w poniedziałek spokojnie możemy porozmawiać
Leśny ogród Moni68 cz.4
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja kocham zimę, byleby była mroźna i śnieżna ! Nie lubicie patrzeć na przysypany śniegiem las ? Zresztą chyba każdy ogród jest piękny w bieli...Ale nie to,żebym nie lubiła wiosny...
Co to jest "garnek" ?
U mnie też ogród coraz bardziej zasypany igłami sosen i liśćmi brzozowymi i dębowymi. Zresztą z tego powodu zlikwidowałam rabaty żwirowe ! Były piękne ! Przez jeden sezon. A jak wiosną zaczęłam na klęczkach , jak Kopciuszek, wybierać igiełki ze żwirku ... to zmieniłam koncepcję.
Co to jest "garnek" ?
U mnie też ogród coraz bardziej zasypany igłami sosen i liśćmi brzozowymi i dębowymi. Zresztą z tego powodu zlikwidowałam rabaty żwirowe ! Były piękne ! Przez jeden sezon. A jak wiosną zaczęłam na klęczkach , jak Kopciuszek, wybierać igiełki ze żwirku ... to zmieniłam koncepcję.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rododendrony
Wspaniale rodopdendrony - niestety u mnie nie chca rosnac.
Pozdrawiam: goryczka
Pozdrawiam: goryczka
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko i co byłaś na zakupach kupiłaś chryzantemy ?
A zdjęcia Twoich rododendronów są piękne i chyba widziałam tam piękną magnolię kwitnącą
Nie smuć się a ciesz do póki jeszcze coś kwitnie w naszych ogrodach potem będziemy się smucić ,albo nie będziemy wspominać wiosnę i lato i jakoś zleci do wiosny .
Pozdrawiam Genia
A ten kwiatuszek na poprawę nastroju

A zdjęcia Twoich rododendronów są piękne i chyba widziałam tam piękną magnolię kwitnącą
Nie smuć się a ciesz do póki jeszcze coś kwitnie w naszych ogrodach potem będziemy się smucić ,albo nie będziemy wspominać wiosnę i lato i jakoś zleci do wiosny .
Pozdrawiam Genia
A ten kwiatuszek na poprawę nastroju

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie 
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Weekend minął szybko i nawet przyjemnie
Wczoraj dokupiłam cebul i zaraz lecę je posadzić
Trochę później zajrzę do Waszych ogrodów 
Olu, teraz igliwia już nie sprzątam, właśnie z myślą o zimie
Wiosną będzie co robić
Danusiu, dziękuję za informacje o achimenesie
Ciągle pięknie kwitnie i pojawiają się nowe pąki 
Izo, wcale się nie dziwię, że zmieniłaś koncepcję- wybieranie igieł ze żwrku to wyjątkowo żmudne zajęcie...
Goryczko, witaj
Dlaczego rh nie chcą u Ciebie rosnąć? 
Romciu, dziękuję i zdrówka Ci życzę
Geniu, bardzo dziękuję za daturę
Chryzantem nie kupiłam, bo w końcu na targ nie pojechałam... wczoraj dokupiłam trochę cebul i zaraz muszę posadzić 
Pochwalę się swoją sundanvillą- w marcu wyglądała pięknie, w maju chciałam ją wyrzucić na kompost... podsypałam jej jednak trochę obornika i jakoś odżyła
Teraz wygląda tak:

Dziękuję za odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Olu, teraz igliwia już nie sprzątam, właśnie z myślą o zimie
Danusiu, dziękuję za informacje o achimenesie
Izo, wcale się nie dziwię, że zmieniłaś koncepcję- wybieranie igieł ze żwrku to wyjątkowo żmudne zajęcie...
Goryczko, witaj
Romciu, dziękuję i zdrówka Ci życzę
Geniu, bardzo dziękuję za daturę
Pochwalę się swoją sundanvillą- w marcu wyglądała pięknie, w maju chciałam ją wyrzucić na kompost... podsypałam jej jednak trochę obornika i jakoś odżyła

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Cebule posadzone, obiad ugotowany, mogę wreszcie trochę odpocząć
Coś zaczyna się chmurzyć, zdążyłam chyba w sama porę
Igo, postaram się ją znowu przezimować. W ubiegłym roku cały czas wyglądała dobrze, dopiero w końcu kwietnia straciła wszystkie liście... w maju wyniosłam ją do ogrodu i nawiozłam obornikiem. Nowe liście pojawiły się dosyć szybko, a kwiaty dopiero teraz... Nie wiem, czy zawsze tak późno kwitnie
Dwa lata temu w maju kupiłam kwitnącą.
Igo, postaram się ją znowu przezimować. W ubiegłym roku cały czas wyglądała dobrze, dopiero w końcu kwietnia straciła wszystkie liście... w maju wyniosłam ją do ogrodu i nawiozłam obornikiem. Nowe liście pojawiły się dosyć szybko, a kwiaty dopiero teraz... Nie wiem, czy zawsze tak późno kwitnie