Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Majeczko ja już kompletnie nie mam miejsca. Teraz jestem na etapie wykopywania i oddawania roślin :lol: Mogę posadzić jedynie 2 różowe róże na tę rabatę z ostatniej fotki. Musze wykopać Queen Elizabeth, bo ledwie zipie od 3 sezonów i do wykopania jest też spora Conica. Na ich miejsce wskoczą nowe różyczki :D
Co do malowania ust.... faktycznie czasami używam 2 kolorów 8-) :lol: Górna warga i boki dolnej różowe, a środek pomarańczowy, lub odwrotnie 8-) Przejścia kolorów roztarte i stopione ze sobą.... bardzo lubię :wink:

Przemku bardzo dziękuję Ci za takie słowa, to naprawdę miłe co piszesz ;:167

Eluniu bardzo się cieszę, że spacer po moim ogrodzie i wypoczynek w różanym kąciku sprawiły Ci przyjemność ;:196 Trzeba było krzyczeć, to przyszłabym z kawką 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fotki na dobranoc :wit

Italia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Montenegro
Obrazek

Obrazek

Tresor
Obrazek

Diabora
Obrazek

NN
Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, lilie u Ciebie zawsze były piękne, a sposób w jaki je pokazujesz zasługuje na najwyższe laury.

Ile odmian lilii doszło u Ciebie w tym roku?

Wszystkie nasadzenia, kontrasty kolorystyczne, zestawienia odmianowe, to najwyższa klasa w Twoim wykonaniu.

Chyba nikomu nie znudzi się oglądanie właśnie Twojego ogrodu.

Zatoka ławeczkowa robi wrażenie, jakby przed chwilką siedziała tam publiczność,

a wieszcz na studni recytował swoje utwory.

To bardzo uspokajające miejsce, super wkomponowałaś tam jasną różę, która swoim kolorkiem jeszcze bardziej wycisza troski dnia.

Chciałabym tylko zobaczyć choć jedno zdjęcie pomidorków w foliaczku, i tylko tego brakuje mi w Twoim wątku.

Tak mi tego brakujeeeeeeeeeeeee ;:145 ;:145 ;:145
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu pisałaś, że u Ciebie brak opadów, co jest z pewnością wielkim problemem na piaszczystej ziemi, ale w Twoim ogrodzie zupełnie tego nie widać, gdyż cudownie kwitną kwiaty, przepiękne róże, a trawa ma soczystą zieleń .
Zakwitają róże, więc widoki będą jeszcze wspanialsze.
Podziwiam Cię za zapamiętywanie odmian lilii. ;:180
Miłego dnia Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko u mnie też susza do tego bardzo zimno ,liliowce tylko część ładnie rozwijają kwiaty reszta tylko się rozchyla.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aguś dobrze że na dzień dobry obejrzałam a nie na dobranoc- piękne liie- ja kupiłam kilka na targu NN zobaczymy co z tego wyrośnie- do kwitnienia im daleko- u mnie pada i pada.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Agness!

Obejrzawszy pokaz Twoich róż właśnie miałam Cię zapytać, gdzie one są w Twoim ogrodzie,
ale już wiem, są wplecione w ten misterny warkocz rabat. Pięknie!
No popatrz, mam taką samą studnię i nie wpadłam na pomysł urządzenia na niej stolika, a wokół miejsca do siedzenia. A jeszcze róże obok ;:oj.

Gratulacje i pozdrowienia - Jagi
PS. Twoje rośliny są takie świeżutkie, a zdjęcia przepiękne ;:oj.
I już tyle lilii kwitnie ;:224
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Piękne lilie ;:138 Kocham je za ich różnorodność i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No właśnie :roll: Tyle lilii kwitnie, a u mnie ledwo jedna zaczyna... Ta Italia ;:167 Jakby inny świat. Ale przepiękny, Aguniu ;:196 Uwielbiam te Twoje różnorodne rabatki :heja
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aga, bardzo ładnie u Ciebie. Dopiero zachwycałam się różami, już zaczynają swój pokaz lilie!
Ja tez już zaczynam "segregować" rośliny... Aż mi się wierzyć nie chce, ze tak szybko urosły.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko dziękuję Ci bardzo za tyle przemiłych słów . Nawet nie wiesz jak mi cieplutko na sercu się zrobiło ;:196
Różany kącik bardzo lubię, to miejsce całkowicie inne kolorystycznie od całego ogrodu. Tam rosną kwiaty w różu i bieli z odrobiną niebieskości , niby nie moje kolory, ale bardzo lubię czasami taką odmienność :D New Dawn wspaniale rozjaśnia ciemny zakątek, bardzo podoba mi się w tym miejscu, chociaż to straszny śmieciuch i stół zawsze zasłany morzem płatków :lol:
Pytasz ile lilii doszło, otóż ani jedna ;:145 Nie mam już kompletnie miejsca. Nawet mam problem z przesadzeniem tych kęp, które bardzo się rozrosły i nie mieszczą się na dotychczasowych stanowiskach. Cisną się biedulki, bo nie mam pomysłu gdzie je przesadzić...
Bardzo żałuję, że tak jest, bo lilie to kwiaty, które kocham i wciąż mi ich mało.... a tyle jest cudnych odmian ;:167
Agatko moje pomidorki dosyć marne.... późno posadzone i potrzebują czasu, żeby nabrać krzepkości.... ale już małe owocki są :tan Gdy wyjdę na łowy z aparatem, to cyknę fotki :D

