Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Witam nocnych ....i wieczornych Gości ;:4
Dzisiejsza noc o niebo lepsza no i to przebudzenie w słońcu ;:3 Kiedyś słońce nie pozwalało mi spać, a ostatnio wręcz jakby pomagało :;230

Małgosiu i jak tu Ciebie nie kochać ;:167
Sasanka cudmniódultramaryna! ja już wiem, że swoje powinnam sadzić na siatce albo w koszyku nakryte chyba też siatką, bo ślimaki zagrażają od góry a nornice od spodu ;:oj Ślimaki, których prawie nie było, ubiegłego lata wrąbały mi większość siewek ;:14 W tym roku niestety znajduję te nagie paskudy i już niebieskie kryształki zdobią grządki. Małgosiu nie mogę pozbawiać Cię tej ślicznoty skoro u Ciebie mimo przeciwności losu kwitnie Obrazek

Bożenko to niech owocują i rosną pod niebo!

Bea za te cudne życzenia podziękuję jak wrócę Obrazek
Póki co słońce świeci, ale czy to jednodniowe?....pewnie tak!

Oj Tereniu ! ;:168 nie wszystko, wiesz jak jest! nie ma szans wszystkiego zrobić jakby się chciało, ale coś niecoś jest i jeżeli nie będzie kolejnego kataklizmu to powinno być ok! Dzisiaj świeci słońce to chce się żyć, ale trzeba się pakować ;:219 Cieszę się na wyjazd, bo to frajda trzy tygodnie nad morzem i już wiem, że w ostatnim tygodniu będę tęsknić za ogrodem, bo Was zabieram razem z laptopem ;:4
Życzę Ci tutaj wspaniałej wiosny i już żadnych złych zdarzeń Obrazek

Michale Ty to pewnie z przemęczenia skoro czytam, że wiele pracujesz a jeszcze własny wielki ogród utrzymujesz w należytym porządku ;:215 Z tymi czereśniami to zapraszam do siebie, koniecznie musicie mnie z Terenią odwiedzić po moim powrocie. Będzie w czerwcu spotkanie u mnie to może przyjedziecie? Ja niestety nie dam rady, bo mój kierowca cierpi na kręgosłup i nawet przebąkuje o operacji.
Już mam chęć na czereśnie, bo to obok koszteli i węgierek moje ulubione owoce ;:4

Aguś mam trochę rabarbaru, a nic z niego nie będę robić w tym roku, bo odstawiłam całkowicie cukier więc kurki będą miały używanie. Już od rana dostały liście i młócą ;:306

Agnieszko jakże miałabym Ci nie wybaczyć skoro dla mnie każde Twoje odwiedziny to święto czytania ;:196 i jeszcze zarywasz noc z tej okazji. Ogród masz cudownie prowadzony, zdrowe i wielkie rozsady, opieka nad maleńką Królewną i jeszcze znajdujesz czas na wizyty!
Tak to jest jak się coś robi to spotykają go dobre i złe wydarzenia :uszy
Rodzina dostanie instrukcję na papierze, a M to już wiem że telefonu z rąk nie wypuści ;:306
Szykuję się na fotografowanie wschodów i zachodów, ale i wody...piasku, bo bardzo to lubię ;:215
Liczę oczywiście na ładną pogodę i nie musi być upału byle szarość mnie ominęła, bo tej mam już serdecznie dość ;:223 Aguniu bardzo dziękuję za życzenia i odwiedziny, Tobie życzę wspaniałej pogody, cudownych kwitnień i klęski urodzaju Obrazek

Skoro słońce to i zdjęcia!

Słońce było już wysoko o 6, ale za tymi polami zatęsknię na pewno!

Obrazek

maków znowu będą łany!

