Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
O rany Izuś uśmiałam się z Twojej psidełkowej relacji i z miny tego psiaczka z brzegu. Wygląda jakby z wielkim przejęciem opowiadał braciszkowi jakieś straszne horrory ze wspaniałą mimiką pyska, a ten drugi słucha z wielkim napięciem

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izka dobry pomysł z tymi brabantami,szybko przesłonią ulicę,i niewymagające ...więcej pracy zz cięciem ,ale kiedy to nastąpi...
za parę lat...
Psiaczki widać ...mają diabliki w oczach...pilnuj ,aby Ci wszystkiego nie zjadły...na szczęście hiacynty im nie smakują...
Psiaczki widać ...mają diabliki w oczach...pilnuj ,aby Ci wszystkiego nie zjadły...na szczęście hiacynty im nie smakują...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Faktycznie nieźle muszą wyglądać rabatki po wizycie szkodników
wiem bo od niedawna też mam dwa
Wiosennie kolorowo się zrobiło, oby do niedzieli
Kończ już tę robótkę
Wiosennie kolorowo się zrobiło, oby do niedzieli
Kończ już tę robótkę
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Mam nadzieję, że za ta gigantyczną ekstra robotę będziesz mieć także gigantyczną ekstra zapłatę
Ja niestety ostatnio tyram w pracy za 3 osoby (dwoje dzieci nam się w dziale urodziło) tylko wypłata dalej pojedyncza
Barabanty.... ja planuję szmaragdy w miejsce wykopanych porzeczek
też muszę się jakoś zasłonić.
Całuski
Zmykam dalej pisać. Radosna twórczość (magisterka)
Ja niestety ostatnio tyram w pracy za 3 osoby (dwoje dzieci nam się w dziale urodziło) tylko wypłata dalej pojedyncza
Barabanty.... ja planuję szmaragdy w miejsce wykopanych porzeczek
Całuski
Zmykam dalej pisać. Radosna twórczość (magisterka)
Ach... jakież diabelskie plany czają sie w tych małych, psich łebkach?
Niezależnie jednak od nich udało Ci się, jak widać, uratować kawałek wiosny...
Bara-bara-banty?
Czemu nie? Zwłaszcza z cygańską spódnicą z azalii w komplecie...
Niezależnie jednak od nich udało Ci się, jak widać, uratować kawałek wiosny...
Bara-bara-banty?
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Psiaki przepocieszne, ten z lewej ma rzeczywiście śmieszną minkę. A ja niebawem zwiększam poziom "zakocenia"! ;)
Izo, może głupie pytanie, ale co tak ładnie wiośni się na pierwszym zdjęciu? Wiem, że na pewno powinnam wiedzieć i że to wstyd, ale napisz...
Izo, może głupie pytanie, ale co tak ładnie wiośni się na pierwszym zdjęciu? Wiem, że na pewno powinnam wiedzieć i że to wstyd, ale napisz...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iza ale u Ciebie wiosna
U mnie chyba za miesiąc tak nie będzie.
No fakt, że u Was cieplej.
Jakie drzewka miałas na myśli?
Może katalpa? Mnie strasznie podoba się głóg. Można też prowadzic w kulkę, a na dokładkę pięknie kwitnie.
U mnie chyba za miesiąc tak nie będzie.
No fakt, że u Was cieplej.
Jakie drzewka miałas na myśli?
Może katalpa? Mnie strasznie podoba się głóg. Można też prowadzic w kulkę, a na dokładkę pięknie kwitnie.
Wiośni się...Uwielbiam to słowo
Nawet jeśli ostatnio jakby wiośni się gorzej...
Wzmiankę o Brabantach pominę milczeniem...
Co tam, wytnie się najwyżej
Izuś, więcej scenek rodzajowych! Psie miny potrafią być całkiem zabawne
Wzmiankę o Brabantach pominę milczeniem...
Izuś, więcej scenek rodzajowych! Psie miny potrafią być całkiem zabawne
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Moi rodzice na działce mają Brabanty w żywopłocie i całkiem ładnie się rozrosły. Co drugi sezon mają obcinane czubki, tak dla zagęszczenia całości. Faktycznie dość szybko rosną i nie chorują
.
