Kwiaty i kwiatki IwonkiD
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję kochane Kasieńki ,Szamanko i Dominisiu za tyle miłych słów łaskoczących sedrucho
Ja ,ostatnio jak wszyscy zalatana bo tyle na głowie a rąk do pracy mało ale mam nadzieję solidnie odpocząć w te nadchodzące święta.

Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM
WIELE ŁASK BOŻYCH,ZDROWIA,SZCZĘŚCIA ORAZ SPEŁNIENIA MARZEŃ ROŚLINNYCH I INNYCH,
ABY TE ŚWIĘTA OBDARZYŁY WAS SPOKOJEM ,MIŁOŚCIĄ BLISKICH I RADOŚCIĄ Z NARODZENIA SYNA BOZEGO

Ja ,ostatnio jak wszyscy zalatana bo tyle na głowie a rąk do pracy mało ale mam nadzieję solidnie odpocząć w te nadchodzące święta.

Z OKAZJI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM
WIELE ŁASK BOŻYCH,ZDROWIA,SZCZĘŚCIA ORAZ SPEŁNIENIA MARZEŃ ROŚLINNYCH I INNYCH,
ABY TE ŚWIĘTA OBDARZYŁY WAS SPOKOJEM ,MIŁOŚCIĄ BLISKICH I RADOŚCIĄ Z NARODZENIA SYNA BOZEGO

Kolorowych bombeczek,
dużo aniołków i gwiazdeczek,
słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu
od codziennego pośpiechu!
dużo aniołków i gwiazdeczek,
słodkiego lenistwa i wielkiego oddechu
od codziennego pośpiechu!
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
-
irka10
- 100p

- Od: 13 sie 2012, o 21:47

Kiedy magia świąt nas ogarnie,
Kiedy śnieg na Ziemię spadnie, Wtedy przyjdzie
Boże Narodzenie i Niech da Wam radość i
ukojenie, oraz Moc prezentów i miłości,
i jak najwięcej szczęścia i pomyślności.
- IkaD
- 1000p

Renatko.Irenko
dziękuję kochane oraz dziękuję wszystkim tym koleżankom ,których życzenia się nie zachowały tak jak i wiele moich
Dzisiaj 1 stycznia .pogoda piękna słoneczna od rana więc z okazji Nowego Roku życzę wszystkim odwiedzajacym mój wątek zdrowia,szczęścia oraz samych radosnych dni i pięknych roslinnych nowości w tym roku
a teraz troszkę wspomnień i aktualnych kwitnień

ta azalia jest moja najstarszą bo juz 4 letnią i kwitnie nadal tak samo i ma wciąż nowe pąki
następne przebywają u mnie juz drugą zimę,te kwitna na całego juz jakiś czas

a biała i rózowa z białą obwódką dopiero zaczynają...

jako że moje zeszłoroczne grudniki juz przekwitły i nie chcą kwitnąć drugi raz to kupiłam sobie 2 nowe kwitnące w grudniu

Dzisiaj 1 stycznia .pogoda piękna słoneczna od rana więc z okazji Nowego Roku życzę wszystkim odwiedzajacym mój wątek zdrowia,szczęścia oraz samych radosnych dni i pięknych roslinnych nowości w tym roku
a teraz troszkę wspomnień i aktualnych kwitnień

ta azalia jest moja najstarszą bo juz 4 letnią i kwitnie nadal tak samo i ma wciąż nowe pąki
następne przebywają u mnie juz drugą zimę,te kwitna na całego juz jakiś czas

a biała i rózowa z białą obwódką dopiero zaczynają...

jako że moje zeszłoroczne grudniki juz przekwitły i nie chcą kwitnąć drugi raz to kupiłam sobie 2 nowe kwitnące w grudniu

- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Witaj Iwonko w nowym roku
U mnie też słonko od samego rana wpada przez okna....aż chciało się wstać
Śliczne te twoje kwitnienia
lato w środku zimy 
U mnie też słonko od samego rana wpada przez okna....aż chciało się wstać
Śliczne te twoje kwitnienia
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, zazdroszczę ręki do azalii
twoje tak pięknie kwitną 
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko piękne grudniczki sobie sprawiłaś
Oby takich pięknych kwitnień miałaś jak najwięcej przez cały Nowy Rok
Wszelkiej pomyślności
Wszelkiej pomyślności
- IkaD
- 1000p

