Co do tulipanów się nie martw, ja tak podeptałam w zeszłym sezonie wyłażące kiełki tulipanowe, a jak wyrosły duże to okazało się że to podeptane to tylko czubki liści były.Aniu-zara, dzięki
Pamiętam że w zeszłym roku sasanki wyglądały całą wiosnę jak zmokłe kury, wciąż wtedy padało, teraz są fajne, takie puchate kurczaczki 
Ewelinko, też większość nasion mam do wysiewu wprost do gruntu, ale i tak nie mogę się opanować żeby choć coś na parapet posiać
Iwonko, no właśnie w różnych ogródkach różnie ta wiosna nas wita. Ale jak się widzi u innych piękne kolorowe krokusiki to i u siebie by się już chciało
Dorotko, to tylko tak u mnie wygląda na zdjęciach, jak się patrzy na ogród, to tej wiosny trzeba szukać z nosem przy ziemi
Aniu-Annes 77, dzięki
właśnie też się zastanawiam kiedy te tulipany już tylko w liście pójdą. Na razie kwitną pomimo braku wykopywania. Zobaczymy w tym sezonie Lucynko, pogaduchy z dawno niewidzianą koleżanką bezcenne
Kasiu, no właśnie u mnie niema raczej podjadaczy, sama nie wiem co z tymi śnieżyczkami, coś nie lubią mojego ogrodu
U Ciebie krokusy przekwitają, zaraz zacznie coś nowego, a u mnie wciąż tylko zielono
Elka, kwiecień to dobry czas na lawendę
Miłeczko, z tego co wiem to sasanki właśnie tak mają że po kilku latach po prostu kończą swój żywot i przechodzą do sasankowego nieba
Soniu, wszystko teraz fotografowane praktycznie z nosem przy ziemi
Beatko, dzięki
Ale muszę się nagimnastykować żeby coś do zdjęcia fajnego wyszukać. W większości to jednak wciąż szaro-buro. -----------------
Dziś mam plany ogrodowe. Chcę do końca poczyścić rabaty, wyczesać trawy, poprzycinać hortensje, bez czarny. Mam też zamysł podsypać obornikiem rabaty i warzywnik oraz trawnik florowitem. Co prawda słońce właśnie się schowało, ale chmury raczej nie są deszczowe. Róże na razie zostawiam, na miedzian chyba zbyt wietrznie. No i pomidorki chcę posiać wreszcie. Ciekawe ile z tych planów wyjdzie, na razie idę parzyć kawkę do wypicia z eMem. Mijaliśmy się w tym tygodniu (taka praca
) więc chwilkę chcę z nim pogadać, a później do pracy rodacy