Mój ogród....
- mag
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród....
Adaś, nie będę pisać, ale chyba wiesz na co sobie ostrzę zębiska 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adam na razie nie planuję wyjazdu do Wrocka ale u mnie decyzja może przyjść niespodziewanie , Powojniki masz rzeczywiście cudne ja właściwie tylko jeden reszta to w tym roku kupione trzeba poczekać aż się rozrosną wtedy pokarzą na co je stać .
Ale chyba rozejrzę się też za bylinowym Rooguchi tym bardziej że kwitnie aż do jesieni .
Genia
Ale chyba rozejrzę się też za bylinowym Rooguchi tym bardziej że kwitnie aż do jesieni .
Genia
Aga Wiesz, ze dochodzę do wniosku że fiolety to jest to co lubię. Clematisy właściwie takie zostały, wypadły mi inne odcienie. Clemoholizm postępuje i cała ściana będzie obsadzona właśnie nimi.
Mag Pisz, pisz wiesz jak sie cieszę, że coś właśnie w moim ogrodzie przykuwa Twoją uwagę. Hmm na pewno nie pomarańcze i żółcie. Zaraz dodam parę nowo rozwiniętych róż romantycznych.
AlinkoTo tylko detale, przestrzeń wymaga jeszcze sporo pracy
Geniu Rooguchi to klejnot wśród powojników, świetnie koponuję się z większością bylin co w przypadku wielkokwiatowych nie jest takie proste. Nie jest wymagający. W tym roku po kwitnieniu spróbuję go rozmnożyc sadzonki ponoć przyjmują się dobrze

Mag Pisz, pisz wiesz jak sie cieszę, że coś właśnie w moim ogrodzie przykuwa Twoją uwagę. Hmm na pewno nie pomarańcze i żółcie. Zaraz dodam parę nowo rozwiniętych róż romantycznych.
AlinkoTo tylko detale, przestrzeń wymaga jeszcze sporo pracy
Geniu Rooguchi to klejnot wśród powojników, świetnie koponuję się z większością bylin co w przypadku wielkokwiatowych nie jest takie proste. Nie jest wymagający. W tym roku po kwitnieniu spróbuję go rozmnożyc sadzonki ponoć przyjmują się dobrze

- mag
Adasiu, błagam podpisuj różyczki... te dwie pierwsze po prostu odlotowe 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Adam
Pell też jest ciekawa imion tych uroczych, pastelowych piękności.
Ciekawy ciemny liliowiec, słoneczne też miłe

Pell też jest ciekawa imion tych uroczych, pastelowych piękności.

Ciekawy ciemny liliowiec, słoneczne też miłe

- e-genia
Adam mam sporo liliowców ale ani jednego pająka .
Masz jeszcze inne ? Ostatnia róża to Nostalgia?
Genia
Masz jeszcze inne ? Ostatnia róża to Nostalgia?
Genia

Z nazwami to jest tak jak coś do mnie trafi to korzenie do ziemi a fiszki różnie. W przypadku róż czy lilii nie jest to trudne ale z liliowcami bardzo.
Madziu, Agnieszka jeśli się mylę poprawcie;
Elf e, Winchestr Cathedral, Abraham Darby, Nosta lgie.
Geniu Nostalgie . Jak na razie nie widziałem piękniejszej róży od niej. Jest doskonała.
Madziu, Agnieszka jeśli się mylę poprawcie;
Elf e, Winchestr Cathedral, Abraham Darby, Nosta lgie.
Geniu Nostalgie . Jak na razie nie widziałem piękniejszej róży od niej. Jest doskonała.
- e-genia
Adam mnie też podoba się Nostalgia i mam też jedną , ale chyba bardziej Simsalabim i Hokus pokus .

A to moja nostalgia
A to kwiatek w całości o który kilka dni temu pytałam

Genia

A to moja nostalgia
A to kwiatek w całości o który kilka dni temu pytałam

Genia
Geniu Simsalabim ma pachnące kwiaty? Co do drugiej rośliny to na początku obstawiałem za eustomą, teraz to pas. Wygląda na którąś z liliowatych, to ci zagadka. Pozdrawiam
- e-genia
Simsalabim pięknie pachnie tak mi się wydaje .
Dzięki , może kiedyś ktoś powie mi co to za kwiat , nawet nie wiem z kąt go mam w każdym razie od tej wiosny .
Genia
Dzięki , może kiedyś ktoś powie mi co to za kwiat , nawet nie wiem z kąt go mam w każdym razie od tej wiosny .
Genia

- mag
Adasiu, u mnie WC ma pąki różowe, a kwiaty śnieżnobiałe, czyli zgodne z książkowym opisem. A.Darby też ze znakiem zapytania 

- e-genia
Adam ale masz piękne tawułki , masz tylko ten jeden kolor ?
Czekam aż zakwitną Ci następne pająki .
Genia
Czekam aż zakwitną Ci następne pająki .
Genia

Pięknie i tawulkowo, Zawsze chciałam je mieć, bo zachwycają tym ażurem, ale jest z ledwością jedna w cieniu przy rożaneczniku i blisko kranu , abym nie zapomniała podlewać
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Dzięki za odwiedziny
Geniu Z pająków zakwitł kolejny, żółty. Lubię je. Niestety paleta barw jest dużo skromniejsza od pozostałych choć ciemnobordowe i różowofioletowe gdzieś widziałem. Geniu z tawułkami to historia taka, ze oczywiście zamawiając na All, kupowałem paletę kilku odcieni, z czego wyrosły kępy różowych. Dobrze, że nie nawłoć
Podobają mi się na szczęście
EwaCo roku odwiedzając Ogród Botaniczny przyglądam się jak rozrasta się kolekcja tawuł, w wielokolorowej masie wyglądają szczególnie pięknie, chyba gdzieś mam zdjęcie
Geniu Z pająków zakwitł kolejny, żółty. Lubię je. Niestety paleta barw jest dużo skromniejsza od pozostałych choć ciemnobordowe i różowofioletowe gdzieś widziałem. Geniu z tawułkami to historia taka, ze oczywiście zamawiając na All, kupowałem paletę kilku odcieni, z czego wyrosły kępy różowych. Dobrze, że nie nawłoć

EwaCo roku odwiedzając Ogród Botaniczny przyglądam się jak rozrasta się kolekcja tawuł, w wielokolorowej masie wyglądają szczególnie pięknie, chyba gdzieś mam zdjęcie