Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Tosiu,Aniu ;:196 dziękuję za wizyte i miłe słowa.
Tosiu no wlasnie o to bieganie mi chodziło,a raczej żeby nie latać za byle czym i po byle co.Wszystko ma być pod ręką.Wkurza mnie takie latanie kiedy wszyscy siedzą,a ja lecę po łyżkę słysząc za plecami ,,,gdzie idziesz usiadż wkońcu z nami.... ;:223 .Kran z wodą bliziutko,prąd i szafka na kuchenne szpargały te zise znajdzie.Rodzina już zaczyna znosić szpargły typugliniane kufle,naftówki,kubki itp..Nawe maly telewizor skąś się znalazł hihi
Aniu co u Ciebie?Jak kwiaciarnia.Musze zajrzeć do Twojego ogródka :wink: Z tą siestą po bałaganie może być różnie.Od wiosny do lata zapierdziel ,a na jesieni jeden grill hihii.Jak na razie nie ma na niego czasu ani miejsca :wink:
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko, z kwiaciarni zostało mi pomieszczenie. Mogłam podejść do sprawy hobbystycznie, bo zarobki okazały się znikome. W sezonie jeszcze jakoś szło ale zimą wydawała na straty to co zarobiłam latem. Szkoda zachodu i pieniędzy. No cóż, jestem bogatsza o jedno doświadczenie (bo na pewno nie o zarobione pieniądze :wink: ) :lol: . Swoją drogą pomieszczenie idealne na orchidarium ale boję się jak mój małżonek podejdzie do tego pomysłu :roll: .
Kurcze, mój wąteczek musiałabym odświeżyć, bo zarósł pajęczynami ;:173 .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No orchidarium było by cudne.Taki ogród zimowy ehhhh BAJKA.
PRZYKRO MI ,ŻE NIE WYSZŁO Z KWIACIARNIĄ :( Teraz to loteria cokolwiek otwierać..No ,ale masz rację spróbowałaś i jesteś spokojna.
Aniu nadrabiaj, sezon ogrodowy juz się zaczoł,a ja chętnie pospaceruję po Twoim pięknym ogrodzie ;:196
Ja własnie z ogrodu na pyzy drożdzowe wpadłam,bo skończyłam włąśnie rozwalać hałde ziemi.Zjem i ogarne kostkę na podjezdie i idę odpoczywać .Mam dość na dziś :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Pesteczko-to ja się piszę na nadwyżki tych anemonków.....kiedyś -rzecz jasna ;:138
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękna wiosna w Twoim ogrodzie :) ławeczka bardzo efektowna :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynkobędę pamiętała :D
Ławeczka dość sentymentalna :roll:Mama kupiła ja kiedy zmarł Dziadunio i stała na cmentarzu.Malowana kilkanaście razy na różniste kolory(nawet żółty :shock: )kilkanaście razy zmieniane i malowane deski,a efektu żadnego.Ot stała sobie taka bidulka i o dziwo straszyła swoim wyglądem.Postanowiliśmy złożyć się na nową,taką składaną,,bezproblemową,,Nawet przez myśl mi nie przyszło żeby wziąść starą do siebie .Przywiózł mi ja Tata postawił na ogrodzie i....TAK TO ONA!Wpisała się idealnie w moją metaloplastykę ,jakby była tu od zawsze mimo ,,zęba czasu,,Teraz ma wyczyszczone nóżki do gołego metalu,pomalowana na nowo i patrzę na nią z rozrzewnieniem...Na niej przecież siedziała moja ukochana Babunia ;:173 KONIEC BAJKI!!!...albo POCZĄTEK :wink:Początek nowego życia ławki hihi ;:306
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Mmmmm ławeczka moja babunia też miała podobną ale niestety nie zachowała się .Wujek :twisted: robił porządki...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak bywa ,że po czasie i po fakcie przypomina nam się ,że było,,coś,,co by teraz bardzo się przydało.Ja sama porąbałam stary kredens Babuni z Mamą :cry: Jedyne usprawiedliwienie ,że było to 25 lat temu i nie w głowie były mi pokoje w starym stylu.Człowiek młody i głupi....no i też dachu nad głową nie miałam żeby to wszystko gdzieś ulokować.Serce sie kroi jak pomyśle jakie cuda Babunia miała i ,że nawet brat ,który miaszka na mieszkaniu Babuni niczego nie zachował ;:185
Mi udało się zabrać maszynę do szycia,100letnią karafkę,formę kamionkowa do babki i kilka innych drobiazgów...
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Nooo fakt mieć tamte lata i ten rozum to by było super idealnie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Aldonko :wit Faktycznie by rozum był przy młodości :wink: Ale tak to już jest wszyscy popełniamy błędy - ważne że z czasem mądrzejemy i uda się coś uratować. Teraz właśnie moda na kupowanie starych zdewastowanych domów , ale trzeba dysponować sporym kapitałem ;:174 no i ma się rozumieć żelaznym zdrowiem :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stare domy bywają piękne,mają historię i ze względu na stan tańsze od nowych,ale ja osobiście na wielkie NIE.W nowym domu jest w co inwestować,a w starym jak piszesz...trzeba mieć zaplecze finansowe spore,zdrowie i zacięcie.
Kiedyś chcieliśmy kupić taki domek(na zewnątrz śliczny),ale po ogledzinach stwierdziłam ,że z 5ciu pokoi musiała bym zrobić 4,bo takie małe klitki i wszystko do wymiany(rury,instalacja,podłogi ,okna ,elewacja itp.)Taniej nas wyniosła budowa.Pisze budowa ,bo do tej pory się ,,budujemy,, a już mineło 15 lat od zamieszkania :roll:
Kurcze..tyle czasu walczyłam z ziemią na ogrodzie,korą i innymi ciężkimi robotami,a wczoraj wsadzałam małą kępkę kwiatków od Magdusi i tak mi łupło w kręgosłupie ,że dziś połamana ledwo chodzę :? Ot przewrotność życiowa....
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aldonko, sporo pracy wykonałaś. Ławeczka fajna a i serniczek ;:63, zapisuję przepis.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Pesteczko no co Ty kobieto, na samą majówkę się powyginałaś :?: oj biedna Ty biedna ;:196
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu do majówki się,,wyprostuję..poza tym niczego nie planuję.Mamy domek do skończenia więc żadnego grilla w towarzystwie;no może taki szybki kurak zamiast obiadu :roll:
duju zapisuj przepis ,bo wart jest pieczenia.Teraz na niedziele planuje sernik HIT z ciasteczek,bez pieczenia.Nie wiem czy się u nas przyjmie,bo jestesmy tradycjonalistami jeśli chodzi o serniki.Jemy wszystkie ,ale jedząc ,,udziwniony,,zawsze pada jednak ten zwykły ..najlepszy ;:306
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Aldonko :wit Nawet przy kuraku i szybkim serniku trzeba się narobić :;230 a zdrówko najważniejsze ,oby Ci się poprawiło na weekend majowy ,bo trochę długi ;:168
Pozdrawiam Ewula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”