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Agnieś - oni tak nieustannie coś sobie opowiadają
To była opowieść o tym co będzie, jak ludzie zobaczą co Psidła zrobiły na rabatkach...
Nelu - na razie nie martwię się przycinaniem brabantów.... Ale to chyba męskie zajęcie... tak to zostanie zorganizowane
Zamawialiśmy już takie podrośnięte, mają mieć 160 cm... za 20 zł... hm... zobaczymy w niedzielę
Upilnować Psidełek nie sposób. Ale już mniej zjadają z tego co trafi do pyska, a przyznaję, że truchlałam... trochę trujących roślin w ogródku jest... Ogród odrodzi się... pomożemy mu w odpowiednim czasie
Ech, te Twoje linki.... Nie ma świerków - jest miejsce dla Generała Stefanika
Joluś - jak to dwa
Muszę zaglądnąć ... niebawem, bo robótka zaczyna istnieć w kategorii czasu przeszłego... Ale wymyśliłam... to by brzmiało nieco rusycystycznie
Dorotko - nadzieja nadzieją... sama wiesz jak to jest... Szmaragdy fajniejsze niż brabanty, ale nie zlewają się w jednolitą płaszczyznę i wolniej rosną . A mi potrzeba płaszczyzny i to szybko. Trzymam kciuki za tą twórczość radosną... Ech, odreagujesz niebawem w ogródku
GorzatkoMał - wiosna, że tak się wyrażę w pieluchach, a Ty mi tuj/uż bara - bara
Pisie łebki kombinują nieustannie a z oczu iskry się sypią - już nie staram się śledzić ich planów i ich realizacji. Azalie... ciągle jeszcze broni się pąk pontyjskiej... może dane mi będzie powąchać...
Sure - oczywiście Agato to żółte to rannik, tuż przed badaniem przeprowadzonym przez Psidło... I pytanie jak najbardziej na miejscu, wszak to ogrodnicze forum
Polecam ranniki - duża radość wczesnym przedwiośniem. Zakocenie rośnie - pochwalam, zgodnie z zasadą :"kochanych kotów nigdy dość" ( zasada może mało znana, ale mojego autorstwa)
Goś - przyszła wiosna, ale w ostatnich dniach stanęła jak wryta... Za miesiąc Goś, to będzie już i zielono i kolorowo. Co do drzewek, to katalpa jest już na rogu domu. Głóg będzie z całą pewnością, bo ma niewielkie wymagania glebowe . Paul's Scarlet... siedzi w głowie już od dawna. Pewnie jeszcze dostanie do towarzystwa akację, która też nie nazbyt wybredna co do warunków glebowych i wilgoci.
Matuś - tak to bywa z wiośnieniem. Raz wiośni się mniej, raz więcej... O tym co pominięte milczeniem dyskutować nie ma co
Więcej scenek? Sportowe zdjęcia wychodzą mi marnie...
Rozeto - witaj mi Moni towarzyszko w różach
I takie właśnie nadzieje pokładam w brabantach - niech rosną szybko i nie chorują...
No to parę scenek rodzajowych, ogrodowych i domowych. Komentować nie będę...

Nelu - na razie nie martwię się przycinaniem brabantów.... Ale to chyba męskie zajęcie... tak to zostanie zorganizowane
Upilnować Psidełek nie sposób. Ale już mniej zjadają z tego co trafi do pyska, a przyznaję, że truchlałam... trochę trujących roślin w ogródku jest... Ogród odrodzi się... pomożemy mu w odpowiednim czasie
Joluś - jak to dwa
Dorotko - nadzieja nadzieją... sama wiesz jak to jest... Szmaragdy fajniejsze niż brabanty, ale nie zlewają się w jednolitą płaszczyznę i wolniej rosną . A mi potrzeba płaszczyzny i to szybko. Trzymam kciuki za tą twórczość radosną... Ech, odreagujesz niebawem w ogródku
GorzatkoMał - wiosna, że tak się wyrażę w pieluchach, a Ty mi tuj/uż bara - bara
Sure - oczywiście Agato to żółte to rannik, tuż przed badaniem przeprowadzonym przez Psidło... I pytanie jak najbardziej na miejscu, wszak to ogrodnicze forum
Goś - przyszła wiosna, ale w ostatnich dniach stanęła jak wryta... Za miesiąc Goś, to będzie już i zielono i kolorowo. Co do drzewek, to katalpa jest już na rogu domu. Głóg będzie z całą pewnością, bo ma niewielkie wymagania glebowe . Paul's Scarlet... siedzi w głowie już od dawna. Pewnie jeszcze dostanie do towarzystwa akację, która też nie nazbyt wybredna co do warunków glebowych i wilgoci.
