Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Różo, Sarunia ma się świetnie - bardzo radosny z niej piesek!
Ewo, The Prince jest wspaniała! Uwielbiam róże o tej barwie ;:167 Sama zamówiłam tylko kilka róż, ponieważ dobijam do 70-80 i taka ilość w zupełności mi wystarczy. A więc będą to:

Pashmina ;:167
White Leonardo da Vinci
Young Lycidas
Cardinal Hume
Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose

EDIT: zupełnie zapomniałam o Lavender Ice i Charming Piano!

Robaczku, ja już miejsca na pnącza przy pergoli czy trejażu nie mam... mogę je tylko puszczać po ogrodzeniu...
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bialego Leosia jestem przeokropnie ciekawa ;:65 jak bedzie sie mnie podobal, to zaklepuje sobie patyczaki po przyszlorocznym wiosennym cieciu - jezeli pozwolisz? no chyba ze bedzie sie mnie podobal i gdzies go dorwe na wyjezdzie :wink:
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Aga, widzę, że zamówiłyśmy bardzo podobny zestaw różany...tzn. u mnie zamówione jesienią m.in.The Prince, Cardinal Hume, Stephanie Baronin zu Guttenberg, a teraz Pashmina :D
Białego Leonarda muszę zaraz sobie obejrzeć - różowy i czerwony to jedne z moich najzdrowszych i najlepiej kwitnących róż, co dobrze rokuje białaskowi :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Nie mam tylko Cardinala Hume ,pozostałe posadzone na jesieni siedzą w kopcach.Jak myślę o nich to mi ciśnienie skacze z radości.
x-ag-a
---

Post »

gajowa pisze:Aga, widzę, że zamówiłyśmy bardzo podobny zestaw różany...tzn. u mnie zamówione jesienią m.in.The Prince, Cardinal Hume, Stephanie Baronin zu Guttenberg, a teraz Pashmina :D
Białego Leonarda muszę zaraz sobie obejrzeć - różowy i czerwony to jedne z moich najzdrowszych i najlepiej kwitnących róż, co dobrze rokuje białaskowi :)
Ewa, ja to samo mogę napisać o Leosiach - czerwonym i różowym... czewony jest zjawiskowy, jeśli chodzi o rozetkę. Cud-miód ;:167 Jestem okropnie ciekawa każdej z róż, które zamówiłam (Ty będziesz miała w dodatku The Prince - czy czytałaś, że bywa chorowity? Bo mnie się kiedyś to o uszy obiło...), oczywiście czekając z nieprzytomnymi emocjami na Pashminę sztuk dwie :)
Julek, patyki białego Leosia oczywiście dostaniesz - udało Ci się kiedyś w ten sposób ukorzenić różę?
Ewa, ja Cię proszę o opublikowanie Twojej różanej listy posiadanych już królewien :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Aga wiem że Książe chorowity ale to miłość, a na miłość nic się nie poradzi
x-ag-a
---

Post »

Ależ doskonale Cię rozumiem! Sama kilku różycom wybaczam to i owo :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

No i tak trzymać.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

na razie mam jeden sukces tfu-tfu z 8 jakie wsadzilam :;230 ale nie jest zle jak na poczatek, tym bardziej, ze w calkiem nieodpowiednim czasie patyczaki wsadzalam tz na jesieni. Wiosenne podobno lepiej sie ukorzeniaja jak je do gruntu ciachnac. No i tez moje zapominalstwo gra w tym role tz w sukcesach ukorzeniania, bo czesto mi przeschlo :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aguś już nie mogę się doczekać tego Twojego ogrodu kwitnącego na wiosnę ;:224 Słyszałam dzisiaj, że pierwszy bocian przyleciał do Polski więc wiosenka tuż, tuż ;:138 Buźka ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
x-ag-a
---

Post »

Grażko, oj, te nasze ogrody niedługo się obudzą, a my wraz z nimi... będzie się działo! :) Pierwszy bocian, powiadasz? Chyba go wczoraj nawet w tv pokazywali - ewidentna oznaka wiosenki :)
Julek, wsadzasz patyk w ukorzeniacz i do ziemi?
Ewa, tak trzymamy :)
x-ag-a
---

Post »

Chciałam Wam pokazać, jak przed wprowadzeniem się do naszego domu, wyglądał taras w blokowym mieszkaniu - bo taki kilkuletni epizod w moim życiu był... zaczątki hopla widoczne gołym okiem!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...a to nasza działka po zakupie:
Obrazek

...a tak wygląda teraz:
Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

No no...widać pewną różnice Aga... ;:224 muszę przyznać ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Te zdjęcia to "nic nowego" :lol: :lol: - bo piękny i zadbany w każdym calu jak Twój ogród ;:167 ;:167 Ja w bloku nie miałam nic bo w ogóle nie czułam klimatu ;:185 Postępy w ogrodzie ogromne i pracy również włożony ogrom ;:180 ;:180 ;:180
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - czy Ty szukałaś nasion lobelii innej niż niebieska? Coś mi się tak po pamięci kołacze... Bo widziałam dziś w casto nasiona różowej (z PNOSu).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”