A te napotkany roślinki to też chyba ranniki, tylko czemu nie kwitną ?
Moja nowa wymarzona działka cz.10
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10
Eeeee, to Ty masz już duze roślinki na parapecie, i ile
pięknie
U mnie wschodzą , ale widać dopiero przez szkło powiększające
A na dworze zakwita Ci rannik , nie wiedziałam ,że przylaszczka też tak wcześnie zakwita. Onegdaj sadziłam , ale nie udawały mi się jakoś
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomidorki posiane, ale tylko te do namiotu, przegląd doniczkowych, przechowywanych w domu, a raczej na strychu zrobiony, kilka doniczek wyrzuconych, rośliny zmarzły, kilka przesadzonych do nowej ziemi, szkoda tych co nie przeżyły, ale na strychu zimno, musiało trochę nawet przymrozić w te największe mrozy, trudno, nie mam gdzie trzymać roślin, więc sprawa sama się rozwiązała, patyczki przechowywane w piwnicy puszczają pączki, więc będę musiała je przejrzeć dokładnie
Karolciu wiem, że przylaszczki nie lubią zalewania korzeni, ja mam posadzone troszkę wyżej, co by im się woda nie zbierała pod nóżkami
Lucynko to znaczy dziś poszalałaś troszkę, fajnie
Kasiu no właśnie jakoś zimno się zrobiło brrr
Dorotko ja to chyba półkę jakąś sklepię,piętrowo ustawię na oknie doniczki
Marysiu a ja tak teraz patrzę na listki zawilca, a może to zawilce, dlatego nie kwitną jeszcze, pogoda dziś
Karolciu wiem, że przylaszczki nie lubią zalewania korzeni, ja mam posadzone troszkę wyżej, co by im się woda nie zbierała pod nóżkami
Lucynko to znaczy dziś poszalałaś troszkę, fajnie
Kasiu no właśnie jakoś zimno się zrobiło brrr
Dorotko ja to chyba półkę jakąś sklepię,piętrowo ustawię na oknie doniczki
Marysiu a ja tak teraz patrzę na listki zawilca, a może to zawilce, dlatego nie kwitną jeszcze, pogoda dziś
- ktoś

- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko , Marysia ma rację , o tej porze to ranniki . Nie mają na razie pąków , pewnie kwiaty pokażą w przyszłym roku .
Czyli pomidorów do gruntu jeszcze nie siać ?
Gratuluję wysiewów - ja takie siewki zamordowałabym swoją opieką
.
Czyli pomidorów do gruntu jeszcze nie siać ?
Gratuluję wysiewów - ja takie siewki zamordowałabym swoją opieką
- iwona0042

Danusiu, skoro tak mówicie, to je wykopię i zabiorę, na opuszczonej działce i tak by zdziczały, a u mnie w przyszłym roku zakwitną, Danusiu na pole jeszcze czas na pomidorki, te to w marcu dopiero 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko jeżeli to ranniki to ostrożnie one są kapryśne, ja komuś dawałam bo koniecznie chciał i moje zniknęły w tym miejscu wszystkie, a ten ktoś z pretensjami że nic nie ma
Tam gdzie wsadziłam w innym miejscu są i nawet się wysiały, dzisiaj patrzyłam i są podobne siewki 
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Iwonko Ty to chyba masz tą działeczkę z gumy , gdzie Ty to wszystko wsadzisz , tyle wschodów fju , fju
pozdrawiam serdecznie l rzadko bywam , czasu brak , praca , szpital , dom w takiej kolejności , więc jak już wracam to padam na pyszczek
buziaki
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko ja zastanawiam się czy to aby nie sa listki tojadu.Młode podobnie wyglądają lecz głowy nie dam, bo widziałam tam jeden w takim czerwonawym kolorze .Trzymam kciuki za Twoje zasiewy 
- iwona0042

Witajcie dziewczyny kochane
Ja dziś wściekła bo miałam mieć rezonans, a tu zadzwonili że aparat się zepsuł, to już drugi raz mi przekładają, znowu wyniki będę musiała świeże robić, niestety prywatnie zrobię badanie, bo dłużej czekać nie mogę, och życie
Ale w związku z tym że nie pojechałam na badanie, a pogoda słoneczna choć chłodna to pojechałam na działeczkę po śmieci, bo nazbierało się trochę, trzeba było je zabrać, a przy okazji zobaczyłam, że zakwitły przebiśniegi, dereń ma śliczne, żółte kwiatuszki, ale oczywiście zdjęć nie zrobiłam, ale założyłam siatkę, po której będą pięły się powojniki, bo poprzednie kratki wiatr rozwalił zupełnie
Jadziu a może i masz rację, bo faktycznie są tam czerwone listki, a patrzyłam dziś na tojady u mnie to podobnie całkiem wyglądają
Monia Ty się nie martw, jak nie u mnie to u Ciebie się zmieści, zdrówka dla Teściowej życzę
Marysiu Jadzia pisze, że może to tojad, no zobaczymy, poczekam jeszcze chwile, teraz się ochłodziło, w nocy przymrozi na pewno, więc nic nie wykopuję jeszcze
A teraz pokażę Wam swój bałagan

Ja dziś wściekła bo miałam mieć rezonans, a tu zadzwonili że aparat się zepsuł, to już drugi raz mi przekładają, znowu wyniki będę musiała świeże robić, niestety prywatnie zrobię badanie, bo dłużej czekać nie mogę, och życie
Ale w związku z tym że nie pojechałam na badanie, a pogoda słoneczna choć chłodna to pojechałam na działeczkę po śmieci, bo nazbierało się trochę, trzeba było je zabrać, a przy okazji zobaczyłam, że zakwitły przebiśniegi, dereń ma śliczne, żółte kwiatuszki, ale oczywiście zdjęć nie zrobiłam, ale założyłam siatkę, po której będą pięły się powojniki, bo poprzednie kratki wiatr rozwalił zupełnie
Jadziu a może i masz rację, bo faktycznie są tam czerwone listki, a patrzyłam dziś na tojady u mnie to podobnie całkiem wyglądają
Monia Ty się nie martw, jak nie u mnie to u Ciebie się zmieści, zdrówka dla Teściowej życzę
Marysiu Jadzia pisze, że może to tojad, no zobaczymy, poczekam jeszcze chwile, teraz się ochłodziło, w nocy przymrozi na pewno, więc nic nie wykopuję jeszcze
A teraz pokażę Wam swój bałagan

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję, Iwonko
Bardzo, bardzo dziękuję.
Dzięki Tobie pozbyłam się kompleksu. bo ja mam na działce taki rozgardiasz, że głowa mała. M jest bałaganiarz. Ale widzę, że nie tylko u mnie taki rozp .... i już mi lepiej na serduchu.
Duża buźka dla Ciebie.
Bardzo, bardzo dziękuję.
Dzięki Tobie pozbyłam się kompleksu. bo ja mam na działce taki rozgardiasz, że głowa mała. M jest bałaganiarz. Ale widzę, że nie tylko u mnie taki rozp .... i już mi lepiej na serduchu.
Duża buźka dla Ciebie.

- iwona0042

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko czy tam za siateczką to jest fotel wiklinowy? mogłabyś go kiedyś pokazać jak wygląda? Każdy ma swój bałagan szczególnie o tej porze roku 
- iwona0042

- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
No to teraz nie dostanę już palpitacji. U mnie też tak wygląda. Czyli bałagan. Ale skoro nie jestem osamotniona i nie tylko u mnie taki sajgon, to mogę spokojnie oddychać. 
- iwona0042