Obrazek

Obrazek

jeszcze tulipany!
Obrazek

ostatnie żonkile

Obrazek

ten kwiatuszek mnie zauroczył i już wiem, że będę szukać innych odmian kuklika

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kuklik zwisły jeszcze w pączkach i mam jeszcze zwykłego, ale nie zrobiłam zdjęcia :oops:

Obrazek

Najpiękniejszy z wrotyczów Haradjana

Obrazek

babka większa purpurowa

Obrazek

Obrazek

sieweczka w trawie!
Obrazek

parę host
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitną nie dla mnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

myślałam, że go wyplewiłam...ale jest floks kanadyjski!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej niedzieli!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu. :D Pogoda dopisuje to i kwitnących przybywa, pewnie się radujesz na wyjazd ale i smucisz...tyle kolorków zostawić. ;:oj Także mam jakiegoś kuklika, zaraz polecę zobaczyć czy mu się na coś zbiera, czy tylko liściory. Widok na pola ;:215 . U mnie widokiem jest działka sąsiada :;230 . Pięknej pogody nad morzem ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Kuklik faktycznie bardzo urokliwy ;:215 , ale fotka z aniołkiem taka romantyczna :) ... Życzę ;:3 niedzieli.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Nie dziwię się, że będziesz tęsknić za widokiem pól, ale morze Ci to jakoś powetuje :wink: Wiesz, aż popatrzyłam kiedy zrobiłaś zdjęcia - z samego rana i już wiem, czemu wyglądają tak niesamowicie. Żaden filtr nie dałby takiego mroczno-słonecznego dramatycznego efektu ;:oj Mgiełka nad żurawką świetnie wygląda, niektórzy te kwiatki obrywają, żeby kępy przyrastały ale ja bym chyba tego nigdy nie zrobiła, ich kwiatki mają coś w sobie i w tylu kolorach występują. Pewnie jak ktoś ma poletko żurawkowe to jest na co popatrzeć. A wrotycz to Cię nie starszy, że złapał mróz i go oszroniło? :wink:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu nie smuci mnie zostawienie kolorów, bo jadę tam gdzie jest mnóstwo świetnych ogrodów, Kołobrzeg prawie przed każdą posesją i domem wypoczynkowym kusi ogrodem :D Zaraz po przyjeździe odszukam, stronę i będę szukać ciekawych roślin, które w mojej okolicy nie rosną bo nie przetrwają. Cóż jak działka sąsiada ładna a sąsiad miły to może być i taki widok :D Bardzo dziękuję i zobaczymy czy tam tez świeci słońce, miłej niedzieli ;:196

Ewuniu dziękuję! aniołek przyjechał do B. z Iwonką Zieloną Jagodą, w sezonie zmienia miejsce a tu pasował mi do niezapominajek :D Odpoczywaj i regeneruj siły, spokojnej i zdrowej niedzieli ;:196

Agnieszko tak, tak czasem słońce o wschodzi jest normalne za to światło padające na ogród rewelacyjne! ;:oj nawet o zachodzi już nie jest takie samo. Dzisiaj już było niestety słońce za wysoko, ale zmobilizuję się do wczesnego wstawania po powrocie. Agnieszko kwitnąca teraz to chyba tiarella albo żuraweczki, bo żurawki kwitną później. Nigdy ich nie zakrywam, ale niestety z czasem wyrastają na drzewka i muszę je odnawiać. To ładne rośliny głównie w liści. Nie mam poletka tylko plamki na rabatach :D Wrotycz nie jest zmrożony on ma taką urodę jedynie zdobią go kropelki rosy. Jest niziutki! Ja lubię wrotycze, bylice...zresztą czego ja nie lubię ;:306 Wyspałaś się Aguniu? ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ... Maryś ogród Ci rozkwitł mimo tylu przeszkód. ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Mnie też dzisiaj obudziło słoneczko ;:138 . Człowiek od razu weselszy i jakiś taki szybszy ;:224 . Słońce napędza do działania i nie ma co się oszukiwać ;:108 . Cudne zdjęcia roślin skąpanych w porannym słoneczku ;:138 . Wszystko pięknie Ci rozkwitło . Teraz to dopiero rośliny ruszą z kopyta po takiej dawce wody ;:333 . Kuklik wygląda bardzo ciekawie a nie ma różowych :;230 ?? Różowego mogłabym mieć :lol: . Las z hostowych liści wygląda świetnie ;:333 . Marysiu cudnego dnia Ci życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko przeszkody mobilizują i mnie i rośliny ;:306

