Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Danusiu :wit
Sadzonki ogromniaste, a cena wręcz przeciwnie. Zajrzyj tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 50&start=0
Moja A. kosztowała 5X tyle ;:223 , to niech teraz wygląda na to :;230 . Nie wiedziałam w ubiegłym roku, ze można taniej, u nas nie było. marudziłam, pokazywałam. I M kupił, gdy znalazł ;:167 .
Posiedź, odpocznij. Przejrzyj oferty forumkowe. Zainspirują cię. Fajne roślinki też Zamówiłam u Oliwki. Kupowałam u niej już wiosną. Ma naprawdę cudeńka.
Wątku o pogodzie, w trosce o swój system nerwowy, nie będę rozwijała :twisted:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Francesco, ja kupiłam od lokalnego sprzedawcy. Pani zaczyna się wyrabiać, tzn. szuka roślinnych nowinek i ciekawostek innych niż mają wszyscy. Ten pochodzi z produkcji sygnowanej przez Polskich Szkółkarzy. I wygląda naprawdę bardzo zdrowo. Kosztował 20 zł, czyli chyba normalnie, bo tak do 30 widziałam różne clemki. I tez liczę na to, ze szybko urośnie. W metryczce ma do 1m.

Ewo, u mnie na razie szkodliwego wpływu orzecha nie zauważyłam. W bliskim sąsiedztwie jeszcze trochę innych roślin, m. in. żywopłot z berberysa. Ale liście wygrabiam regularnie i w okresach suszy wrażliwsze rośliny podlewałam.
Niestety na działce sporo drzew i wiele roślin w ich bliskim sąsiedztwie musi rosnąć, bo gdzie indziej nie ma miejsca. Na razie nie jest źle.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Justynko, ja ten powojnik widziałam w pobliskim ogrodniczym. Kosztował 18 złotych, więc chyba niedużo :).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne roślinki-dorodne okazy ;:138-wypięknieją jeszcze wśród Twoich ogródkowych okazów. Moje ostróżki niestety po obfitych opadach trafił szlag, a teraz walczę o hortensję, bo marnieje w oczach mimo oprysków ;:99 . Niestety jeszcze jestem na etapie, że trzesę się nad każdą roślinką :;230. W piątek od zaprzyjaźnionej pani (zapalonej ogrodniczki) mam dostać zawilce różowe i w tyże samym kolorze peonię-już doczekać się nie mogę :tan
Miłego sadzenia życzę :uszy
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Francesco czyli już stanął na twojej drodze :wink: Cena wydaje się korzystna ;:108
A cóż cię powstrzymuje, przed nabyciem tego cuda :?:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo mam nadzieję, ze nabytkom będzie u mnie dobrze, Stasia je rozpieszczała ;:108
Co to znaczy, ze trafił je szlag :?: Już kończą przekwitanie, więc jeśli nie chcesz mieć nasionek to obetnij przekwitłe kwiatostany, może dadzą radę jeszcze powtórzyć kwitnienie. Jeśli zostawisz nasionka się rozsieją i masz szanse na nowe siewki ;:108 Ja zostawiłam nasionka. Chcę, żeby ostróżki tworzyły wysokie i smukłe kępy.
Co to za hortensja i co jej dolega? One deszcz lubią, raczej susza groźniejsza. Jakie objawy tego marnienia? Może znawcy hortensjowi zaradzą? Sprawdzałaś w dziale hortensje?
Sierpień to podobno najlepszy czas na peonie. Moje też idą do podziału i wymianki. Nabędę różową późniejszą, a mam bordową wczesną. Pamiętaj, aby jej za głęboko nie posadzić, bo nie będzie kwitła. Tak twierdzą znawcy i się sprawdza ;:108 .
Zawilce piękne i bezproblemowe ładnie przyrastają. U mnie rosną w półcieniu.
Każdy początkujący i nie tylko dba, aby mu jego pięknoty rosły zdrowo i dorodnie ;:108
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Justynko, wpadam na kawkę do Twojego ogródka ;:65 . Słyszę o peoniach... Ja mam dwie, posadzone rok temu wiosną, i żadna nie chce kwitnąć. Siedzą płytko i nic :( Przemyśliwam nad kupnem nowych, ale kiedy widzę ceny (taka "lepsza" kosztuje nawet $54), to robi mi się słabo... Poczekam na przeceny...
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, temat peoni wywołała Magda. I dobrze, bo przypomniała mi, ze powinnam moją przygotować na wykopki. Mokro, więc czas idealny.
Czytałam, ze one nie lubią zmian i w jednym miejscu mogą rosnąc nawet 20 lat.
Zaobserwowałam, ze moja ( jedyna zresztą) rośnie od strony północno-wschodniej na dobrej i wilgotnej glebie i kwitnie co roku.
Nie wiem, jaki jest przelicznik i odnośnik cenowy :oops: , ale skoro to dla ciebie sporo, to może warto poczekać na jesienne obniżki. I mieć nadzieję, że posadzone w ubiegłym roku zaaklimatyzują się ;:196 i w przyszłym roku zakwitną.

Na kawkę zapraszam o każdej porze, ale dzisiaj w domu, bo pogoda nie sprzyja :twisted:
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Piękne roślinki od Stasi zakupiłaś Justysiu, ja dziś właśnie zaczęłam przesadzanie piwonii. Moje bordowe były posadzone kilka lat temu, ale przez pierwsze dwa lata też nie kwitły wcale, więc nie ma się co śpieszyć z ich wykopywaniem Działeczko, daj im czas na wrośnięcie w nowe miejsce, bo nie lubią przesadzania :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewko, nie mogę się nachwalić tych Stasinych zakupów ;:180 i żałuję, ze nie zamówiłam jeszcze kilku roślinek. No ale...
Kwiaty i ogród uczą cierpliwości ;:108 Myślę, ze Asia doczeka się pięknych i pachnących kwiatów peonii ;:108
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

I od razu przeglądnęłam sobie ten Stasiny wątek. Może kiedyś i ja skorzystam :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chodziłam zachwycona kilka wieczorów po jej działeczce-oazie. Ależ ma powojników i jakie dorodne ;:108
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ale paczka roślinek, no ja właśnie poszłam zobaczyć do wątku Stasi i........wpadłam jak śliwka w kompot...........nie wytrzymałam i zamówiłam tylko 2 roślinki........ :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Kochana przejrzałam oferte Stasi genialne ma roślinki ,ale mam problem czy mozna pisać tylko na pv ,bo nie mam funkcji' odpowiedz' a jakoś forumki sie tam wpisują :roll: Wiem ze to głupie ,ale nie wiem jak to robią :oops: Pomocy!!!
marzenia się spełniają! Dana
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

można pisać na PW bo ja tak właśnie do Stasi napisałam, a czemu nie można pisać normalnie w wątku......pojęcia nie mam bo ja też nie mogłam i nie wiem czemu - dziwne :roll: :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”