Jolu kwasolubne u ciebie mają raj. Pięknie się prezentują hortensje
Aprilkowy las
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aprilkowy las
Masz białą litrę
ja muszę zaczekać. W sklepach w tym roku nie widziałam, a u znajomej jeszcze kwitnie
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdo, u mnie jest sporo białych. Jeszcze bym dokupiła ale nie wiem jak poradzą sobie na słońcu. To jest próbna kępka. W Markach i Radzyminie jeszcze są w sprzedaży, jak chcesz to mogę Ci kupić, choć już trochę przebrane. Wczoraj dokupiłam jeszcze dwie fioletowe. Ale te wiem że sobie poradzą, bo rosną w półcieniu.
PS. Jakoś strasznie niechlujnie dziś piszę, tyle literówek, to znak że trzeba się wziąć za robotę
PS. Jakoś strasznie niechlujnie dziś piszę, tyle literówek, to znak że trzeba się wziąć za robotę
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zazwyczaj piszę chaotycznie, nie jestem typem literackim
Jolu, ja chętnie tą białą liatrę nabędę, w słońcu powinny dać radę
Jolu, ja chętnie tą białą liatrę nabędę, w słońcu powinny dać radę
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Dziewuszki wy moje - liatry bardzo prosto się rozmnaża. Mój tata po przekwitnięciu kłosów jak trochę przeschną to obcina je i cały kłos zakopuje. Pewnie tam są nasiona
ale tak zrobił mi chyba z 15 sadzonek. Także na jesień do dzieła, kłosy do ziemi i czekać do przyszłego lata. Zresztą cebulki też szybko się rozrastają.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
a ja latrię w B wiosną kupiłam 2zł za 10 cebulek, białą właśnie
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Marzka, też kupiłam dwie paczki i ani jedna nie wzeszła 
-
April

Magdo, ja też umysł ścisły ale nigdy nie miałam problemu z "tworzeniem" i laniem wody. Tutaj to raczej kwestia że ręka nie nadąża za głową. Normalnie nie jestem gadułą a na Fo muszę się chamować
co do Liatri to na pw.
Justyno, a ja tyle kłosów w zeszłym roku do kompostownika...
Teraz już nie popełnię tego błędu. Wielkie dzięki
Marzenko, to miałaś farta
Muszę chyba zacząć odwiedzać B.
co do Liatri to na pw.
Justyno, a ja tyle kłosów w zeszłym roku do kompostownika...
Marzenko, to miałaś farta
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez kupowalam biale Liatrie w Biedronie i wylazly wszystkie. Pozniej byly w Auchan dosc mocno poprzeceniane, tez chyba po 2 zl za 10 sztuk.... ja przewaznie czekam az zacznal przeceniac cebule, bo czesc i tak traktuje jak jednoroczne np Dalie czy Mieczyki.
- Sosenki4

Jula, ja też uważałam, ze mieczyki trzeba wykopywac na zimę i dlatego ich nie miałam, teraz mam aż 5 i nie kwitną. Ale tu na forum wyczytałam, ze niektórzy ich nie wykopują.
-
April

Jule, to ja jestem gapa albo nie chodzę tam gdzie trzeba. Auchan jest mi zdecydowanie nie po drodze a nie chce mi się jechać przez całą W-wę dla paru cebulek, ale B mam dwie po drodze to muszę zmienić nawyki wracania do domu i tam zaglądać. Ja niestety jak wyjdę z pracy to jak ten koń z klapkami, noga na gaz i byle do domku 
Marzenko, ja jeszcze mam sporo cebul mieczyków zeszłorocznych które uschły bo nie miałam kiedy wsadzić, zresztą zapomniałam o nich bo były fatalne w zeszłym roku. Muszę je wyrzucić
Marzenko, ja jeszcze mam sporo cebul mieczyków zeszłorocznych które uschły bo nie miałam kiedy wsadzić, zresztą zapomniałam o nich bo były fatalne w zeszłym roku. Muszę je wyrzucić
- Sosenki4

Ale z Ciebie marnotrawca
. Ja za to męczę rośliny w donicach, bo jak coś fajnego trafię to kupuję, a potem nie mam pojęcia gdzie to rozsądnie wsadzić i tak trzymam, a one czasem marnieją w oczach, bo się duszą. Jednak teraz mam mocne postanowienie, że przy zakładaniu nowej rabaty uwolnię z donic sporo roślin.
- Jule

Ja akurat Auchana mam rzut beretem, to dlatego sie tam zaopatruje. Chociaz ja mam wszystko nie tak daleko, to to jest dosc niebezpieczne. Fajne przeceny sa tez w LM cebulowych - w tym roku pod koniec po zlotowce wszystko sprzedawali.
A co do lezacych cebul, to je namocz i jak napecznieja, to znaczy ze sa okejos. Ja sadzilam cebule bialych lili - w zeszlym roku na wiosne je kupowalam i zapomnialam. Na wiosne namoczylam, wlozylam, urosly i kwitly. Zreszta mocze wszystkie cebule i bulwy i klacza po zakupie - bo wiadomo czy cos z nich bedzie czy nie.
A co do lezacych cebul, to je namocz i jak napecznieja, to znaczy ze sa okejos. Ja sadzilam cebule bialych lili - w zeszlym roku na wiosne je kupowalam i zapomnialam. Na wiosne namoczylam, wlozylam, urosly i kwitly. Zreszta mocze wszystkie cebule i bulwy i klacza po zakupie - bo wiadomo czy cos z nich bedzie czy nie.
-
April

Też się właśnie zastanawiałam, jak je znalazłam tydzień temu, czy ich nie namoczyć i spróbować ale teraz to już pewnie za późno, i tak nie zdążą z wegetacją. Może wiosną jak znów nie zapomnę. A mieczyki miały być śliczne, takie limonkowe żeby pasowały do hortensji. 
- Jule

Tak, tak, teraz to juz za pozno. Tez sobie te limonkowe kupilam ale cos za zolte zaczynaja wylezic 
- Sosenki4

To i tak masz fajnie, że w ogóle chcą Ci kwitnac, moje chyba jednak tylko zielonym mnie uraczą