Ogród Danusi
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Danusi
Daj jakieś zdjęcia z tego wędzenia to może oczy się najedzą troszke
To już na święta 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elu na imieniny M i urodziny córci.Fotki wklejam , proszę się częstować .
Kurczaczki były moje i 2 szt koleżanek .
Ja swoje przed wędzeniem parzyłam , wyszły pyszne mięciutkie i przy kości uwędzone
koleżanki nie parzyły , jedna tylko moczyła w solance , druga obsypała solą i przyprawami

Po konsultacjach i degustacjach stwierdziłyśmy jednogłośnie że parzone najlepsze.
Częstujcie się , smacznego.
Kurczaczki były moje i 2 szt koleżanek .
Ja swoje przed wędzeniem parzyłam , wyszły pyszne mięciutkie i przy kości uwędzone
koleżanki nie parzyły , jedna tylko moczyła w solance , druga obsypała solą i przyprawami

Po konsultacjach i degustacjach stwierdziłyśmy jednogłośnie że parzone najlepsze.
Częstujcie się , smacznego.
- ElleBelle

Dzięki za fotki ale pięknie Ci wyszły kurczaczki takie piękne złoty kolorek aż ślnka leci
Pyszności 
Pozdrawiam, Ela
- Tacca

- Kontakt:
Elu kurczaczek już w sałatce , czeka na gości. Słoneczko za oknem aż miło , z ziemi wychodzą cebulowe, kilka dni i będzie kolorowo. Tylko mój M nie nadąża z porządkami , a ja już umyśliłam sobie kilka przeprowadzek roślinek .Biedny on będzie w tym sezonie.
Danusiu oszczędzaj M masz go jednego
Ja przez ten ciągły remont w domu sama muszę się męczyć w ogrodzie.Jednak stwierdziłam,że warto.Satysfakcja murowana 
- Tacca

- Kontakt:
Ewuś mój M oszczędzał się do tej pory sam , teraz czas żeby zaczął się udzielać , bo zarośniemy chwastami. Na razie trawniczek mam wygrabiony, wierzbę Hakuro wsadzoną, może dzisiaj troszkę poprzesadzamy bylinki , część zapakujemy do ludzi, i będziemy czekać na wiosnę .
- ElleBelle

Tak masz rację mężowie sami lubią się oszczędzać trzeba ich trochę wziąsć do galopu bo my już zdrowie mamy nie takie.Ja też swojego mam zamiar zaangażować w prace w ogródku bo zawsze byłam Zosia samosia ale też nie daję rady już 
Pozdrawiam, Ela
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
No kochana nie masz litości
takie pyszności pokazywać
ślinka cieknie
podrzuć kawałek do mnie

ślinka cieknie
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,nie masz litości,ośliniłam sie po pas.Ja jestem dopiero przed zakupem świniaka i czekam na swieże skwareczki.
- Tacca

- Kontakt:
Ela ja też byłam Zosia samosia, a M często udawał że na niczym się nie zna, jak wystraszył się moją chorobą to okazało się że zna się na rzeczy tak samo jak ja i zabrał się ostro do roboty. Muszę tylko bardzo uważać żeby nie wychylać się przed szereg, a ciągnie mnie do roboty że ho, ho. Zaczęłam dłubać lekkie prace , ale jak coś cięższego to przynajmniej na rzazie czekam na M .
Dzidziu zostawiłam na półmisku częstuj się bez skrępowania.
Małgosiu to dopiero będzie u Ciebie uczta
Dzidziu zostawiłam na półmisku częstuj się bez skrępowania.
Małgosiu to dopiero będzie u Ciebie uczta
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Danusiu widzę, że sezon rozpoczęty?! U mnie wędzenie będzie za tydzień, żeby od razu na Swięta była kiełbaska.
Cały czas podglądam Twój ogródek... baardzo mi się podoba.
Cały czas podglądam Twój ogródek... baardzo mi się podoba.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
znalazłam super wiadomość
ja wędzę i parzę po . teraz zrobię odwrotnie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, Danusiu, dzisiaj dopiero trzeci dzień porządnej pogody, a ja już jestem wykończona pracami ogrodowymi. Ale stopniowo organizm przyzwyczai się do zwiększonego wysiłku i stanie się to mniej odczuwalne.
Smaczne mięska pokazujesz, podziwiam, że jeszcze robicie takie smaczności, bo juz coraz rzadziej można zjeść prawdziwe, swojskie jedzenie.
Smaczne mięska pokazujesz, podziwiam, że jeszcze robicie takie smaczności, bo juz coraz rzadziej można zjeść prawdziwe, swojskie jedzenie.
- Tacca

- Kontakt:
Ale miło tyle gości
sangwinariaja też dopiero przed tym wędzenie dowiedziałam się żeby parzyć przed i jestem bardzo zadowolona z efektu, sałatka z kurczakiem i ananasami wyszła palce lizać.
empuzasezon u mnie w tym roku mimo sprzyjającej pogody bardzo delikatnie rusza.Jeszcze kiepsko się poruszam , chciała bym nie długo do pracy więc uważam żeby nie narobić sobie kłopotu. Mam zakaz wysiłku jeszcze przez miesiąc, ale wracam fajnie do zdrowia. Na święta też będziemy wędzić , świniaka nie będę kupowała bo nie dam rady obrobić ale kupię kawałek mięcha, fajnie wychodzi wędzona biała kiełbaska i do tego jakiegoś ptaka.
Wandziuwędzenie to wielka frajda, do tej pory sama się tym zajmowałam , teraz angażuję mojego M , nawet spodobało mu się. Koleżanki też chętne do pomocy , tym bardziej że zostaliśmy z M sami , dzieci po wyprowadzały się, więc i jedzenia idzie dużo mniej , więc każdy przynosi swoje coś i wędzimy.
sangwinariaja też dopiero przed tym wędzenie dowiedziałam się żeby parzyć przed i jestem bardzo zadowolona z efektu, sałatka z kurczakiem i ananasami wyszła palce lizać.
empuzasezon u mnie w tym roku mimo sprzyjającej pogody bardzo delikatnie rusza.Jeszcze kiepsko się poruszam , chciała bym nie długo do pracy więc uważam żeby nie narobić sobie kłopotu. Mam zakaz wysiłku jeszcze przez miesiąc, ale wracam fajnie do zdrowia. Na święta też będziemy wędzić , świniaka nie będę kupowała bo nie dam rady obrobić ale kupię kawałek mięcha, fajnie wychodzi wędzona biała kiełbaska i do tego jakiegoś ptaka.
Wandziuwędzenie to wielka frajda, do tej pory sama się tym zajmowałam , teraz angażuję mojego M , nawet spodobało mu się. Koleżanki też chętne do pomocy , tym bardziej że zostaliśmy z M sami , dzieci po wyprowadzały się, więc i jedzenia idzie dużo mniej , więc każdy przynosi swoje coś i wędzimy.
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Danusiu zdrówka Ci życzę kochana! 
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."