Matuś - tak to bywa z wiośnieniem. Raz wiośni się mniej, raz więcej... O tym co pominięte milczeniem dyskutować nie ma co
Rozeto - witaj mi Moni towarzyszko w różach
No to parę scenek rodzajowych, ogrodowych i domowych. Komentować nie będę...

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Izka, czy ty masz już dla nich dom? bo nie daj Boże (a może daj?) zostaniesz z czterema psami i ......kotem
i bez ogrodu
A na tym drugim zdjęciu wyglądają tak niewinnie....
Szmaragdów nie będzie dużo, tylko 8 sztuk. Mam nadzieję, że dość szybko mnie zasłonią, kupuję takie 1,2 m. Ile róż by za to było
A na tym drugim zdjęciu wyglądają tak niewinnie....
Szmaragdów nie będzie dużo, tylko 8 sztuk. Mam nadzieję, że dość szybko mnie zasłonią, kupuję takie 1,2 m. Ile róż by za to było
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
No nie mogę z tymi psidełkami. A kot chyba za bardzo zachwycony nie jest, że jeden za nim podąża? 
Ranniki wesolutkie trafiają na moja listę!
Ranniki wesolutkie trafiają na moja listę!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Dorotko - jak na razie zanosi się na to, że zostanę z czterema psami, kotem, bez ogrodu i.... bez dachu nad głową, bo dom w posadach się trzęsie przy psich zabawach
Na razie się nie martwię... no może nie bardzo się martwię
Co do anielskiego zdjęcia... te słodziutkie chwile to miód na serce
Drogie te szmaragdy? Bo za moje brabanty to mogło by i na dwie róże zabraknąć
Agato - ranniki na liście? i bardzo dobrze
Kot akurat z tym Psidłem zaprzyjaźnił się. "Prowadzali" się razem po ogródku tam i z powrotem - ale Janczar się wyprowadził. Zostały dwa bandziorki, które próbują polować na Małego Kota. Jeden już oberwał i zaczyna "trzymać dystans". Cóż z tego, skoro podpuszcza drugiego
Ech... godzinami można patrzyć 
Drogie te szmaragdy? Bo za moje brabanty to mogło by i na dwie róże zabraknąć
Agato - ranniki na liście? i bardzo dobrze
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Na pierwszym za to widać, co potrafią zrobić z domemdodad pisze:Izka, czy ty masz już dla nich dom? bo nie daj Boże (a może daj?) zostaniesz z czterema psami i ......kotemi bez ogrodu
![]()
A na tym drugim zdjęciu wyglądają tak niewinnie....![]()
Mimo wszystko mam nadzieję, ze znajdą domek dla siebie i oszczędzą ogród.
No ale chyba któres z rodziców to zły przykład daje chodzenia po rabatkach?
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
No to wesoło macie
i jak widać skalniak trzęsie się też w posadach. W domu psiaki robią nieustanny chyba bałagan, u mnie po domu tylko jeden kanapowiec spaceruje, o mamusiu, jak on potrafi narobić śladów, narozlewać, jak woda z fąfli sie leje
Ale, ale przynajmniej możesz nacieszyć się takimi maluchami
To chyba najlepsza nagroda za wszystkie wysiłki 
Ale, ale przynajmniej możesz nacieszyć się takimi maluchami