Wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród

Post »

Jurku rojnik to dar od Stokrotki_polnej spodobał mi się. Ja do tej pory wzbraniałam się przed skalniakiem tak jak przed tujami i innymi iglakami. Ale u nas mnóstwo kamieni, co kopię to wydobywam i zaczęłam je układać no i wyszło alpinarium. Nawet jakieś skalniaki zakupiłam co jest absolutną niekonsekwencją z mojej strony. Jaskółki do nas nie doleciały.

Anulko dobrze że jesteś to u mnie pierwsze niezapominajka i musiałam Ci ją fotnąć. Czajnik wygrzebałam ze stosu innych!
czego Ty na Wawel nie możesz się doczołgać, on taki coraz śliczniejszy. My ze wsi lubimy na Wawel duma nas rozpiera !
Ciekawa jestem czy Bona gotowała coś z pokrzywy?
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może ucierała na pesto :;230 No bo dlaczegóż by nie... takie pikantne, powiększające usta ;:196
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaglądam na poranną kawkę. Muszę się przyznać, ze po maratonie z tujami, mam szpadlowstręt, a tu dziś dotaję sms, że kurier przywiezie mi roślinki kupione "U Magdy"-sklep. Razem 23 szt, no i znów dłki przyjdzi mi kopać. Żeby było "ciekawiej", to chwasty juz porosły prawie w pas i zani skończę sadzenie to juz pielenie mnie czeka. Chyba z motyką na wiatr się porwałam. A dom zapuszczony...słów brak.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ja się wczoraj porwałem na nowy ugór.Wywaliłem chyba z dziesięć wiader chwastów.Dzisiaj nie skończę bo za mokro.Ja rojników mam chyba ok setki i wystarczy.Jak się rozrosną to .......Skończyłem legendę.
Jeżeli chodzi o bociany to w Moich górkach są tylko czarne.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anu to botoks?

Marzenko ogrodniczki już tak mają - dobrze że nie widzisz mojego domu tylko ogródek . Na razie siedzisz w pracy i nie myśl o szpadlu odpoczywaj od tego! Jak już wsadzisz te roślinki i wyplewisz (z grubsza) chwasty to wiesz jak będzie pięknie!

Jurku a co będzie w miejscu ugoru ?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dziwnie to zabrzmi, ale ja ostatnio odpoczywam w pracy... Mam czas na net i na kawkę, a w domu to ciągle coś robię, jak nie w pole idę, to udaję, że sprzątam w domu.
Marysiu, dziękuję ślicznie za otuchę, bo już myślałam o sobie najgorsze rzeczy.

A dziś znów jadę do mamy Niani Patryka po ogródkowe dary. Tym razem wyposażona w skrzyneczki po owocach i foliowe torby, Karteczki też wezmę i będę pisać co dostaję, bo ostatnio 3/4 na czuja sadziłam, bo wydawało mi się, że wszystko spamiętam. Jej dużo wymarzło, ma ciężką gliniastą ziemię.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

No a ja właśnie dzisiaj zobaczyłam mój "dom" ;:oj To jest jakiś horror! Na modraszkowej bajzel, w chacie bajzel... Nawet nie wiadomo, od czego zacząć, toteż siedzę na FO, tyłem odwrócona do krainy chaosu :;230
Maśku - botoks nie botoks, jak sobie poczytam, co te baby w przeszłości wyczyniały, by piękną być, to my się schować możemy :;230 Te czarne zęby i inne cuda... nie mówiąc o policzkach skąpanych w buraczanym soku :oops: joh joh
A w kwestii sadzenia to i ja mogę pomarudzić, bo Tat nie kupuje na sztuki tylko dziesiątki. Pojechaliśmy po dwadzieścia ligustrów, żeby zakończyć sprawę żywopłotu i pani mu powiedziała "no przecież wykupił pan wszystko ostatnio!" :;230 następna dostawa jesienią

Ostatnio poszło jakoś ze dwadzieścia świerków, brzózek chyba dziesięć, tyle samo berberysów, bagatelka pięć aronii i na dokładkę pęcherznice cztery. A jeszcze po drodze chciał o szkółkę zahaczyć, bo coś mu się zdawało, że za mało... to jest istny szał! :lol: Ja tam z moimi kwiatuchami się schować mogę!
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W miejsce ugoru będzie taki babciny ogródek.Kilka gatunków słoneczników, malwy ,ostróżki, dynia ozdobna , groszek, maciejka i takie tam kwitnące
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko jak piszesz o roślinkach to widzę błysk w Twoich oczach rób to co Ci przynosi radość a bałagan kto o tym będzie kiedyś pamiętał , że kąty Ci się świeciły od czystości.

