Moja kwitnąca radość-Aska cz.2
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Zaczęłam dziś sezon grillowy - nareszcie   . Co prawda trochę przegonił nas deszcz, ale przynajmniej nie muszę podlewać pomidorów zasadzonych w sobotę. Warzywniak "imponujących" rozmiarów
 . Co prawda trochę przegonił nas deszcz, ale przynajmniej nie muszę podlewać pomidorów zasadzonych w sobotę. Warzywniak "imponujących" rozmiarów   

Trochę nadrobiłam z pracami, m.in. posadziłam mieczyki 'Kings Lynn' 

A dziś Hania przywiozła mi powojnik gr. Integrifolia INSPIRATION. Już wymyśliłam, gdzie trafi 

No, a teraz foty
Tulipanki 'Little Beauty'

Kwitną poziomki

lewizja

pierwsze konwalie

hosty : 'June' o 'Blue Angel'

Ktoś się mnie pytał o szczodrzeniec położony

kwiaty jabłoni

kwitnie niedawno zakupiony bodziszek "Balerina'

a na koniec - moja wielka radość - trzy lata temu odsadziłam od rodziców bez. Oto pierwsze kwiaty - fantastycznie pachną!

. Co prawda trochę przegonił nas deszcz, ale przynajmniej nie muszę podlewać pomidorów zasadzonych w sobotę. Warzywniak "imponujących" rozmiarów

Trochę nadrobiłam z pracami, m.in. posadziłam mieczyki 'Kings Lynn'

A dziś Hania przywiozła mi powojnik gr. Integrifolia INSPIRATION. Już wymyśliłam, gdzie trafi

No, a teraz foty
Tulipanki 'Little Beauty'

Kwitną poziomki

lewizja

pierwsze konwalie

hosty : 'June' o 'Blue Angel'

Ktoś się mnie pytał o szczodrzeniec położony

kwiaty jabłoni

kwitnie niedawno zakupiony bodziszek "Balerina'

a na koniec - moja wielka radość - trzy lata temu odsadziłam od rodziców bez. Oto pierwsze kwiaty - fantastycznie pachną!

- MartaG
- 500p 
- Od: 9 wrz 2008, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aśka to Geranium renardii

http://magnar.aspaker.no/Geranium%20renardii.jpg
'Balerina' to G.cinereum a określane są tez jako cinereum Group. Małe, kompaktowe o srebrzystych (zazwyczaj) liściach:) U mnie bodziszek renarda nie kwitnie co rok, i da bóg nie wiem od czego to zależy, natomiast wspaniale kwitną jego mieszańce 'Terre Franche' i Philippe Vapelle' (niestety kwiaty mają bodziszkowe, niebieskie).
Tu 'Balerina':

A Hosta 'June' śliczna, jak Ci się kiedyś rozrośnie to ja chętnie:)
Pozdrawiam, Marta

- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HANKO-JAK DOBRZE MIEĆ SĄSIADA!Cieszę się razem z Aśką z powojnika i razem z Tobą, że udało się go nabyć nie przepłacając.hanka55 pisze:To nie prezent Joluś, ja tylko Asi kupiłam i podrzuciłam w drodze z Nowego Targu.jollla500 pisze:(...)śliczny dostałaś prezent od Hani
Trafiłam akurat na dostawę, gdy powojniki były w atrakcyjnej cenie. :P