Pasja
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pasja
Kasiu, fajnie, że zgłosiłaś zdjęcia do kalendarza, przyjemnie się je ogląda 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie iglaki masz do gory, to moze takiego iglaka wisielca - pendula czy jak to tam sie nazywa, jak ma Agus?
Decis albo cos kolo tego, Karate - tez sprawdz.
Decis albo cos kolo tego, Karate - tez sprawdz.
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agato-Su dziękuję
Agu podpowiedz jakie wymagania mają himalajki, ta rosłaby na górce, więc zalanie raczej jej nie grozi , natomiast gleba dookoła ciężka. W okolicy widziałam kilka podupadających, ale może stały w wodzie?
Co do żyjątek słyszałam o pryskaniu olejem mineralnym czy czymś takim , a mało wiem na ten temat, muszę pogrzebać na forum głębiej . Czy znasz może szkółkę w woli Mrokowskiej jakoś na k.. ciekawe czy mają duże drzewa, wydaje się,że tak.
Jule pendule też mam na uwadze, czuję,że ciężko będzie zdecydować. O decisie sporo słyszałam, pewnie spróbuję.Dzięki.
Agu podpowiedz jakie wymagania mają himalajki, ta rosłaby na górce, więc zalanie raczej jej nie grozi , natomiast gleba dookoła ciężka. W okolicy widziałam kilka podupadających, ale może stały w wodzie?
Co do żyjątek słyszałam o pryskaniu olejem mineralnym czy czymś takim , a mało wiem na ten temat, muszę pogrzebać na forum głębiej . Czy znasz może szkółkę w woli Mrokowskiej jakoś na k.. ciekawe czy mają duże drzewa, wydaje się,że tak.
Jule pendule też mam na uwadze, czuję,że ciężko będzie zdecydować. O decisie sporo słyszałam, pewnie spróbuję.Dzięki.
Kasiu, chyba kołacze mi się po głowie nazwa szkółki Kordus, czy coś w tym stylu... jeśli to to miejsce, to niedaleko mnie, ale nigdy tam nie byłam... myślę, że po większe drzewka warto się wybrać w okolice Skierniewic, czyli np na wiosenny kiermasz do Nowego Dworu... tamtejsze ceny są dużo atrakcyjniejsze niż te podwarszawskie...
Himalajki czują się dobrze w miejscach raczej słonecznych i osłoniętych - młode mogą przemarzać, i ja swoje maluchy przez dwa lata okręcałam... teraz są już mojego wzrostu i zimy im nie straszne... dobrze byłoby, żeby gdybyś się zdecydowała, nie stała u Ciebie w wodzie - te choroby grzybowe...
Jula, masz na myśli może moje omoriki?
Himalajki czują się dobrze w miejscach raczej słonecznych i osłoniętych - młode mogą przemarzać, i ja swoje maluchy przez dwa lata okręcałam... teraz są już mojego wzrostu i zimy im nie straszne... dobrze byłoby, żeby gdybyś się zdecydowała, nie stała u Ciebie w wodzie - te choroby grzybowe...
Jula, masz na myśli może moje omoriki?
- magenta

- Kontakt:
Tak Agu, kordus , ja zawsze mylę z krokusem
Drzewo chciałabym co najmniej 2,5 metrowe więc jak je przytachać ze Skierniewic? Tym się martwię....Miejsce ma słoneczne i częściowo osłonięte.
Anetto miło mi Cię gościć u siebie, zapraszam częściej
To prawda,że kot jest dość urodziwy
Niestety z charakterkiem 
A jak ta szkółka się nazywa w Skierniewicach? ma stronę?
Anetto miło mi Cię gościć u siebie, zapraszam częściej
To prawda,że kot jest dość urodziwy
A jak ta szkółka się nazywa w Skierniewicach? ma stronę?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nie mam pojecia jak to sie nazywa ale to jest to-to co wyglada jak ten pies caly w dredach - no piekne jest.aguniada pisze:Jula, masz na myśli może moje omoriki?
- magenta

- Kontakt:
To wasza sprawka miskantowicze
, i jeżotki jeszcze będę musiała szukać
Już odszukałam nazwę tego iglaka "świerk pospolity pendula major". Niezły jest
U nas coraz zimniej brr, chociaż słonecznie. Dzisiaj sprzątałam taras i uprzątnęłam dwie skrzynki tarasowe, a ziemią z nich zasiliłam kompost i derenia białego
Niestety mam jeszcze 5 takich skrzynek, w których wciąż nieprzerwanie kocanka święci triumfy
i żal mi je jeszcze usuwać. Pewnie niektóre chabazie usunę wiosną.
A to kilka fotek z wczoraj

Uploaded with ImageShack.us

chochołek na różę elfe, nie wiem , czy już okrywać? Chyba nie pora...

i kocur który coraz mniej chętnie mi towarzyszy

Już odszukałam nazwę tego iglaka "świerk pospolity pendula major". Niezły jest
U nas coraz zimniej brr, chociaż słonecznie. Dzisiaj sprzątałam taras i uprzątnęłam dwie skrzynki tarasowe, a ziemią z nich zasiliłam kompost i derenia białego
A to kilka fotek z wczoraj

chochołek na różę elfe, nie wiem , czy już okrywać? Chyba nie pora...

i kocur który coraz mniej chętnie mi towarzyszy