Anuś uwielbiam Twego tatę !
Ligustry może Ci podesłać patyków, wystarczy powsadzać w ziemię i wyrosną.

Jurku i nagietki proszę posiej ja w tym roku nakupiłam nasion i różniste będę siać , a i nasturcja łubin - wiesz kop dalej więcej ugoru będzie potrzebne hi hi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Ja też uwielbiam mojego Tata ;:138
A z patyków ligustrowych wtykanych zrobione jest 90% żywopłotu, w ub. roku na wiosnę je wtykał i rosną :shock: Ale teraz postanowił troszkę podgonić, wtedy kiedy sadziliśmy tych 80 sadzonek to już w zasadzie była "końcóweczka":) a i tak zabrakło... Stwierdził, że nie będzie się "patyczkował", skoro 3Xwiększe sadzonki są za 30groszy, w sumie mu się nie dziwię...
Ta nasza szkółka ma ceny iście rajskie, stąd te hurtowe tatinkowe zakupy :D
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Śliczny ten Twój wiejski ogród ;p
widzę że powoli budzi się do życia po zimie!
Zapraszam do mnie ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, zgadza się, że o roślinkach mogę cały czas nawijać. W sumie zaraziła mnie tym moja kuzynka z Gdańska. Wcześniej przysyłała mi zdjęcia swoich kwiatuszków, a rok temu u niej bylismy w wakacje i ...stało się. wzięłam się za swój majątek ziemski ;-).
No i znów coś nowego wiem, że te moje krzaczki wzdłuż siatki to ligustr :-). Znalazłam takie krzaczki w lesie na kupie śmieci. pojechałam tam ze szpadelkiem (mój wierny przyjaciel ostanio) 2 lata temu i porozdzielałam, posadzaiłam i rośnie :-). Teraz nawet wiem co to jest. Mam ligustrowy kawałek żywopłotu, jakieś 20-30m.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyszedłem aby kontynuować pracę przy tym ugorze.Ledwo wbiłem szpadel, a tu sypnęło z nie ba gradem sypnęło.O właśnie błysnęło , chyba idzie burza.Lubin i nasturcję posiałem kilka lat temu w innym miejscu.Ta nasturcja sama Mi wschodzi.W ty roku posiałem dwie odmiany karłowatej i wilca przy plocie.Nagietek kwitl MI w zeszlym roku. Co ja tam jeszcze mam?Jeżówkę, dynie ozdobną, języczke,miecznice,smagliczkę, mak,rezedę, szarlat,len , jakieś trawy i jeszcze dodatkowo mruczącego Pażdziocha na kolanach.

Pytasz kto widział Moje rojniki.Odpowiadam - Liczyrzepa :heja :heja
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

pratellina Gosiu dziękuję za wizytę i już biegną do Ciebie

Marzenko mamy wiele pięknych rzeczy w sobie ważne żeby je miał kto obudzić ! ale się zrobiło filozoficznie

Jurku Liczyrzepa ? o Ty ! a chabry ?
wszechobecne mlecze i stokrotki wolę te drugie !
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

tańczące z wiatrem bo wieje u mnie nieźle
Obrazek

Uploaded with ImageShack.usdumna Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.usędą czereśnie Obrazek

Uploaded with ImageShack.us a to za surowce wtórne Obrazek

Uploaded with ImageShack.us i może się uda spróbować pierwszych moreli Obrazek

Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

No to wiosna na całego!! ;:138 Imponujące masz te narcyzowe pola, naprawdę! Bez stokrotek i "mleczy" ogród byłby niekompletny :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”