Ciekawe co on tam robił dokładnie.

Piękna pogoda i sporo udało nam się zrobić. Trawnik skoszony, donice wyniesione, kolejne dołki wykopane, kila róż posadzonych, zostały tylko drobiazgi przed zimą, jak kopczykowanie 200 róż
  Piękna pogoda i sporo udało nam się zrobić. Trawnik skoszony, donice wyniesione, kolejne dołki wykopane, kila róż posadzonych, zostały tylko drobiazgi przed zimą, jak kopczykowanie 200 róż  

Mam kilka historyczych, kilka angielek, aktualnie pasjonują mnie stare róże i chciałabym aby ogród tonął w ich zapachu
 Mam kilka historyczych, kilka angielek, aktualnie pasjonują mnie stare róże i chciałabym aby ogród tonął w ich zapachu   

Bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności i oczywiście zapraszam ponownie
 Bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności i oczywiście zapraszam ponownie   
  Byłaby okazja nadrobić towarzyskie zaległości..Jak sama widziałaś, kicałam po ogrodzie, więc spokojnie moglibyśmy wypić kawkę na tarasie. Następnym razem zajrzyj koniecznie! Myślę, że Twój ogród ma wielki potencjał jeśli chodzi o róże!Zwłaszcza, że te, które już masz, pięknie rosną i widać, że im u Ciebie dobrze
  Byłaby okazja nadrobić towarzyskie zaległości..Jak sama widziałaś, kicałam po ogrodzie, więc spokojnie moglibyśmy wypić kawkę na tarasie. Następnym razem zajrzyj koniecznie! Myślę, że Twój ogród ma wielki potencjał jeśli chodzi o róże!Zwłaszcza, że te, które już masz, pięknie rosną i widać, że im u Ciebie dobrze   U mnie działka 1000 m2 więc myślę, że ze 300 róż pomieści
  U mnie działka 1000 m2 więc myślę, że ze 300 róż pomieści   
  Kicał między różami
  Kicał między różami   

sadzenie róż
  sadzenie róż

Choć ja staram się, by jak najrzadziej
 Choć ja staram się, by jak najrzadziej  A trawnika z premedytacją już nie będę kosiła przed śniegiem...
 A trawnika z premedytacją już nie będę kosiła przed śniegiem...
 A bałagan jest, ale sprytny aparat nie uchwycił
  A bałagan jest, ale sprytny aparat nie uchwycił  

no i Pur Blanca....ach
 no i Pur Blanca....ach  

I róże jeszcze są, niesamowite.
 I róże jeszcze są, niesamowite.

Dzięki Twojej sugestii znalazłam dla nich miejsce!
  Dzięki Twojej sugestii znalazłam dla nich miejsce! 

, podskoki na rabatkach widze dosyć intensywne były. Zapomniałas jednak, ze my w większości okularnice ze spora wada wzroku, więc taczki pewnie nikt by nie zauważył, osobiście musiałam mocno wytezyc wzrok zeby ja dostrzec.
, podskoki na rabatkach widze dosyć intensywne były. Zapomniałas jednak, ze my w większości okularnice ze spora wada wzroku, więc taczki pewnie nikt by nie zauważył, osobiście musiałam mocno wytezyc wzrok zeby ja dostrzec.  
  Ja sie nie moge zebrać do moich 15?
 Ja sie nie moge zebrać do moich 15?  

, u nas piękne slonko swieci
, u nas piękne slonko swieci 

200 roz to nie jest znowu tak duzo wizualne - duza ilosc ma tylko znaczenie przy kopcowaniu
 200 roz to nie jest znowu tak duzo wizualne - duza ilosc ma tylko znaczenie przy kopcowaniu  

dobrze że ja nie muszę wszystkich kopcować bo te taczkowanie w takim rozległym terenie już mnie wykańcza przy kopaniu dołów
 dobrze że ja nie muszę wszystkich kopcować bo te taczkowanie w takim rozległym terenie już mnie wykańcza przy kopaniu dołów  muszą sobie radzić same.
 muszą sobie radzić same.   

Uwielbiam Twój ogródeczek i te metalowe dodatki...cudny klimat tworzą w ogrodzie
 Uwielbiam Twój ogródeczek i te metalowe dodatki...cudny klimat tworzą w ogrodzie   A kopczykowanie 200 róż...pestka
 A kopczykowanie 200 róż...pestka   
   Trochę kręgosłup może potem boleć...ale co tam ból, jak się tylko pomyśli o wiosennym kwitnieniu tych różyc, to od razu przechodzi...prawda?!
 Trochę kręgosłup może potem boleć...ale co tam ból, jak się tylko pomyśli o wiosennym kwitnieniu tych różyc, to od razu przechodzi...prawda?!