Betinka to potrafi rozweselićbeatrix+ pisze:Rozweselić? wcale się nie rozweseliłam...wpadłam w chandręjeszcze większą...
Ta żółta była gwoździem...
Buziole!!
Ogród Marty cz.VIII
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz.VIII
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś przyleciałam na kolejną porcję piwonii
Cuda, cuda pokazujesz i wyobraź sobie, ze coraz bardziej podobają mi się te pojedyncze pustaczki -piękne środki mają.
.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,u mnie dalej pada i jest ponuro ,zapowiadają mrozy,co może nie być korzystne dla naszych pupilek.
Elu,cieszę się ,że tak podobają sie piwonie ,jest tyle odmian cudownych ,że aż nie do wiary,ja jeszcze nie wszystkie pokazałam ,myślę ,że dzisiaj skończę,każda inna i każda piękna i ma w sobie to coś i o każdej można coś pięknego napisać ,starych babcinych odmian też mam trochę ,zaraz pokażę ,mam obie odmiany ,ale Coral Sunset jeszcze nie kwitła,natomiast Coral Charm powala kolorem ,pozdrawiam
Aluś,ja też lubię zapach piwonii,mój nos często jest zanurzony w ich płatkach ,potrafię ich głaskać i tulić ,jakaś smutna jesteś Aluś ,jakoś czuję to z wpisu,czy coś się dzieje niedobrego?
Wiolu,nie ma zwykłych piwonii,one wszystkie są niezwykłe,mają cudowne kwiaty i cudowne zapachy,ziemia musi być przepuszczalna ,nawieziona obornikiem rozłożonym ,bo są żarłoczne,na wiosnę mają obornik ,a potem trochę nawozu do roślin kwitnących.
Marysiu,czytam właśnie,że bardzo Ci zależy ,żebym sie tym zajęła,jak czas pozwoli,to może to zrobię,ale to wszystko nie dzieje się tak szybko jak szybko się mówi ,pozdrawiam
Beatko,rozchmurz się
,u Ciebie są roślinki ,których ja tyle nie mam ,zresztą wszystko przed Tobą
,pozdrawiam i buziaczki
Olu,to prawda piwonie to dość duże roślinki,ale parę zawsze się zmieści ,nigdy nie będziesz żałować ,że je masz,pozdrawiam
Iwonko,Beatka to taki nasz rozweselacz,nawet pochmurne dni idą przy niej w kąt,a ogrodowo też zakręcona,pozdrawiam
Ewuniu,przylatuj zawsze ,bo będą jeszcze piwonie ,masz rację te puste z cudownym wypełnieniem w środku są powalające,buziaczki
Elu,cieszę się ,że tak podobają sie piwonie ,jest tyle odmian cudownych ,że aż nie do wiary,ja jeszcze nie wszystkie pokazałam ,myślę ,że dzisiaj skończę,każda inna i każda piękna i ma w sobie to coś i o każdej można coś pięknego napisać ,starych babcinych odmian też mam trochę ,zaraz pokażę ,mam obie odmiany ,ale Coral Sunset jeszcze nie kwitła,natomiast Coral Charm powala kolorem ,pozdrawiam
Aluś,ja też lubię zapach piwonii,mój nos często jest zanurzony w ich płatkach ,potrafię ich głaskać i tulić ,jakaś smutna jesteś Aluś ,jakoś czuję to z wpisu,czy coś się dzieje niedobrego?
Wiolu,nie ma zwykłych piwonii,one wszystkie są niezwykłe,mają cudowne kwiaty i cudowne zapachy,ziemia musi być przepuszczalna ,nawieziona obornikiem rozłożonym ,bo są żarłoczne,na wiosnę mają obornik ,a potem trochę nawozu do roślin kwitnących.
Marysiu,czytam właśnie,że bardzo Ci zależy ,żebym sie tym zajęła,jak czas pozwoli,to może to zrobię,ale to wszystko nie dzieje się tak szybko jak szybko się mówi ,pozdrawiam
Beatko,rozchmurz się
Olu,to prawda piwonie to dość duże roślinki,ale parę zawsze się zmieści ,nigdy nie będziesz żałować ,że je masz,pozdrawiam
Iwonko,Beatka to taki nasz rozweselacz,nawet pochmurne dni idą przy niej w kąt,a ogrodowo też zakręcona,pozdrawiam
Ewuniu,przylatuj zawsze ,bo będą jeszcze piwonie ,masz rację te puste z cudownym wypełnieniem w środku są powalające,buziaczki
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu jeszcze będą piwonie ???
ile Ty ich wszystkich masz ??? liczyłaś ??
Są cudne wszystkie - nie umiałabym wybrać tej naj
Pozdrawiam i posyłam
no i czekam na kolejne piękności .
Są cudne wszystkie - nie umiałabym wybrać tej naj
Pozdrawiam i posyłam
-
koziorozec

Zapraszam znowu do piwoniowego ogrodu.