Ewelinko cudny dzień był i niech tak zostanie, a deszczyk może podlewać w nocy :D
Masz rację że słońce dodaje energii...żyć się chce ;:3
Ten kuklik to jest prawie różowy, śliczny! Życzę Ci pięknego tygodnia ze słońcem i oczywiście ciepłego ;:168

Obrazek

Zrobiłam jeszcze parę zdjęć ...tak na pożegnanie!
jak to zobaczyłam, to pognałam po aparat! ;:oj

Obrazek

Obrazek

niestety rozkwitnięty będzie za rok :wink:
Obrazek

zdążyła!

Obrazek

Obrazek

przez 2 lata były tylko liście ;:131
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wybaczcie, ale Was nie odwiedzę bo jutro wyjeżdżam a mam jeszcze trochę spraw do załatwienia. Biorę ze sobą laptop i liczę na wifi w sanatorium to wieczorami na pewno odwiedzę Wasze ogrody.
Dzisiaj już mówię Dobrej nocy i do zobaczenia pewnie pojutrze! :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Szczęśliwej drogi, Marysiu, ;:196 wielu wspaniałych wrażeń ;:333 i szczęśliwego powrotu do domu i ogrodu, który tak pięknie kwitnie, że oczy bolą patrzeć. ;:63 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - to wypoczywaj radośnie i milutko! Pozdrów morze ode mnie, bardzo Cię proszę.
Mam świetną wiadomość - zanikł całkowicie na jakiś czas ten dereń, którego na jesień dałam do gruntu, ale dzisiaj wychylił już trzy gałązeczki - ależ się cieszę! I oby ten Twój też trafił na odpowiednie dla siebie miejsce, tzn żeby mu spasowało. ;:215
A ta roślinka, o którą pytałam to jednak jest babka purpurowa, tak jak mi napisałaś. Dziękuję.
Pogody ;:3 i przyjemnych spacerów! ;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Dobrej nocy, miłej podróży i cudownej pogody nad morzem ;:196

Ps1 Nie, nie wyspałam się, piekłam tort mojej małej jubilatce :wink: dziś się wyśpię!

PS2 Za tym zielonym parawanem ktoś się chyba przebiera w jakieś ładne ciuszki :lol:
Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Prawie różowy też mi odpowiada :lol: . Fajne zdjęcie z liściem hosty ;:oj . Wszystkie zdjęcia piękne ;:138 . Słoneczko było przez cały dzień i mam nadzieję, że zostanie z nami na dłużej. Pozdrawiam i tego słońca Ci życzę ;:196 .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Marysiu, piękne zdjęcia wstawiłaś, takie żywe, intensywne kolory ;:215

Miłego wypoczynku :wit ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu przepiękne zdjęcia ;:333 ;:333
Życzę szczęśliwej podroży samych miłych chwil , pięknej pogody i zabiegów które poprawią Toje zdrowie ;:196
Dobrze że bierzesz ze sobą laptop ;:333 wstawiaj zdjęcia morza , wschodów i zachodów słońca , ciekawych kwiatów i miejsc które odwiedzisz :D
Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu śliczna hosta, taka podświetlona ;:333 to cień czy tak się przebarwiła w słońcu.
W dniu wyjazdu życzę Ci szczęśliwej i wygodnej podróży a potem cudnej pogody dla wielu ciekawych spacerów. Jeszcze sprawa najważniejsza miłego towarzystwa w pokoju i na spacery .Odpoczywaj ile się da ,jak wrócisz to własny ogród cię zaskoczy ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”