Petunia z nasion cz.4
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.4
Witam. Aniu Ty jak zwykle wszystko pięknie pod linijkę
. Cudne petunie będą. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów.
.
- anka22639
- 200p

- Od: 8 sty 2012, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: petunia z nasion
kwiatek1975 pisze:Witam mam pytanie siałam petunie 31 stycznia ładnie powschodziły ale niektóre się przewracają i zamierają .nie wiem czy mają za zimno stoją na parapecie.Może to jakaś choroba?
Prosimy użyć naszej wyszukiwarki, zanim założysz kolejny temat./Iwona
Może to być zgorzel siewek... na to pomoże previcur- roztwór do podlewania. Choroba objawia się tym że maleńkie roślinki zaczynają gnić przy ziemi, choroba wychodzi z nieodpowiedniego, "niezdezynfekowanego" -np. wyparzonego podłoża.
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ania ( asta ) o ile się nie mylę, wysiewałam petunie w podobnym terminie jak Ty ( 20.01 ) Ale widzę, że Twoje mają już liście właściwe. Moje ciągle w fazie liścieni. Czekam jeszcze z pikowaniem.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelkacha88 dzięki
Welkam tak wysiewałam 20.01 cztery odmiany. Na razie tylko ta jedna nadawała się do pikowania - w porównaniu z innymi dużo szybciej rosła.

Pozostałe też jeszcze czekają, bo za malutkie
Welkam tak wysiewałam 20.01 cztery odmiany. Na razie tylko ta jedna nadawała się do pikowania - w porównaniu z innymi dużo szybciej rosła.

Pozostałe też jeszcze czekają, bo za malutkie
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka