Amarantowego? Ten mój coś już dwa kwiaty zrzuca, stanowczo za szybko (chociaż myślę, że to te upały +otwarte okna w nocy
Kochani, kilka słówek mam dla Was.
Jedno wielkie dziękuję.
Tomek, amarantowy w terminarzu:
29 kwietnia br - zauważyłam pędzik
08 lipca - rozwinął pierwszy kwiatek,
obecnie - rozwinął już wszystkie pąki
Zauważ, że jest to moje kwitnienie. Został przeniesiony wprawdzie tuż po wypuszczeniu pędu z okna wschodniego na zachodnie ( inny pokój), ale w fazie niewielkiego wzrostu pędu. Twój (Mamuśki) jednak zakupiony z kwiatkami. Pewnie kwestia aklimatyzacji.
Grzebiąc dalej w statystykach:
zakupiony w ubiegłym roku rozkwitnięty, miał jeszcze tylko dwa pąki. Kwitł dokładnie 2 miesiące.
Po upływie kolejnych dwóch miesięcy, przedłużył pęd i kwitł znów dwa miesiące. Mam nadzieję, że pomogłam zrozumieć.
Daria, dziękuję. Cieszę się, że moje phal się podobają. Kiedy jednak porównam "holenderskie" parapety - Loli, Marty i Alicji - no cóż dodać, byłaś w tych wątkach, widziałaś..
I Ty miłośniczką żółtych? Żółte są piękne, ale niestety jaśnieją z czasem. I nie jest to tylko moje spostrzeżenie.
Justynko, oglądaj do woli.
Jakie zero - a wczorajszy upominek od M.?
Marta, fotki robione zwykłym kompaktem. Marzy mi się coś "lepszego". Ale... najpierw leki i rehabilitacja, potem opłaty, potem storczyki, a potem... już tylko podszewka w portfelu
Madziu, żółta mini (kaczuszka) jest wyjątkowa. Trafił mi się kosmiczny egzemplarz
Choć to niemożliwe, to chciałabym, żeby nigdy nie przekwitła.
Golden beauty nigdy u mnie nie kwitł zbyt obficie, ok. 7 kwiatków, ale jego niesamowity kolor sprawia, że ze wszystkich żółtych prezentuje się najciekawiej. Mam jeszcze jednego storczyka o cytrynowych kwiatach i czerwonej warżce, ale zbiesił się i dotychczas nie wydał pędzika.
Ruda mini wygląda jakby chciała przedłużyć pędy, u innych również jak widzę. Ale jak się okazuje, tylko tak czaruje...
Kasiu, no fajnie się złożyło, że kwitną teraz. Stojąc na oknie wyglądają jak w witrynie kwiaciarni
Ale nie koniec kwitnień jeszcze. Bo co prawda wyżej prezentowane zaraz przekwitną, jednak trzy już tuż, tuż, i kolejne trzy zapączkowane. A może jeszcze brassia i oncidium?
Aniu, też masz Rudą, wiem i cieszę się. Może kolejny Klubik , tym razem - miłośników Rudej?

Jedno wielkie dziękuję.
Tomek, amarantowy w terminarzu:
29 kwietnia br - zauważyłam pędzik
08 lipca - rozwinął pierwszy kwiatek,
obecnie - rozwinął już wszystkie pąki
Zauważ, że jest to moje kwitnienie. Został przeniesiony wprawdzie tuż po wypuszczeniu pędu z okna wschodniego na zachodnie ( inny pokój), ale w fazie niewielkiego wzrostu pędu. Twój (Mamuśki) jednak zakupiony z kwiatkami. Pewnie kwestia aklimatyzacji.
Grzebiąc dalej w statystykach:
Po upływie kolejnych dwóch miesięcy, przedłużył pęd i kwitł znów dwa miesiące. Mam nadzieję, że pomogłam zrozumieć.
Daria, dziękuję. Cieszę się, że moje phal się podobają. Kiedy jednak porównam "holenderskie" parapety - Loli, Marty i Alicji - no cóż dodać, byłaś w tych wątkach, widziałaś..
I Ty miłośniczką żółtych? Żółte są piękne, ale niestety jaśnieją z czasem. I nie jest to tylko moje spostrzeżenie.
Justynko, oglądaj do woli.
Jakie zero - a wczorajszy upominek od M.?
Marta, fotki robione zwykłym kompaktem. Marzy mi się coś "lepszego". Ale... najpierw leki i rehabilitacja, potem opłaty, potem storczyki, a potem... już tylko podszewka w portfelu
Madziu, żółta mini (kaczuszka) jest wyjątkowa. Trafił mi się kosmiczny egzemplarz
Golden beauty nigdy u mnie nie kwitł zbyt obficie, ok. 7 kwiatków, ale jego niesamowity kolor sprawia, że ze wszystkich żółtych prezentuje się najciekawiej. Mam jeszcze jednego storczyka o cytrynowych kwiatach i czerwonej warżce, ale zbiesił się i dotychczas nie wydał pędzika.
Ruda mini wygląda jakby chciała przedłużyć pędy, u innych również jak widzę. Ale jak się okazuje, tylko tak czaruje...
Kasiu, no fajnie się złożyło, że kwitną teraz. Stojąc na oknie wyglądają jak w witrynie kwiaciarni
Aniu, też masz Rudą, wiem i cieszę się. Może kolejny Klubik , tym razem - miłośników Rudej?
Jest wyjście. Idę do marketu i kupuję paletkę, dwieDufin pisze:Jeszcze zatęsknisz za 15 storczykami kwitnącymi w tym samym czasie
Z pozdrowieniami - Janka
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
-
Darka89
gianna pisze:Kochani, kilka słówek mam dla Was.
Jedno wielkie dziękuję.
Janeczko nie ma co porównywać się do parapetów " holenderskich ", bo nigdy Ich nie dogonimy
Twoje są bardzo bogate i kolorowe
Żółte uwielbiam, nawet moja Mama
Co do blaknięcia - owszem, mam cytrynka i najstarsze kwiatki już mu blakną. Chociaż i tak jest piękny
Kama dziękuję
Powrotu do zdrowia życzę
A przy okazji kup sobie jakieś szelki, co by się przypiąć do tej Twojej kobyłki

Co prawda, to prawda ...Darka89 pisze:
Janeczko nie ma co porównywać się do parapetów " holenderskich ", bo nigdy Ich nie dogonimy![]()
![]()
Z pozdrowieniami - Janka
Przepiekne zdjecia ;) To oczywiscie zasluga jeszcze piekniejszych modeli
Mam wiekszego brata tej Twojej zoltej mini
Przepiekna jest tez i ruda