Tajeczko sucho jest bardzo.... szczególnie na skalniaku. W roślinnym buszu na szczęście długo utrzymuje się wilgoć a i kora robi dobrą robotę, nie pozwalając glebie szybko się wysuszać.
Różyczki w tym roku kwitną wyjątkowo bujnie. U mnie nie ma ich dużo, ale każdy ukwiecony krzaczek cieszy :D
Co do nazw lilii..... zależy mi na znajomości nazw lilii, róż i rododendronów. Inne rośliny albo znam, albo nie, nie jest to dla mnie bardzo istotne. Ty za to znasz wszystkie i to ja Ciebie za to niesamowicie podziwiam ;:196

Geniu ja w tym roku mam problem z liliowcami, pojawiła się muchówka, która składa jaja w pąkach i larwy je niszczą.... Musiałam całe mnóstwo pąków wyłamać, a byłoby takie piękne kwitnienie ;:145

Dorotko u Ciebie pada i pada, a u mnie wciąż sucho. Pojawi się czasami taki przelotny deszczyk, ale nawet do ziemi nie dotrze, tylko kurz z liści spłucze :?
Bardzo ciekawa jestem Twoich liliowych niespodzianek, będę zaglądała w oczekiwaniu na kwitnienie :D

Jagi bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa ;:196
Róż nie mam zbyt dużo, przed 3 laty straciłam około 40 krzaczków, pozostało mi 30 i tyle już będzie. Te wszystkie krzaczki jak już wiesz, wkomponowane są w rabaty i otoczone innymi roślinkami :D
Studnia odkąd pamiętam służyła za ogrodowy stół. Leżał na niej blat na którym robiło się wszelkie ogrodowe prace , przygotowywało owoce i warzywa do przetworów itp :D Jakiś czas temu powstał kącik wypoczynkowy wśród róż :D Bardzo Ciebie namawiam do zagospodarowania studni w podobny sposób :D U mnie to jedno z ulubionych miejsc w ogrodzie, całej mojej rodziny i znajomych :D
Lilie, każdego dnia zakwitają kolejne, a ja na każdą odmianę bardzo czekam :lol:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Czmu tak często mnie pomijasz ;:145
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:twisted: To i liliowce może coś zjadać ...bardzo szkoda, bardzo! U ciebie tak pięknie błyszczały ogromne kępy wśród rabatek :cry:
Ale lilie niesamowicie zdobią ogród ;:215
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam identyczne odczucie co do lilii, to moje ukochane kwiaty. Boleję nad tym, że nie mam miejsca na kolejne odmiany.... a tak dużo ich jest ;:167

Słodka Aniu bardzo dziękuję :D
Nawet nie obejrzysz się , a już Twoje lilie zakwitną :D Teraz u Ciebie królują róże w niesamowitej ilości, ja wciąż zaglądam i się zachwycam :D

Mariolu kochanie moje, no jakże Ciebie pomijam..... nigdy ;:196 Ja tylko post dzielę na części, bo uśmieszków mi brakuje, a ja mam bogatą mimikę :wink: :lol:

Gdy sadzimy roślinki wydają się takie malutkie, myślimy, że tak dużo jeszcze miejsca wokół, a za chwilę okazuje się, że powstał busz, który potrzebuje przycinania i wykopywania :D
Ale dzięki temu ciągle coś się dzieje w ogrodzie i nie ma nudy :lol:
Bardzo się cieszę z każdej zakwitającej lilii, to takie wspaniałe kwiaty :D

Agusiu na szczęście pąków jest tak dużo, że liliowce będą ładnie kwitły, ale naprawdę dużo pąków musiałam usunąć... Ależ jestem wściekłą na te paskudne robale...
Lilie uwielbiam i bardzo czekam na rozkwit kolejnych :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

KOchana fotki na dobranoc? toż one nie usypiają a energetyzują wprost !!! są cudowne Twoje lilie moje w tym roku gorsze :( obciełam chyba za szybko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”