Shirley Temple,czasem jest bialutka ,a czasem troszkę łososiowa ,dużo piwonii zmienia swój wygląd w czasie kwitnienia

Hogarth

Myrtle Gentry,na tabliczce jest błąd,brakuje r w słowie Myrtle
,

White Cap ,cudowny biały garnuszek na bordowej filiżance,mój pupilek

Harianin cudowny złoto bordowy środek

Pink Lemoniade

Hit Parade

Piwonie od znajomej babci Franciszki,cudownie pachnące,nie potrzebujących podpór ,bo o sztywnych łodygach są

w głębi kwitnie jeszcze późna pomarańczowa azalia ,

tutaj olbrzymie ,pachnące kwiaty piwonii od znajomej babci Julianny

tutaj różowe piwonie od babci Marysi,

wszystkie te babcine piwonie są dla mnie bardzo ważne ,są wiekowe,żadnej z tych babć nie ma już na świecie,ale kwiaty z ich ogródków zdobią mój najpiękniej jak potrafią ,a zapach unosi się daleko,jutro pokażę piwonie w ogrodzie ,bo to większa część portretów,pa,pa

Shirley Temple,czasem jest bialutka ,a czasem troszkę łososiowa ,dużo piwonii zmienia swój wygląd w czasie kwitnienia

Hogarth

Myrtle Gentry,na tabliczce jest błąd,brakuje r w słowie Myrtle
,
White Cap ,cudowny biały garnuszek na bordowej filiżance,mój pupilek

Harianin cudowny złoto bordowy środek

Pink Lemoniade

Hit Parade

Piwonie od znajomej babci Franciszki,cudownie pachnące,nie potrzebujących podpór ,bo o sztywnych łodygach są

w głębi kwitnie jeszcze późna pomarańczowa azalia ,

tutaj olbrzymie ,pachnące kwiaty piwonii od znajomej babci Julianny

tutaj różowe piwonie od babci Marysi,

wszystkie te babcine piwonie są dla mnie bardzo ważne ,są wiekowe,żadnej z tych babć nie ma już na świecie,ale kwiaty z ich ogródków zdobią mój najpiękniej jak potrafią ,a zapach unosi się daleko,jutro pokażę piwonie w ogrodzie ,bo to większa część portretów,pa,pa
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Babcine śliczne (ja też mam babcine) a i te strzępiaste ładniutki!
Wiem ile to trwa, ale musimy robić takie rzeczy żeby mieć motywację do długiego życia.
Mrozy, które zapowiadają może nie zaszkodzą tym pięknością, ale kożuchu i swetry miej w pogotowiu
Dobrej nocy
Wiem ile to trwa, ale musimy robić takie rzeczy żeby mieć motywację do długiego życia.
Mrozy, które zapowiadają może nie zaszkodzą tym pięknością, ale kożuchu i swetry miej w pogotowiu
Dobrej nocy
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Szkoda, że nie widać mojego wyrazu twarzy jak je oglądam, piękne 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Imponujące odmiany i ilości piwoniowych piękności serwujesz Marto!

-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Marta mogłabym oglądać te piwonie cały czas .Ciekawa jestem ,co moje nabytki pokażą w tym roku .pozdrawiam
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś
jesteś Wielka Księżniczko piwonii
Martuś, piękne piwonie! Nawet nie miałam pojęcia, że tyle jest odmian!
U mnie od tego roku też rosną babcine 2 sztuki. Jedna taka różowa jak Twoje babcine a druga coś w stylu Hogarth. Mam nadzieję, że zakwitną choć po jednym kwiatuszku w tym roku.
Dodatkowo kupiłam kłącze "majowej" i dostałam jeszcze dwie inne (biała i bordowa - obie zapełniane). No i myślałam, że mam już naprawdę dużo.. przed odwiedzeniem Twojego wątku...
No cóż... małymi kroczkami..
U mnie od tego roku też rosną babcine 2 sztuki. Jedna taka różowa jak Twoje babcine a druga coś w stylu Hogarth. Mam nadzieję, że zakwitną choć po jednym kwiatuszku w tym roku.
Dodatkowo kupiłam kłącze "majowej" i dostałam jeszcze dwie inne (biała i bordowa - obie zapełniane). No i myślałam, że mam już naprawdę dużo.. przed odwiedzeniem Twojego wątku...
No cóż... małymi kroczkami..
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martuś .. mi już słów brakuje .. co mam napisać . .Coś przepięknego .. jakie piękne skrzaty na świątecznym stole .. wszystko dobrane ze smaczkiem ..i z duszą
.. W ogrodzie niesamowicie . . spaceruję i podziwiam .. ile pracy , ile serca tam jest .. Ja myślałam ,że mam dużo piwonii
u Ciebie to ogród botaniczny .
-
koziorozec