Witajcie kochane
Kasiu pogoda dzisiaj cudna ,wymarzona i nie dziwota,ze marzy nam sie juz wiosna a u mnie kurki silki co rusz siadaja nawet na pustych gniazdach i chća mieć potomstwo ..przyłapałam nawet 3 kwoczki w jednym gniezdzie i dałam im 13 jajeczek przepiórek ,tydzień temu ,dokładnie rano 27grudnia wykluły się 3 ,,reszta jajek czysta tzn.niezalężone

Jutro skończą tydzień a za około 6 tygodni zaczna nieść jajeczka jeśli to kurki oczywiście

Kasiu pogoda dzisiaj cudna ,wymarzona i nie dziwota,ze marzy nam sie juz wiosna a u mnie kurki silki co rusz siadaja nawet na pustych gniazdach i chća mieć potomstwo ..przyłapałam nawet 3 kwoczki w jednym gniezdzie i dałam im 13 jajeczek przepiórek ,tydzień temu ,dokładnie rano 27grudnia wykluły się 3 ,,reszta jajek czysta tzn.niezalężone

Jutro skończą tydzień a za około 6 tygodni zaczna nieść jajeczka jeśli to kurki oczywiście
- IkaD
- 1000p

Teresko to po prostu dobór warunków im potrzebny do kwitnienia ..od wiosny na zewnątrz domu od północnej strony aż do zawiązania pąków kwiatowych we wrzesniu,potem juz z pąkami wnoszę do domu od razu na ten mój taras a pełnia kwiatnienia to właśnie teraz ,kiedy nocami mają tam zimno ok 5 stopni.Zasilam bardzo rzadko juz po zawiazaniu pąków i podlewam tylko deszczówką ..mam jeszcze jej zapas w piwniczce pod tarasem w baniakach 
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Piękne te twoje azalie Iwonko, dzięki tobie nabrałam na nie znów ochoty, jak spotkam w naszej ulubionej kwiaciarni, to się na pewno skuszę
Nie wiedziałam, że hodujesz również przepórki. Urocze są te maleństwa
I kojarzą się wiosennie...
Nie wiedziałam, że hodujesz również przepórki. Urocze są te maleństwa
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ale u Ciebie kolorowo
I śliczne grudniki kupiłaś
Fajne kurczaczki
I śliczne grudniki kupiłaś
Fajne kurczaczki
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Iwonko piękne azalie
a czy je przycinasz po kwitnieniu?
- IkaD
- 1000p

Haniu w styczniu powinny sie pojawić w B ..w ubiegłym roku były po 7.99 na pniu.Przepiórki mam od zeszłego roku .pierwsze kupione na forum woliery od młodego hodowcy trzymałam w salonie w klatce po króliku tylko na siatce a wiosną pod dachem przy kurniku.Rozmnożyłam je to 6 kurek i kogutka zamienilam z innym mlodym hodowcą na parke żóltych kochinów olbrzymich 2 miesięcznych.Teraz te kochiny niosa juz jajeczka bo to jednak 2 kurki
a młodsze stadko przepiórek niesie sie tez doskonale i znowu postanowiłam stadko odmłodzić.
Jutro dam nowej kwoczce swiezych jajeczek przepiórczych ...moze tym razem wiecej bedzie zalężonych
Joluś dzięki kochana
a wiesz co jest najśmieszniejsze??...ze juz takie grudniczki mam ale przekwitły a mnie sie chciało dłuzej miec te kwiatki i kupiłam 2 nowe
A wiecie ,że te maluchy jak sie wykluły to były na długość prawie jak pudełko zapałek ..takie mikruski rozczulające
Dzięki Kasiu .. generalnie nie przycinam ale w ubiegłym roku cięłam tylko to co na pniu wyrastało i robiłam sadzonki
Jutro dam nowej kwoczce swiezych jajeczek przepiórczych ...moze tym razem wiecej bedzie zalężonych
Joluś dzięki kochana
A wiecie ,że te maluchy jak sie wykluły to były na długość prawie jak pudełko zapałek ..takie mikruski rozczulające
Dzięki Kasiu .. generalnie nie przycinam ale w ubiegłym roku cięłam tylko to co na pniu wyrastało i robiłam sadzonki