Mój ogród - lawenda i coś jeszcze
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze
Witaj Urszulo oglądając ostatnie zdjęcia z Twojego ogrodu widzę że roślinność nie cierpi na brak wilgoci, widocznie musisz mieć siłę ściągania opadów deszczu nad swój ogród . U mnie panuje potworna susza ,podlewamy już tylko rośliny najbardziej wrażliwe , a deszczu jak nie ma tak nie ma.
Pozdrawiam Zenek
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
jeśli padł aparat, to całe szczęście że choć goście obdarowali nas zdjęciami z twojego ogrodu.
Mam nadzieję, że do wiosny aparat zostanie zakupiony.
Tak piekny ogród nie może być nie obfocony.
Mam nadzieję, że do wiosny aparat zostanie zakupiony.
Tak piekny ogród nie może być nie obfocony.
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Danusiu, dzięki nie tylko za zdjęcia, trochę mi się zrobiło wstyd i trochę zmotywowało do odezwania się
Teresko, miło że patrzyłaś przychylnym okiem i nie widziałaś niedociągnięć
Robię tyle na ile to mi sprawia przyjemność, chociaż czasem wydaje mi się że i tak za bardzo się zaangażowałam w ten ogród, bo przecież trzeba liczyć siły na zamiary
Margo - witaj Gosieńko, tak mi jakoś zeszło, miałam chyba długą depresję po wiosennych przymrozkach
nie byłam u Ciebie dawno, przydrepczę zobaczyć roże
Nie mam zdjęć ogrodu, ale pokaże Wam grzyby jakie nazbieraliśmy dwa tygodnie temu w lasach koło Włodawy, jeśli będzie deszcz to pojadę znowu
bardzo lubię zbierać grzyby
prawie same prawdziwki, ładny to był widok

Norbitka, witaj, odpowiedzi już znasz, obie byliny warto mieć, chyba nie widziałam jeszcze Twojego wątku, w lecie mało zaglądałam do ogrodów forumowych, teraz nadrobię
AniaZ - nawet nie wiesz jak dobrze wiedzieć że inni też tak mają
Iwonko, nie robię zdjęć, tamten aparat robił bardzo ładne zdjęcia jak na moje amatorskie możliwości, teraz wszystkie zrobione innym aparatem wyrzuciłam, nie nadają się do pokazania, ale gdybym zrobiła zdjęcie to pokazałabym Ci kwiatki które od Ciebie dostałam u Joli, takie malutkie szafirowe, mówiłaś ze jednoroczne, pięknie mi się rozrosły i bardzo je lubię
Teresko, juź wiesz jaka to roślina, warta żeby mieć, kwitnie i kwitnie, kolor rzeczywiście niebieścuitki
Witaj Zenobiuszu, sucho jest bardzo, czekałam na obiecywany na dzisiaj deszcz, niestety nie było, może jutro
nic dawno nie podlewałam ale chyba już najwyższy czas, liście już opadają...
Teresko, miło że patrzyłaś przychylnym okiem i nie widziałaś niedociągnięć

Margo - witaj Gosieńko, tak mi jakoś zeszło, miałam chyba długą depresję po wiosennych przymrozkach

Nie mam zdjęć ogrodu, ale pokaże Wam grzyby jakie nazbieraliśmy dwa tygodnie temu w lasach koło Włodawy, jeśli będzie deszcz to pojadę znowu

prawie same prawdziwki, ładny to był widok

Norbitka, witaj, odpowiedzi już znasz, obie byliny warto mieć, chyba nie widziałam jeszcze Twojego wątku, w lecie mało zaglądałam do ogrodów forumowych, teraz nadrobię
AniaZ - nawet nie wiesz jak dobrze wiedzieć że inni też tak mają

Iwonko, nie robię zdjęć, tamten aparat robił bardzo ładne zdjęcia jak na moje amatorskie możliwości, teraz wszystkie zrobione innym aparatem wyrzuciłam, nie nadają się do pokazania, ale gdybym zrobiła zdjęcie to pokazałabym Ci kwiatki które od Ciebie dostałam u Joli, takie malutkie szafirowe, mówiłaś ze jednoroczne, pięknie mi się rozrosły i bardzo je lubię
Teresko, juź wiesz jaka to roślina, warta żeby mieć, kwitnie i kwitnie, kolor rzeczywiście niebieścuitki
Witaj Zenobiuszu, sucho jest bardzo, czekałam na obiecywany na dzisiaj deszcz, niestety nie było, może jutro

