Moje spełnione marzenie Małgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
bardzo podoba mi się kolorek tych petunii, może powinnam jakieś wsadzić do gruntu to i u mnie by się wysiewały 

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Begonie zaczęły swój seans a miałaś wątpliwości, ze być może nie zakwitną. Cudowne
Jam mam tylko 3 jedna pięknie kwitnie, druga ma duże liście z jednym kwiatkiem na razie, trzecia ma dopiero 2 listki.

Jam mam tylko 3 jedna pięknie kwitnie, druga ma duże liście z jednym kwiatkiem na razie, trzecia ma dopiero 2 listki.

Tak, ja też bardzo lubię samosiejki. I bardzo lubię ogród Małgosi, chociaż mnie wpędza w kompleksy.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu mam chyba skrzywienie zawodowe ... bo spacerując po twym ogrodzie zawsze wypatruję doniczek ...
Uprawę roślin w pojemnikach opanowałaś do perfekcji.
Doby za mało by było dla mnie gdybym miała choć połowę tych doniczek. One wyjątkowo potrzebują opieki aby nie zasuszyć lub nie zalać korzeni ... dla mnie to kłopot.
Ostatnio zostawiłam w misce 3 doniczki z fuksjami do nasączania od dołu ... idąc do domu zapomniałam wystawić i spać nie mogłam przez to .... ale nic się nie dzieje - całe szczęście bo to nowe odmiany więc chce się im przyjrzeć.

Uprawę roślin w pojemnikach opanowałaś do perfekcji.
Doby za mało by było dla mnie gdybym miała choć połowę tych doniczek. One wyjątkowo potrzebują opieki aby nie zasuszyć lub nie zalać korzeni ... dla mnie to kłopot.
Ostatnio zostawiłam w misce 3 doniczki z fuksjami do nasączania od dołu ... idąc do domu zapomniałam wystawić i spać nie mogłam przez to .... ale nic się nie dzieje - całe szczęście bo to nowe odmiany więc chce się im przyjrzeć.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,nie pamietam odmiany rózy,ale jak znajde opakowanie to napiszę.Na pewno jest to zwykła marketowa róza albo kupiona u nas w ogrodniczym sklepie.

Uploaded with ImageShack.us
Jadziu,pamiętam,ze pod koniec sezonu przesadziłam z doniczek petunie do ziemi i same się wysiały.One sa póżniejsze,bo dopiero teraz zakwitaja,ale jest ich dużo bez zadnej pracy.W tym roku przesadzę swoją noiwa czrną,zobacze czy też się wysieje.

Róze okrywowe zrobiły się prawie pnące,zwłaszcza ta biała,wchodzi mi już na połowę peergoli.

Aniu,a w ch.....ę z takim rozkręcanie.Niektóre sa jak paznokiec i nie podejrzewam,zeby cos z nich było.

Jolu,eksperyment nic nie kosztuje.Koleżanka kupuje co roku białe wzdłuz drogi do domu i samosiejek ma pełno,ze rozdaje.

Jadziu,pamiętam,ze pod koniec sezonu przesadziłam z doniczek petunie do ziemi i same się wysiały.One sa póżniejsze,bo dopiero teraz zakwitaja,ale jest ich dużo bez zadnej pracy.W tym roku przesadzę swoją noiwa czrną,zobacze czy też się wysieje.

Róze okrywowe zrobiły się prawie pnące,zwłaszcza ta biała,wchodzi mi już na połowę peergoli.

Aniu,a w ch.....ę z takim rozkręcanie.Niektóre sa jak paznokiec i nie podejrzewam,zeby cos z nich było.

Jolu,eksperyment nic nie kosztuje.Koleżanka kupuje co roku białe wzdłuz drogi do domu i samosiejek ma pełno,ze rozdaje.

- malgocha1960
Helenku,koncery begoniowego nie będzie w tym roku.Nie kwitną mi nawet moje nowo kupione cieniowane,nie wiem nawet gdzie ja je posadziłam.W przyszłym roku nie będę się katować taką ilością doniczek,nie ten wiek juz.

Linetko,ja mam kompleksy ogladając piekne ogrody na forum,ale na rewolucje w swoim nie mam najzwyczajniej w świecie siły i niech pozostanie taki jaki jest,oby nie gorszy.

Krysiu,ten rok sprzyja mojej głupocie,bo pogoda mnie wyrecza z podlewaniem,ale czas zmądrzeć na stare lata,co mam nadzieje nastapi w przyszłym sezonie.

Linetko,ja mam kompleksy ogladając piekne ogrody na forum,ale na rewolucje w swoim nie mam najzwyczajniej w świecie siły i niech pozostanie taki jaki jest,oby nie gorszy.

Krysiu,ten rok sprzyja mojej głupocie,bo pogoda mnie wyrecza z podlewaniem,ale czas zmądrzeć na stare lata,co mam nadzieje nastapi w przyszłym sezonie.

- malgocha1960
Beciu,a ty spać nie możesz o tej porze?Masz w końcu wakacje to mozna robic to,co nie robi sie w ciągu roku szkolnego,bo nie ma czasu.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Małgosiu ostatnia ta czerwona płożąca róża czy znasz jej imię bo coś jest podobna do mojej NN .U mnie begonie tez jakieś niemrawe nie mają zamiaru rosnąć nawet te posadzone do ziemi też strajkują
- malgocha1960

Jadziu,ty tez nie mozesz spac?Nie znam nazwy rózy okrywowej,kupowałam je na agrze bez nazwy,były tylko w wiadrach pociete,zeby było wiadomo jak kwitną.

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Małgoś, co Ty wypisujesz że wstyd Tobie z powodu Twojego ogrodu
, ja bym chciała mieć taki ładny i zagospodarowany ogródek 

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Gosia u mnie dziisaj chyba bedzie smazalnia dla odmiany...potych chłodach
Kurczaki...nie widze cleome...posadziłam miedzy byliny i nie widze no 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgosiu Ty jesteś zdecydowaną donicową królową
Masz nieprawdopodobną wprost ilość kwiatów na tarasie i w okolicach domu...... każdego roku zachwyca mnie to i podziwiam Twoją pracowitość...... toż to tyle podlewania
...... musisz się nadźwigać dziesiątki litrów wody, żeby taką ilość roślinek podlać
...... no i muszę wspomnieć o tym, że to nie jakieś tam roślinki, ale dorodne , piękne i wspaniale ukwiecone..... begonie, mimo, że miały trudny start są przepiękne, wspaniale nadrobiły opóźnienie.....

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Nic dodać nic ująć popieram poprzedniczkę postu
Nie narzekaj Małgosiu, begonki śliczne, jeszcze całe lato przed nimi, zobaczysz jak nadgonią będziesz się chwalić i wstawiać zdjęcia. Pozdrawiam 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Małgosiu,begonki masz piękne
Lilie też ,no kochane hosty ,piękne wdzięczne roślinki,bardzo lubie jak kwitną

Lilie też ,no kochane hosty ,piękne wdzięczne roślinki,bardzo lubie jak kwitną