Tereniu,nie wiem ile mam piwonii,nie liczyłam ,część jeszcze w ogóle nie kwitła,myślę ,że w tym roku będzie jeszcze więcej,trudno wybrać naj ,bo wszystkie piękne,pozdrawiam
Marysiu,te babcine najpiękniejsze,cudownie pachną i długo kwitną ,ja mam do nich wielki sentyment ,ale wymyśliłaś z tą motywacją długiego życia
,swetry i kożuch dalej leżą na różach i trawie pampasowej trochę je zmoczyło,trochę uschło,ale na razie nic nie zbieram ,tylko jedna kurtkę wysuszyłam ,i czeka na większe mrozy,żeby coś do okrywać
,pozdrawiam
Iwonko,pokaż nam ten wyraz twarzy ,albo sobie wyobrazimy,już koniec ,niektóre były małe i nie kwitły,może w tym roku będzie więcej
Maryniu,fajnie ,że podobają się piwonie ,uwielbiam je i nic na to nie poradzę i jeszcze powiększę tę kolekcję ,pozdrawiam
Alina,Twoje też na pewno cudne będą ,bo i starsze,pozdrawiam i do zobaczenia
Tereniu,nie wygłupiaj się
piwonie to są moje księżniczki 
Aguś,miło,że jesteś ,ja też zaczynałam od babcinych ,a ponieważ w pewnym momencie piwonie stały się obciachem w ogródku ,bo w modzie były thuje i ludzie chętnie się ich pozbywali,to je zbierałam ,bo uwielbiam stare babcine odmiany nie tylko piwonii,ale i floksy,łubiny,ostróżki,potem dokupiłam różnych innych odmian,bo uwielbiam takie rustykalne ogrody i na dzisiaj tak się tego troszkę uzbierało,więc i Tobie powoli się uzbiera ,może moje młode odmiany zmężnieją i będzie można je rozmnożyć ,ale na to trzeba troszkę poczekać pozdrawiam
Marysiu,te babcine najpiękniejsze,cudownie pachną i długo kwitną ,ja mam do nich wielki sentyment ,ale wymyśliłaś z tą motywacją długiego życia
Iwonko,pokaż nam ten wyraz twarzy ,albo sobie wyobrazimy,już koniec ,niektóre były małe i nie kwitły,może w tym roku będzie więcej
Maryniu,fajnie ,że podobają się piwonie ,uwielbiam je i nic na to nie poradzę i jeszcze powiększę tę kolekcję ,pozdrawiam
Alina,Twoje też na pewno cudne będą ,bo i starsze,pozdrawiam i do zobaczenia
Tereniu,nie wygłupiaj się
Aguś,miło,że jesteś ,ja też zaczynałam od babcinych ,a ponieważ w pewnym momencie piwonie stały się obciachem w ogródku ,bo w modzie były thuje i ludzie chętnie się ich pozbywali,to je zbierałam ,bo uwielbiam stare babcine odmiany nie tylko piwonii,ale i floksy,łubiny,ostróżki,potem dokupiłam różnych innych odmian,bo uwielbiam takie rustykalne ogrody i na dzisiaj tak się tego troszkę uzbierało,więc i Tobie powoli się uzbiera ,może moje młode odmiany zmężnieją i będzie można je rozmnożyć ,ale na to trzeba troszkę poczekać pozdrawiam
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś słów brakuje! ale chciałam zapytać czy na tej fotografii http://s847.photobucket.com/user/marbru ... g.jpg.html są dwie piwonie czy jedna która ma kwiaty od białych co coraz ciemniejszych. Ma niesamowity kolor, jak na nią patrzę to przychodzi mi na myśl pyszną orzeźwiającą oranżadę z bąbelkami z dawnych lat
Pozdrawiam