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula jakie cudne grzyby, wspaniały zbiór.
Mój M nie ma orientacji w lesie i zbieramy tylko w naszej okolicy, ale tylko kilka prawdziwków było.
Teraz czekamy na opieńki, gdyż bardzo lubię marynowane.
Mój M nie ma orientacji w lesie i zbieramy tylko w naszej okolicy, ale tylko kilka prawdziwków było.
Teraz czekamy na opieńki, gdyż bardzo lubię marynowane.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Ula zbiór grzybów cudny szkoda że jest tak sucho bo teraz pewnie byłoby więcej. Te kwiatki o których piszesz to smagliczka nadmorska one są jednoroczne ale bardzo ładnie się wysiewają i jak nie będziesz wiosną zbyt dobrze plewić w miejscu gdzie rosły to będziesz je miała znowu 

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
U mnie jeszcze nie ma co oglądaćNorbitka, witaj, odpowiedzi już znasz, obie byliny warto mieć, chyba nie widziałam jeszcze Twojego wątku, w lecie mało zaglądałam do ogrodów forumowych, teraz nadrobię

Grzyby... piękne. Ciekawe czy jeszcze w tym roku będą w moich lasach.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..piękne grzybki tylko ja się nie znam ...natomiast Danusia tak... 

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grzyby zachwycające, także uwielbiam je zbierać, ale u nas już drugi "bezgrzybowy" rok.
Ja nie umiem robić takich ładnych zdjęć jak kolega, ale mam kilka obrazków z "lawendowego" ogródu.

Ja nie umiem robić takich ładnych zdjęć jak kolega, ale mam kilka obrazków z "lawendowego" ogródu.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lawendy u Uli-lawendy ;: są śliczne .
Moim coś zaczęły liście żółknąć, myślę, że dostały chlorozy z powodu zbyt kwaśnej ziemi, gdyż rosną przy jałowcu.

Moim coś zaczęły liście żółknąć, myślę, że dostały chlorozy z powodu zbyt kwaśnej ziemi, gdyż rosną przy jałowcu.

Ula, te grzyby to cudeńka, niestety u nas w tym roku z powodu suszy grzybobrania są marne
.Mam nadzieję ,że jesienią las będzie dla nas bardziej łaskawy.

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Elu, zdjęcia robisz bardzo ładne
widzę ze kostę trzeba wyplewić
lawenda się wysiała jakby nie miałą gdzie, ciekawe czy by tam zakwitła, w końcu chyba lubi takie warunki, przypomniała mi się że muszę wysiać maczki kalifornijskie bo już w tym roku było ich mniej. W sumie to będę żałowała ze nie mam zdjęć, przydatne były do zmiany rabat, na zdjęciach wszystko widać
notatek też w tym roku nie robiłam, gdzie co mam przesadzić. Niektórzy planują rabaty a ja przesadzam i przesadzam... zajęcia mi nie zabraknie
Tajka moje lawendy wyglądają lepiej dopiero teraz, wiosną były suche, myśłałam ze umarzły i trochę wykopałam i wyrzuciłam
głupotę zrobiłam bo te które zostały to odrosły
tak samo róże - nie trzeba się śpieszyć z wyrzucaniem, powojników nie wykopałam, forumowiczki piszą ze nawet po 2-3 latach odbijają od korzenia, więc jeszcze czekam
Danusia, z tymi grzybami to tak jest, też mam nadzieję że jeszcze będą, a kto jak nie Ty powinien wiedzieć pierwszy
Tymi ładnymi zdjęciami zakończymy ten sezon, trzeba się zbierać do miasteczka, ogród zejdzie na dalszy plan. Poproszę moderatora o zamknięcie wątku. Wszystkim dziękuję i zapraszam wiosną. Teraz będę buszowała po Waszych ogrodach, nie żegnam się więc

Tajka moje lawendy wyglądają lepiej dopiero teraz, wiosną były suche, myśłałam ze umarzły i trochę wykopałam i wyrzuciłam

Danusia, z tymi grzybami to tak jest, też mam nadzieję że jeszcze będą, a kto jak nie Ty powinien wiedzieć pierwszy

Tymi ładnymi zdjęciami zakończymy ten sezon, trzeba się zbierać do miasteczka, ogród zejdzie na dalszy plan. Poproszę moderatora o zamknięcie wątku. Wszystkim dziękuję i zapraszam wiosną. Teraz będę buszowała po Waszych ogrodach, nie żegnam się więc